REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Kovos akimrikos (nuotr. SCANPIX)

Nuo istorinės UFC dvikovos tarp Khabibo Nurmagomedovo ir Conoro McGregoro prabėgo jau daugiau nei dvi savaitės, tačiau įsimintino vakaro Las Vegase atgarsiai girdimi iki šiol. Šįkart prabilo vyriškis, padėjęs McGregorui apsiginti nuo jį puolusių Dagestano ir Čečėnijos kovotojų.

35

Nuo istorinės UFC dvikovos tarp Khabibo Nurmagomedovo ir Conoro McGregoro prabėgo jau daugiau nei dvi savaitės, tačiau įsimintino vakaro Las Vegase atgarsiai girdimi iki šiol. Šįkart prabilo vyriškis, padėjęs McGregorui apsiginti nuo jį puolusių Dagestano ir Čečėnijos kovotojų.

REKLAMA

Sunku suskaičiuoti, kiek skirtingų istorijų pateikė ši UFC 299 dvikova, tačiau aišku viena – tai, kas spalio 6-ąją vyko Las Vegaso „T-Mobile“ Arenoje, įeis į visų kovos menų istoriją kaip vienas kontraversiškiausių vakarų.

Milžinišką ažiotažą sukėlusi Dagestano „monstro“ ir airio kova baigėsi ketvirtame raunde, kai po Kh. Nurmagomedovo smaugimo manevro C. McGregoras buvo priverstas pasiduoti.

Iškart po to Las Vegaso arenoje sekė tai, kas sukūrė bent kelias naujas teismo bylas ir pareikalavo nemažai finansinių išlaidų (dėl sukeltų masinių muštynių Nurmagomedovas neteko didelės dalies už kovą gautos piniginės premijos).

REKLAMA
REKLAMA

Įsiplieskusios muštynės po kurio laiko buvo apramintos, tačiau tokie agresijos protrūkiai, ko gero, vyko ne šiaip sau. 

Vėliau vykusioje spaudos konferencijoje Rusijos atstovas Nurmagomedovas atsiprašė savo gerbėjų ir patvirtino, kad tai buvo kerštas už per aštrius airio pasisakymus apie pastarojo tautybę, religiją ir netgi šeimą.

REKLAMA

Kai atrodė, kad aistros nurimo, paaiškėjo, kad įvykių atomazga su kiekviena diena tik įgaus pagreitį.

Prabėgus vos dviem dienoms nuo kovos McGregoras skambino UFC prezidentui Dana White'ui ir praše revanšo, tačiau tokius airio norus netrukus numalšino Nurmagomedovo dėdė, kuris viešai pareiškė, kad kova nevyks ir jokių kalbų apie antrą kovotojų susigrūmimą būti negali.

„Jis nebeįdomus. Khabibo nedomina nei revanšas nei siūlomi pinigai (15 mln. JAV dolerių). Jeigu nori kovoti – tegul stoja į eilę“, – tikino Nurmagomedovo giminaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau diskusijos persikėlė į socialinius tinklus, o prie airio ir ruso prisijungė amerikietis boksininkas Floydas Mayweatheris. Jis sulaukė Nurmagomedovo pasiūlymo kautis, ir, panašu, sutiko. Tiesa, amerikietis pareiškė, kad tokiai sensacija tapsiančiai kovai prireiks nemažai pinigų.

„Khabibas siūlo man kautis, tik pažiūrekite. Pirmyn, kodėl gi ne. Ruoškite pinigus. Už tokį vakarą turėčiau gauti bent 100 mln. dolerių daugiau, nei gavau už kovą su McGregoru. Aš pasiruošęs“, – rašė F. Mayweatheris.

Kiek vėliau darkart prabilo ir Nurmagomedovo tėvas, pareiškęs, kad jis oficialiai atleidžia šeimos garbę žeminusiam ir tautybę pašiepusiam airiui McGregorui. Taip pat A. Nurmagomedovas pridūrė, kad laukia Conoro viešnagės Dagestane.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį (prabėgus daugiau nei dviem savaitėms) prabilo ir Las Vegaso arenos ringe po kovos atsitiktinai atsidūręs airis Davidas Martinas.

Jis oficialios dvikovos metu buvo šalia ringo, o iškart po to, kai Khabibo delegacijos nariai puolė vos ant kojų pastovintį McGregorą, šoko į vidų ir ėmė ginti savo tautietį.

41-erių airijos pilietis tikina, kad tokius veiksmus, visų pirma, lėmė patriotizmas. 

„Negalėjau stovėti ir žiūrėti, kaip talžomas mano tautietis. Pamaniau, kad mano šalis mane šaukia, todėl puoliau ginti McGregorą“, – „Usatoday“ portalui sakė D. Martinas.

Jis taip pat tvirtino, kad įvykiai arenoje baigėsi gana sėkmingai, nes tuo metu (po kovos) Conoro gyvybei buvo iškilusi rimta grėsmė.

REKLAMA

„Esu tikras, kad tas vyrukas, kuris puolė McGregorą, jei būtų pataikęs į reikiamą vietą, būtų jį pražudęs. Jie buvo nusiteikę nudėti Conorą vietoje. Žymus kovotojas galėjo būti nebegyvas.

Juk jis vos orientavosi aplinkoje. Jei esi McGregoras, vis tiek nesi garantuotas, kad tokie dalykai tau nenutiks. Privalėjau jam padėti“, – įvykius prisimena airis.

Kol kas nėra aišku, kokių žymių dvikova gerbėjai išvys netolimoje ateityje, tačiau tampa panašu, kad nei karto nepralaimėjęs Kh. Nurmagomedovas yra rimtai nusiteikęs nukauti visus, kurie save vadina „geriausiais“.

„Džiunglėse yra vienas karalius ir tuo karaliumi neabejotinai esu aš“, – tvirtina su meškomis jaunystėje kovojęs Dagestano pilietis.

Labiausiai tikėtina, kad bokso arba UFC ringe susigrums du pralaimėjimo savo karjerose nepatyrę kovotojai: F. Mayweatheris (50/0) ir Kh. Nurmagomedovas (27/0). 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų