REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Norime mažo, aštraus ir ardančio, kuris turi metimą. Dar būtų gerai, kad būtų pigus, bet tokių nežinau, ar gausime. Galbūt bus kitokio stiliaus žaidėjas. Svarbiausia, kad jis ateitų ir mums kažką duotų“,- vasaros pabaigoje kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

„Norime mažo, aštraus ir ardančio, kuris turi metimą. Dar būtų gerai, kad būtų pigus, bet tokių nežinau, ar gausime. Galbūt bus kitokio stiliaus žaidėjas. Svarbiausia, kad jis ateitų ir mums kažką duotų“,- vasaros pabaigoje kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

REKLAMA

Po šių žodžių praėjus maždaug keturioms savaitėms Kauno „Žalgirio“ klubas pranešė, jog į ekipą sugrįžta Leo Westermannas.

Tada visi suskubo pastebėti, jog prancūzas anaiptol neatitinka aukščiau minėtų kriterijų, ir kauniečiams naują Eurolygos sezoną teko pradėti be „aštraus ir ardančio“.

Vis tik, nepraėjus nė parai po įspūdingos žalgiriečių pergalės Stambule prieš „Anadolu Efes“, klubo vadovybė ekipos gerbėjus pradžiugino nauju pirkiniu – NBA patirties turinčiu 23-metų 185 cm ūgio įžaidėju Derricku Waltonu.

Detroite (JAV) gimęs krepšininkas 2013-2017 metais NCAA studentų pirmenybėse atstovavo Mičigano universitetą. Baigęs studijas jaunuolis išbandė savo laimę NBA naujokų biržoje, tačiau tarp 60-ies laimingųjų jo pavardės nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik, D.Waltonas rado savo vietą NBA jau prasidėjus sezonui, kai jo galimybėmis patikėjo Majamio „Heat“ klubas.

Vilkėdamas Floridos valstijos komandos marškinėlius stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje jis sužaidė 16 rungtynių, per kurias aikštelėje vidutiniškai praleisdavo 9,2 minutes ir pelnydavo 1,8 taško.

REKLAMA

Didžiąją dalį praėjusio sezono jis praleido NBA plėtojimosi lygoje, kur įžaidėjas kiekvieną mačą rinko 16,1 taško, 7,1 rezultatyvaus perdavimo, 4 atkovotus kamuolius ir 1,5 perimto kamuolio per 32 minutes.

Taigi, panagrinėkime iš arčiau, kokią prekę ketvirtadienį įsigijo Eurolygos finalo ketvertą pernai pasiekę kauniečiai.

Geriausiai Derrickas Waltonas jaučiasi greitajame puolime. Čia jis gali ne tik pats užtikrintai pabaigti atakas lengvais taškais, tačiau ir atlikti idealų perdavimą komandos draugams.

Taip pat amerikietis pasižymi itin staigiu pirmuoju žingsniu, kas jam padeda dažnai atitrūkti nuo jį dengiančių žaidėjų. Tokio žaidėjo šiandienos „Žalgiriui“ labai trūko.

REKLAMA
REKLAMA

D.Waltonas daugiausia rezultatyvių perdavimų atlieka tada, kai verždamasis krepšio link pritraukia vieną ar kelis priešininkų žaidėjus, taip sukurdamas tobulą galimybę atakuoti savo ekipos draugams.

Kad pagrindinis įžaidėjo darbas tikrai nebus tik rinkti taškus, ketvirtadienio popietę užsiminė ir pats Šaras.

„Stebėjome rinką, matome, kad sezonas yra ilgas, rungtynių skaičius - didžiulis, o mūsų žaidime trūko ir ardymo, ir galbūt kažkiek pataikančio žaidėjo. Neaišku, kaip naujokas dar supras savo rolę ir Europos krepšinį, tačiau kažkokias tokias charakteristikas jis turi.

Jis tikrai neatvažiuoja čia nuversti kalnų – jis atvažiuoja būti dėlionės dalimi. Žiūrėsime, kaip seksis prisitaikyti. Apie jį informacija tikrai gera, nes tai yra žmogus, kuris viską daro dėl komandos ir jos labui. Tokie anksčiau ar vėliau pritampa“,- apie klubo naujoką kalbėjo Š.Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Waltonas „Žalgiriui“ gali suteikti ir dar vieną labai svarbų ginklą, kuriuo kauniečiai naudojasi retai, bet užtikrintai.

Ir mes šiuo metu kalbame apie tritaškius metimus. „Žalgiris“ per pirmąsias dvi akistatas Eurolygoje metė 25 tritaškius, iš kurių tikslą pasiekė 12 (48%).

Galima tikėtis, jog amerikietis padės išlaikyti šį procentą kiek įmanoma aukštesnį. Pernai NBA plėtojimosi lygoje jis pataikė 37,7% tolimų metimų.

Ypač dažnai šį ginklą jis naudojo paskutinį sezoną NCAA lygoje. Tada Mičigano universiteto žaidėjas vidutiniškai per rungtynes sau leisdavo išmesti po 6 tritaškius, o jo taiklumas siekė 42,2%.

Tiesa, Kaune Šaras jam veikiausiai tikrai neleis taip dažnai naudoti šio krepšinio elemento, ypač žinant tai, jog tolimų metimų rolė šiame klube priklauso Artūrui Milakniui.

REKLAMA

Nors „Žalgiris“ Europoje pirmiausia garsėja, kaip darnaus puolimo komanda, pats Š.Jasikevičius labiausiai džiaugiasi geros gynybos dėka iškovotomis pergalėmis. Ir labai panašu, kad naujasis pirkinys nėra tipinis juodaodis iš JAV, pagal kurio logiką gynyba yra skirta pailsinti kojas prieš puolimą.

„Svarbiausia, kad Waltonas žaidžia gynyboje. Jūs visi tai turėjote pamatyti. Jis tikrai ginasi atsidavęs. Anksčiau jis nesigindavo taip gerai, tačiau dabar susiėmė. Mes tikrai esame laimingi jį matydami tokį.

Jis žaidė puikiai. Jeigu tu esi metikas, tikrai sunku dar prisidėti prie žaidimo, kai tau tuo metu nekrenta metimai. Waltonas niekada nepasiduoda. Jam labai svarbu padėti komandos draugams ir kovoti iš visų jėgų gynyboje. Mes vertiname jo indėlį“, - vasarą apie D.Waltoną  atsiliepė „Heat“ trenerio asistentas Ericas Glassas.

REKLAMA

Ir nors NBA skautai, treneriai ir apžvalgininkai apie šį krepšininką yra pasakę daug gero, šiemet jo NBA lygoje nepamatysime. Kodėl?

Bent jau NBA analitikams labiausiai užkliūva D.Waltono ūgis ir atletiniai sugebėjimai. 185 cm ūgio krepšininkas tikrai nėra žemiausias žaidėjas šio sporto istorijoje.

Vis tik, NBA apžvalgininkai pastebi, jog ūgio trūkumo jam nepavyksta kompensuoti atletiškumu, kuo dažniausiai pasižymi kiti šios lygos „mažyliai“.

Būtent dėl to, D.Waltonui kartais gali kilti problemų Eurolygoje, kai jam teks darbuotis gynyboje prieš aukštesnius įžaidėjus. Tačiau ilgą atsarginių žaidėjų suolelį turinčiam „Žalgiriui“ tai neturėtų tapti didele problema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Amerikiečiui stringant gynyboje, Š.Jasikevičius savo dispozicijoje visada turės 193 cm ūgio Nate‘ą Woltersą arba 198 cm ūgio Leo Westermanną. Abu šiuos krepšininkus galima priskirti prie aukščiausių atakų generolų Eurolygoje.

D.Waltonas taip pat nėra tas žaidėjas, kuris labai ilgai mėgsta laikyti kamuolį savo rankose, tačiau žinant Šaro krepšinio filosofiją šią savybę būtų galima priskirti prie teigiamų bruožų.

Galima drąsiai teigti, jog „Žalgiris“ įsigijo žaidėją, kokio šiemet savo sąstate dar neturėjo ir tai nuteikia optimistiškai.

Mažas, aštrus įžaidėjas, kuris draskys varžovų gynybą – taip atrodo Derricko Waltono vizitinė kortelė.

Ir jeigu jam dar pavyks sėkmingai realizuoti tolimus metimus, netrukus galėsime parašyti dar vieną aukštą balą „Žalgirio“ vadovybei. Tikėkimės taip ir bus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų