REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinės treneris Caritas Falchas po pergalingai užbaigto Europos čempionato atrankos ciklo teigė, jog jo auklėtiniai visiškai nusipelnė pergalės prieš Suomiją ir puikiai išpildė reikalavimus aikštėje.

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinės treneris Caritas Falchas po pergalingai užbaigto Europos čempionato atrankos ciklo teigė, jog jo auklėtiniai visiškai nusipelnė pergalės prieš Suomiją ir puikiai išpildė reikalavimus aikštėje.

REKLAMA

Lietuviai antrose rungtynėse iš eilės žaidė rezultatyviai ir įmušė du įvarčius. Susitikime su Suomija komandą į priekį išvedė debiutinį įvartį įmušęs Justinas Marazas, o susitikimo pabaigoje po Edvino Baniulio uždirbto vienuolikos metrų baudinio tiksliai smūgiavo Giedrius Matulevičius.

„Labai didžiuojuosi vaikinais. Ir ne tik dėl pergalės, bet ir dėl absoliučiai įspūdingo pasirodymo aikštėje.

Mes žaidėme taip, kaip norėjome žaisti, pagal savo žaidimo koncepciją – kartais spaudėme varžovus arčiau jų vartų, kartais toliau, visada buvome agresyvūs ir su kamuoliu žaidėme pasitikėdami savimi”, – sakė C. Falchas. - Sukūrėme nemažai atakų ir atlikome net 17 smūgių į vartus. Iš jų šeši buvo į vartų plotą. Prieš tokią kokybišką komandą, kaip Suomija, tai yra didelis pasiekimas. Galėjome įmušti dar daugiau įvarčių. Esu labai patenkintas“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos komanda nepraleido įvarčio ir treneris nulenkė galvą prieš gynybos linijos širdyje žaidimą cementavusius Ričardą Šveikauską ir Rimvydą Sadauską, kuris grįžo po suspendavimo: „Kartu jie gerai bendradarbiavo. Šie du vaikinai, kartu su Titu Krapiku vartuose, vadovauja komandai, nuolat komunikuoja ir atlieka gerus sprendimus. Skirtumas nuo mačo su Farerais yra tas, kad ten praleidome du įvarčius. Dabar buvome kompaktiški gynyboje ir tuo pačiu sėkmingai atakavome“.

REKLAMA

C. Falchas, kaip ir rungtynėse su Farerų salomis, toliau pasitikėjo jaunimu – startinėje sudėtyje buvo 19-mečiai J. Marazas, P. Širvys, A. Levšinas ir 18-metis E. Utkus.

Tai, pasak trenerio, pateisino lūkesčius: „Aš jau ne kartą sakiau, kad ne viską diktuoja amžius, o svarbi kokybė. Tą mes ir pamatėme dabar, kai atrankos varžybų pabaigoje pavyko prisikviesti jaunuosius futbolininkus. Jų ir vyresnių žaidėjų bendra grupė įrodė, kad kartu galime sukurti gerą lietuvišką komandą, kuri sugeba gerai žaisti gynyboje ir puolime“.

Žaidėjams, gimusiems 1996-1997 m., tai buvo paskutinės rungtynės U-21 rinktinėje. Komandoje kitą ciklą nebus lyderių Justo Lasicko, Danielio Romanovskio, saugo Dovydo Virkšo, gynėjų R. Sadausko, R. Šveikausko ir S. Olberkio. C. Falchas pripažino, jog tai buvo idealus atsisveikinimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šie vaikinai to absoliučiai nusipelnė. Jiems to reikėjo, kad įrodytų Lietuvai, pasauliui, o galų gale sau, kad jie yra kokybiški žaidėjai. Esu taip pat labai patenkintas, kai visi žaidėjai atbėgo po įvarčio prie atsarginių suolo, su visais apsikabino – matėme, kiek daug jiems tai reiškia“, – tvirtino danas.

Puolėjas J. Marazas taip pat džiaugėsi puikia pergale: „Esu labai laimingas, džiaugiuosi, kad galėjau įvarčiu prisidėti prie šios svarbios pergalės. Šiandien sužaidėme taip, koks ir buvo tikslas žaisti viso ciklo metu, išpildėme tai, ko reikalavo treneris ir tai yra svarbu“.

„Prieš Farerų salas mūsų žaidime buvo pliusų, bet buvo ir minusų, visa tai išanalizavome. Pavyko pademonstruoti agresyvumą, atidavėme visą energiją ir visas rungtynes išlaikėme tą ritmą. Manau, pavyko nustebinti suomius ir įrodėme, kad esame geresni, nei jie galėjo pagalvoti prieš tai“, – tikino „Trakų“ komandoje žaidžiantis jaunasis futbolininkas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų