REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ (1/1) krepšininkai trečiadienio vakarą iškovojo pirmąją pergalę praėjusią savaitę startavusiame Eurolygos sezone. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai antro turo rungtynėse 93:79 (19:19, 13:27, 16:22, 25:31) Stambule įveikė „Anadolu Efes“ (1/1) klubą.

Kauno „Žalgirio“ (1/1) krepšininkai trečiadienio vakarą iškovojo pirmąją pergalę praėjusią savaitę startavusiame Eurolygos sezone. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai antro turo rungtynėse 93:79 (19:19, 13:27, 16:22, 25:31) Stambule įveikė „Anadolu Efes“ (1/1) klubą.

REKLAMA

Antro kėlinio viduryje komandas skyrė vos vienas taškas (30:31), tačiau vėliau kauniečiai surengė spurtą 15:1 ir per likusį mačo laiką beveik visada turėjo dviženklį pranašumą.

Likus žaisti mažiau nei minutę „Anadolu Efes“ pavojingai priartėjo (79:86), tačiau „Žalgiris“ išsaugojo turėtą persvarą ir įsirašė pirmą pergalę šiame Eurolygos sezone.

Kauniečiai šiose rungtynėse užtikrintai atakavo krepšį iš žaidimo – pataikė 26-is dvitaškius iš 43 (60,5%), bei 8-is tritaškius iš 14-ios bandymų (57,1%).

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ taip pat laimėjo kovą po krepšiais (27-22) ir iš varžovų perėmė daugiau kamuolių (12-6).

Tuo metu aikštelės šeimininkai atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (21-19), tačiau dažniau klydo (15-14).

REKLAMA

„Anadolu Efes“ garbę šiame sezone gina net trys buvę „Žalgirio“ krepšininkai – Vasilije Micičius, Brockas Motumas ir Jamesas Andersonas.

Geriausiai iš jų šį vakarą sekėsi V.Micičiui. Serbas per 22 minutes surinko 14 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir suklydo 4 kartus.

„Anadolu Efes“: Krunoslavas Simonas 17 (5 rez. perd.), Adrienas Moermanas ir Vasilije Micičius (4 kld.) – po 14, Tiboras Pleissas 12 (7 atk. kam.).

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 18 (7/14 dvit., 7 atk. kam.), Leo Westermannas 17 (5 kld.), Paulius Jankūnas 11 (5 atk. kam.).

REKLAMA
REKLAMA

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai į Turkiją atvyko po Eurolygos sezono pradžioje namuose patirto pralaimėjimo Vitorijos „Baskonia“ klubui – 79:87.

Sekančiose rungtynėse „Žalgiris“ artėjantį penktadienį (spalio 19 d.) namuose susitiks su kita Stambulo komanda – „Fenerbahče“.

DVIKOVOS EIGA:

Prieš rungtynes tylos minute buvo pagerbtas dėl širdies smūgio miręs FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas.

Taip pat buvo vykdoma akcija raginanti kovoti prieš krūties vėžį, o į areną rožine spalva vilkinčios moterys buvo įleidžiamos nemokamai.

1 kėlinys: „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ 19:19

Rungtynių pradžioje kauniečiams po keturis taškus pelnė pirmajame ture strigę Brandonas Daviesas, Thomas Walkupas ir Paulius Jankūnas, o „Žalgiris“ po penkių minučių kovos pirmavo 9:12.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors pirmo kėlinio metu priekyje dažniau buvo Š.Jasikevičiaus auklėtiniai, Stambulo klubas ketvirčio pabaigoje spėjo išlyginti rezultatą (19:19).

2 kėlinys: „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ 32:46 (19:19, 13:27)

Antrajame kėlinyje iniciatyva priklausė kauniečiams. Po Mariaus Grigonio tolimo šūvio „Žalgiris“ pirmavo 24:29.

Nors įpusėjus ketvirčiui komandas skyrė vos vienas taškas (30:31), vėliau prasidėjo „Žalgirio“ dominavimas.

Penkių minučių atkarpą 15:2 laimėję kauniečiai prieš ilgąją pertrauką susikrovė apčiuopiamą persvarą (32:46).

Pirmoje dvikovos pusėje žalgiriečius į priekį vedė 12 taškų surinkęs Leo Westermannas, 8-is pridėjo B.Daviesas.

REKLAMA

„Žalgiris“ pirmoje mačo pusėje pataikė fantastiniu taiklumu – 16/23 (69,6 proc.).

3 kėlinys: „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ 48:68 (19:19, 13:27, 16:22)

Po ilgosios pertraukos Š.Jasikevičiaus auklėtiniai išlaikė iniciatyvą savo rankose. Po krepšiais dominavęs B.Daviesas padidino kauniečių persvarą iki 19-os taškų – 38:57.

Ketvirčio pabaigoje „Žalgirio“ kapitonas P.Jankūnas padidino pranašumą iki rekordinio skirtumo (44:67) ir prieš lemiamas 10 minučių prirėmė varžovus prie sienos.

4 kėlinys: „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ 79:93 (19:19, 13:27, 16:22, 31:25)

Lemiamo ketvirčio pirmoje pusėje aikštelės šeimininkams pavyko apkarpyti „Žalgirio“ pranašumą (67:78).

REKLAMA

Likus žaisti mažiau nei minutę „Anadolu Efes“ pavojingai priartėjo (79:86), tačiau „Žalgiris“ išsaugojo turėtą pranašumą ir įsirašė pirmą pergalę šiame Eurolygos sezone.

PRIEŠ RUNGTYNES:

Kauno „Žalgirio“ treneris šio vakaro varžovus įvardijo, kaip vieną stipriausių komandų Europoje.

„Sekmadienį nepadarėme savo darbo ir tai blogas jausmas. Jie (krepšininkai) laukia rungtynių, kad parodytų geresnį krepšinį. Pralaimėti nėra lengva, bet ne kiekvienas pralaimėjimas yra toks skausmingas, kaip buvo šįkart.

Varžovų komanda beveik iš pagrindų atsinaujino. Galvoju, kad tarpsezonyje tai buvo komanda, atlikusi daugiausiai darbo. Yra prijungti įspūdingi žaidėjai ir, manau, tai yra tas „Anadolu Efes“, kuris nori sugrįžti į Europos elitą ir tai bus viena geriausių komandų Eurolygoje.“, – prieš išvyką į Turkiją kalbėjo Š.Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Artūras Milaknis tikino, kad reikia kuo greičiau pamiršti sezono pradžioje patirtas nesėkmes.

„Laikas eina greitai ir nesinori apsikrauti blogomis emocijomis. Norisi, kuo greičiau sužaisti naujas rungtynes ir parodyti kitą veidą nei rodėme praėjusiose rungtynėse. Viskas, manau, yra gerai ir bus gerai“, – apie komandos nusiteikimą po dviejų pralaimėjimų praėjusią savaitę kalbėjo snaiperis A.Milaknis.

Komandos draugui pritarė aukštaūgis A.White‘as, kalbėjęs apie tai, jog susitikimas su Stambulo ekipa bus puiki proga įrodyti savo tikrąjį pajėgumą.

„Nekantraujame pasinaudoti šia galimybe rungtynėmis su Stambulo ekipa ir parodyti, jog praėjęs mačas neparodė mūsų pajėgumo. Kaip komanda laukiame rungtynių ir turime būti susikoncentravę ties rungtynėms paruoštu planu“, – kalbėjo A.White‘as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų