REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savo žiūrovų akivaizdoje tris kėlinius diktavo sąlygas Eurolygos vicečempionams Stambulo „Fenerbahče“, tačiau galiausiai patyrė antrą nesėkmę – 75:82.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savo žiūrovų akivaizdoje tris kėlinius diktavo sąlygas Eurolygos vicečempionams Stambulo „Fenerbahče“, tačiau galiausiai patyrė antrą nesėkmę – 75:82.

REKLAMA

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius atidavė pagarbą Stambulo „Fenerbahče“ klubui ir vardijo pralaimėjimo priežastis.

„Nuostabus jausmas žinoti, kad antrose rungtynėse iš eilės mūsų palaikyti į areną ateina 15000 gerbėjų. Didelis ačiū jiems už tai. Po šių rungtynių aplanko dvejopi jausmai. Lyg ir gerai kovojome, tačiau lemiamu metu pametėme galvas. O „Fenerbahče“ priešingai, lemiamu metu žaidė užtikrintai.

Asmeniškai man tai geriausia komanda Europoje. Kalbu tiek apie žaidėjus, tiek ir apie trenerį. Reikia suprasti, kad šiandien žaidėme prieš tikrai nuostabią komandą. Lemiamu dvikovos metu jie žaidė kur kas protingiau nei mes, todėl ir laimėjo“,- kalbėjo Š.Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Strategas pažymėjo, kad žaidžiant prieš tokio kalibro komandą reikia visas 40 žaidimo minučių išlaikyti šaltą protą ir neleisti varžovams išnaudoti savo stipriausių pusių. Anot Šaro, po ilgosios pertraukos žalgiriečiai per daug leido savo varžovams.

REKLAMA

Netrukus vyriausiojo trenerio pagyrų sulaukė Artūras Milaknis.

„Milaknis yra tas žmogus, kuriam komanda yra pati svarbiausia, tai ypač matėsi per sekmadienį beviltiškai pralaimėtas rungtynes Klaipėdoje. Galiu jums pasakyti tiesiai šviesiai – daugiausia žais tie, kurie labiausiai degs noru laimėti su „Žalgiriu“,- tvirtino treneris.

Š.Jasikevičius taip pat atskleidė, kad rungtynių metu dažnai keitė Nate‘ą Wolters ir Leo Westermanną dėl to, kad šie du žaidėjai kartais pristigdavo jėgų.

„Leo yra labai sunku sužaisti dvi geras rungtynes per 48-ias valandas. Tuo metu Nate‘ui dar reikia laiko, kad jis suprastų mūsų žaidimo subtilybes. Įžaidėjo pozicija krepšinyje yra svarbiausia, todėl nuo šių dviejų žaidėjų labai priklauso ir galutinis komandos rezultatas“, - teigė Šaras.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno „Žalgiris“ ir Stambulo „Fenerbahče“ dar gegužės mėnesį susitiko Eurolygos pusfinalyje. Šaras atskleidė, kad šio vakaro rungtynėse naudojo daug panašių strategijų gynyboje, kaip ir prieš keturis mėnesius Belgrade vykusioje akistatoje.

Kitose Eurolygos rungtynėse kauniečiai spalio 26-ą dieną išvykoje kovos prieš Atėnų „Panathinaikos“ klubą, kurio garbę gina buvęs žalgirietis Lukas Lekavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų