REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujai įkurta Lietuvos 3x3 krepšinio asociacija paskelbė apie artimiausius veiklos planus. Lapkričio 18 dieną startuos 3x3 krepšinio žiemos sezonas, o organizatoriai jau užsibrėžė tikslus, kuriuos sieks įgyvendinti šiuo varžybų laikotarpiu.

Naujai įkurta Lietuvos 3x3 krepšinio asociacija paskelbė apie artimiausius veiklos planus. Lapkričio 18 dieną startuos 3x3 krepšinio žiemos sezonas, o organizatoriai jau užsibrėžė tikslus, kuriuos sieks įgyvendinti šiuo varžybų laikotarpiu.

REKLAMA

Žiemos sezoną sudarys penki etapai, kurių metų komandos kausis ne tik dėl reitingo taškų, bet ir dėl kvietimų į Lietuvoje vyksiantį dar vieną „Challenger“ tipo turnyrą bei to paties tipo turnyrus užsienyje.

Ne mažesnis dėmesys bus skiriamas ir geriausiai žiemos sezono lietuvių komandai, kuri taps Lietuvos rinktine ir palankiai susiklosčius sąlygoms, turės galimybę dalyvauti pasaulio čempionate Amsterdame. Pagrindiniu organizatorių tikslu lieka 2020-ųjų Tokijo olimpinės žaidynės.

Siekiant įtvirtinti Lietuvos pozicijas pasaulio 3x3 reitinge ir šalyje suburti kuo daugiau pajėgių 3x3 krepšinio komandų, žiemos sezono metu bus formuojama nuolat čempionate dalyvausiančių profesionalių komandų bazė. Ją sudarys komercinį rėmėją, stabilų biudžetą ir pastovią sudėtį turinčios lietuvių komandos.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti dalyviai iš Lietuvos ir užsienio taip pat galės registruotis į žiemos sezono etapus, tačiau prieš žengdamos į grupių etapą turės įveikti atranką. Vyrų elito grupės varžybose rungtyniaus 16 komandų, 12 iš jų - įskaitant nuolatines dalyves - varžysis grupių etape.

REKLAMA

Lapkričio 1 dieną paaiškės, kurių valstybių komandos patenka į pasaulio čempionatą. Šiuo metu Lietuvai situacija itin palanki - pasauliniame FIBA reitinge šalis užima 8 vietą, o pajėgiausių planetos komandų turnyre rungsis 20 ekipų.

Dėl veikiausiai atsiversiančios galimybės žaisti 3x3 pasaulio krepšinio čempionate ruošiasi kovoti ne tik 3x3 krepšinio entuziastai, bet ir profesionalūs krepšininkai. Lygoje turėtume išvysti ne vieną Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) atstovą, vienas kurių - Šakių „Vyčio“ puolėjas Marijus Užupis.

Jam, kaip ir kitiems komandos krepšininkams, bus suteiktas leidimas dalyvauti ir 3x3 krepšinio čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

„Viską įmanoma derinti. Mums, profesionalams, svarbiausia, kad varžybos būtų vykdomos sekmadieniais. Taip, galbūt bus didesnis krūvis bei didesnės traumų tikimybė, bet turime noro ir sąlygas žaisti, tad nusprendėme dalyvauti ir džiaugiamės, kad klubas nedaro tam kliūčių. Labiausiai į priekį mus stumia galimybė atstovauti Lietuvai“,- pasakojo ilgametis pernykščių NKL prizininkų žaidėjas.

Artėjančiu 3x3 krepšinio žiemos sezono ypač džiaugėsi ir vienas didžiausių šios sporto šakos entuziastų Danius Novickas. Ilgus metus tokio stiliaus krepšinį žaidžianti Lietuvos mėgėjų krepšinio legenda tikino, kad šioje sporto šakoje pastaruoju metu vyksta tik geri dalykai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagaliau viskas vyks aukštame lygyje. Tiek organizacija, tiek komandos turėtų dirbti vienodai sėkmingai ir labai smagu, kad atsirado žmonių, kuriems ši sporto šaka tapo įdomi. Aišku, dar yra daug kur eiti į priekį, bet viskas po truputį juda pirmyn“,- džiaugėsi D. Novickas.

Pasak 39-erių metų D. Novicko, šansas patekti į 2020-ųjų metų Tokijo olimpines žaidynes, kuriose debiutuos ir 3x3 krepšinis - neeilinis. Vienas šios sporto šakos pradininkų Lietuvoje net svarsto galimybę užsiimti vien tik 3x3 krepšiniu.

„Kai tik pradėjau žaisti šį krepšinį, net negalėjome pagalvoti apie tokias galimybes, o dabar iš gatvės yra šansas patekti net į olimpines žaidynes. Mums, mėgėjams, tai yra nereali proga tapti olimpiečiais. Dabar net niekada profesionaliai nesportavę žaidėjai turi galimybę kovoti dėl tokios progos ir manau, kad tai išeis tik į naudą.

REKLAMA

Seniau Europos ir pasaulio čempionatai buvo neoficialūs, ne po FIBA vėliava ir jų reikšmė buvo gerokai mažesnė. Dabar viskas yra kitaip, o pastarieji metai 3x3 krepšiniui Lietuvoje buvo labai stiprūs ir galima juos vadinti proveržio metais.

Stipriai pakilome reitinge. Dabar turime realius šansus patekti tiek į pasaulio pirmenybes, tiek į olimpines žaidynes. Aš pats šiuo metu rimtai svarstau pasitraukti iš standartinio krepšinio ir koncentruotis tik į 3x3 krepšinį. Kaip ir sakiau, mėgėjams tai yra nuostabu“,- entuziazmo nestokojo vienas iš 3x3 judėjimo Lietuvoje aktyvistų.

Detalią informaciją apie 3x3 krepšinio žiemos sezoną organizatoriai oficialiame čempionato pristatymo renginyje paskelbs jau artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų