REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kazys Maksvytis dvyliktą kartą karjeroje įveikė Kauno „Žalgirio“ ekipą. Specialisto diriguojamas Klaipėdos „Neptūnas“ šiandien 75:60 svečiuose pranoko „Betsafe–LKL“ čempionus.

Kazys Maksvytis dvyliktą kartą karjeroje įveikė Kauno „Žalgirio“ ekipą. Specialisto diriguojamas Klaipėdos „Neptūnas“ šiandien 75:60 svečiuose pranoko „Betsafe–LKL“ čempionus.

REKLAMA

60 pelnytų „Žalgirio“ taškų – šio sezono kauniečių blogiausias rezultatas. Šarūno Jasikevičiaus kariaunos blogiausias rezultatas iki tol buvo 74 įmesti taškai į Prienų „Skycop“ krepšį.

Uostamiesčio ekipos strategas K. Maksvytis pripažino, kad raktas į pergalę buvo gera gynyba, ypatingai antrajame ir ketvirtajame rungtynių kėliniuose.

„Graži pergalė, pirma tokia karjeroje prieš „Žalgirį“, – spaudos konferencijoje sakė K. Maksvytis. – Rezultatas neatspindi realios kovos, kuri vyko aikštelėje.

Savaitės viduryje turėjome neblogas rungtynes Bolonijoje, tik sugriuvome ketvirtajame kėlinyje. Padarėme labai geras išvadas, šiandien prasižengdavome tinkamu metu. Kaip matome, puiki gynyba antrajame ir ketvirtajame kėlinyje padėjo pasiekti gerą rezultatą.“

REKLAMA
REKLAMA

– Ar Jums neatrodė, kad „Neptūnas“ šiandien labiau norėjo laimėti nei „Žalgiris“?

– Žiūriu į savo komandą, o ne varžovų. Nereikėjo papildomus motyvacijos, legionieriai gerai sužaidė, ypatingai Kyle‘as Weaveris. Manau, kad nesuklydau prieš sezoną jį pasirinkdamas, nes jis yra svarbių rungtynių žaidėjas. Kartais jį reikia prašyti, kad agresyviau žaistų vidutinėse rungtynėse, o šiandien to nereikėjo. Visa komanda atliko gerus sprendimus, aukojosi, prasižengė reikiamose situacijose. Šiandien norėjome laimėti.

REKLAMA

– Kiek šiandien svarbus buvo priekinės linijos žaidimas?

– Nors dar ankstyva sezono stadija, o sezonas ilgas, tačiau mes nuogąstavome dėl ketvirtos pozicijos, bet, toks vaizdas, priekinė linija yra mūsų varomoji jėga šį sezoną. Ji visada gerai sužaidžia, o rezultatas priklauso, kaip rungtyniauja gynėjai. Tiek Jerai, tiek Simas ar Gytis – jie sužaidė geras rungtynes. Gal ne prieš „Žalgirį“, bet kai kuriuose mačuose priekinė linija yra mūsų pranašumas.

– Atrodo, kad komanda tinkamai sureagavo į Jūsų techninę pražangą?

– Techninė pražanga buvo pusiau planuota, pusiau ne. Norėjosi išjudinti komandą. Buvo abejotinas švilpukas ne mūsų naudai, jeigu tai padėjo, tai duok Dieve, nes kartais tai nepadeda.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip įvertintumėte Gyčio Masiulio žaidimą?

– Pirmoje pusėje buvo šiek tiek susikaustęs, bet mes žinome, ką jis gali. Tikrai geros galimybės, manau, kad laiko klausimas – ar šiemet, ar už metų, ar dvejų jis pradės žaisti aukščiausio lygio krepšinį. Jis turi gerą charakterį, įgūdžius, tad jei bus sveikas, ateityje Gytis bus geras šiuolaikinis žaidėjas, galintis rungtyniauti ketvirtoje, jeigu reikia – penktoje pozicijoje.

– Ar pagaliau pavyko išsireikalauti geresnio pagrindinių žaidėjų žaidimo?

– Manau, kad pavyko. Jei atvirai, tai šito šiandien nežiūrėjau. Metėme į aikštę tokį penketą, kuris geriau ginasi. Šiek tiek bijojome dėl savo puolimo, bet pradėjome nuo gynybos ir tai pasiteisino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ buvo atpažįstamas?

– Nenoriu kalbėti apie varžovus, turiu daug reikalų savo darže, noriu išspręsti savo problemas. Mūsų sezonas banguotas. „Žalgiris“ žaidė, bandė rizikuoti. Kai pralaimi dažniausiai reikia rizikuoti, už tą riziką buvo nubausti. Nesinori vertinti „Žalgirio“, norisi vertinti savo komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų