REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį jaunimo olimpinėse žaidynėse prie starto linijos stojo 10 iš 15 Lietuvos rinktinės sportininkų. Dienos pabaigoje medaliu, jau antruoju Buenos Airėse, džiaugėsi plaukikė Kotryna Teterevkova.

Penktadienį jaunimo olimpinėse žaidynėse prie starto linijos stojo 10 iš 15 Lietuvos rinktinės sportininkų. Dienos pabaigoje medaliu, jau antruoju Buenos Airėse, džiaugėsi plaukikė Kotryna Teterevkova.

REKLAMA

Kylanti Lietuvos plaukimo žvaigždė 200 metrų krūtine kvalifikacijoje buvo aštunta (2:31,36 min.), tačiau lemiamame plaukime savo laiką pagerino net trijomis sekundėmis (2:28,18) ir iškovojo sidabro medalį. Finale vilnietė nusileido tik japonei Shiori Asabai (2:26,80 min.).

„Treneris po plaukimo pasakė, kad padariau neįmanomą. Man ir pačiai medalis yra kiek netikėtas. Tačiau į plaukimą atėjau ne varžytis su kitais, o su savimi. Šiandien ši kova buvo sėkminga,“- sakė K. Teterevkova.

Po apdovanojimų ceremonijos 16-metė plaukikė nuskubėjo pergale pasidžiaugti su treneriu, ją užplūdo norinčių drauge nusifotografuoti būrys. Dėmesio atletė sulaukė ir po prieš dvi dienas iškovotos bronzos.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasveikino tėvai, šeima, draugai, treneriai. Tikriausiai, tas pats lauks ir dabar, bet kadangi Lietuvoje naktis, žinutes perskaitysiu išsimiegojusi,“- šypsojosi K. Teterevkova. Įpusėjus jaunimo olimpinėms žaidynėms Lietuvos sąskaitoje – trys medaliai, visi plaukikų sąskaitoje.

REKLAMA

Aukso medalį 50 metrų krūtine iškovojo Agnė Šeleikaitė, K. Teterevkova „uždirbo“ sidabrą (200 m krūtine) ir bronzą (100 m krūtine). Agnė Šeleikaitė (2:35,02 min.) į finalą 200 metrų krūtine finalą nepateko.

Penktadienį kvalifikaciniame plaukime asmeninį ir Lietuvos jaunimo iki 17 metų rekordą pagerino Arijus Pavlidi. 200 metrų nugara vilnietis įveikė per 2:02,11 min. ir į finalą pateko septintu rezultatu. Finale lietuviui rezultato pakartoti nepavyko (2:02,32 min.) čia jis užėmė 6 vietą.

Alanas Tautkus nuotolį įveikė per 2:06,00 min. ir į greičiausių aštuonetą nepateko.

Po savaitės laukimo jaunimo olimpinėse žaidynėse debiutavo Lietuvos komandos kapitonas rutulio stūmikas Dominykas Čepys. Palangiškis du iš keturių stūmimų „sudegino“, geriausiu bandymu rutulį nustūmė 17,34 metro ir po pirmo etapo liko keturioliktas.

REKLAMA
REKLAMA

Šaulės Gretos Rankelytės ir moldovo Kirilo Usanli duetas 10 metrų šaudymo pneumatiniu pistoletu mišrių dvejetų varžybų ketvirtfinalyje neatsilaikė prieš indės Manu Bakher ir Bezhano Fauzulajevo iš Tadžikistano komandą – 8:10.

Ketvirtfinalyje lietuvės ir moldovo komanda buvo ketvirtą (752 tšk., 23x), jų varžovai (751 tšk, 21x) – penkti. Lygioje kovoje į pergalę nugalėtojus tempė M. Bakher, prieš kelias dienas tapusi asmeninių varžybų čempione.

Mišrių dvejetų varžybas pradėjo ir stalo tenisininkas Medardas Stankevičius. Lietuvos sportininkas poroje su čeke Zdena Blazkova 0:3 nusileido kitai europiečių komandai Sabinai Surjan (Serbija) ir Trulsui Moregardui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį lietuvio ir čekės dueto laukia varžybos su lenkės Anos Janinos Wegryzan ir austro Maciejaus Kolodziejczyk komanda.

Fechtavimo rungtimi šiuolaikinės penkiakovės varžybas pradėjo Elzbieta Adomaitytė ir Aivaras Kazlas. E. Adomaitytė pirmojoje varžybų dalyje laikėsi tarp lyderių, tačiau vėliau smuktelėjo į rikiuotės vidurį.

Vilnietė laimėjo 11 kovų iš 23, pelnė 210 taškų ir rungtyje pasidalino 12-16 vietas. Tiek pat kovų laimėjęs ir taškų surinkęs A. Kazlas rikiuojasi 11-12 vietoje. Elzbietos plaukimas, šaudymas ir bėgimas laukia šeštadienį, Aivaro – sekmadienį.

„Fechtavimas Aivarui – stipriausia rungtis. Prieš dvi savaites jis, septyniais metais jaunesnis už varžovus, Europos jaunimo iki 24 metų čempionate surinko 227 taškus. Šiandien varžybas auklėtinis pradėjo penkiomis pergalėmis iš eilės. Tačiau vėliau jaunatviškas maksimalizmas pakišo koją, rezultatas, žinant jo pajėgumą, galėjo būti kur kas geresnis“- sakė A. Kazlo treneris Paulius Aleksandravičius.

Sportinės gimnastikos varžybų finale pasirodė Eglė Stalinkevičiūtė. Į stipriausių 18-uką patekusi lietuvė atlikusi keturis pratimus surinko 48,099 taško ir bendroje įskaitoje užėmė 16 vietą. Olimpinių varžybų nugalėtoja tapo italė Georgia Villa (54,066 tšk.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų