REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienio vakarą Stambule iškovojo pirmą pergalę šiame Eurolygos sezone. Beveik visas rungtynes dominavę kauniečiai 93:79 nugalėjo „Anadolu Efes“.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienio vakarą Stambule iškovojo pirmą pergalę šiame Eurolygos sezone. Beveik visas rungtynes dominavę kauniečiai 93:79 nugalėjo „Anadolu Efes“.

REKLAMA

Laikinosios sostinės krepšininkai Turkijoje užtikrintai atakavo krepšį iš žaidimo – pataikė 26-is dvitaškius iš 43-ijų (60,5%), bei 8-is tritaškius iš 14-ios bandymų (57,1%).

Žalgiriečiai trečio kėlinio viduryje turėjo triuškinamą persvarą (67:44), tačiau aikštelės šeimininkams prieš pat dvikovos pabaigą buvo pavykę gerokai priartėti (79:86).

„25 minutes atrodėme tikrai solidžiai ir žaidėme gerą krepšinį. Kažkiek pradžia buvo nekokia, bet ją galiu paaiškinti, nes tai yra pirmos Eurolygos rungtynės išvykoje ir jos yra specifinės. Bet žaisti taip, kaip ketvirtame kėlinyje, negalime.

Neturėjome aikštelėje tų, kurie sustatytų mus į vietas, suprastų, ką mes norime pasiekti per savo žaidybinį planą. Dėl to „Anadolu Efes“ labai pavojingai priartėjo. Svarbiausia, kad paėmėme šį tašką, reikia stengtis tiek dovanų varžovams nedalinti“,- po dvikovos spaudos konferencijos kalbėjo Šaras.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiriui“ atitrūkti pavyko antrajame kėlinyje. Dėl to Šaras pagyrė gynybą.

„Mes, aišku, gerai sužaidėme puolime, bet man svarbiausia, kaip mes atrodėme gynyboje. Mes neprasileidome tų žmonių, kurie daugiau veržiasi nei meta iš toli. Visus laikėme prieš save, o tai, galvoju, yra vienas svarbiausių dalykų žaidžiant prieš šią komandą. Supratome, kur galime rizikuoti, laimėmės disciplinos ir už tai žaidėjus reikia pagirti. O kai su apsigini, lengviau ir užpulti“, - teigė Š.Jasikevičius.

REKLAMA

Pirmajame Eurolygos mače Kaune prieš „Baskonia“ žalgiriečiai išmetė 11 tritaškių, šį vakarą – 14. Paklaustas, kodėl tiek mažai, Š.Jasikevičius greitai rado atsakymą.

„Man nerūpi, kiek komanda išmes tritaškių. Tai tik smulki detalė. Jeigu jie yra laisvi, jie gali išmesti 50. Viskas sukasi apie tai, kad gautume progą geram metimui, kad atakuotume iš gerų padėčių“, – teigė strategas.

Susitikimą užtikrintai pradėjęs Thomas Walkupas surinko per 11 minučių surinko 7-is taškus, tačiau greitai surinktos pražangos jam neleido aikštelėje praleisti daugiau laiko.

REKLAMA
REKLAMA

„Tas Thomasas tai irgi... Jis save išėmė iš rungtynių po kvailų baudų. Pradėjo pirmą kėlinį jis įspūdingai, parodė tikrąjį savo veidą, bet čia yra momentas, kur jis turi suprasti, kas jam veikia, kas neveikia, ir eiti į priekį. Matosi, kad jis gali ir apeiti, ir įmesti, ir gynyboje yra fantastinis“,- kalbėjo Šaras.

Kauno „Žalgirio“ jau šį penktadienį (spalio 19 d.) namuose laukia Stambulo „Fenerbahče“ iššūkis. Šiai komandai pernai žalgiriečiai pralaimėjo pusfinalio akistatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų