REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
71
Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ - Vitorijos „Baskonia“ (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kauno „Žalgiris“ savo žygį Eurolygoje pradėjo nesėkme. Sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai po varžovų tritaškių spektaklio rezultatu 79:87 (24:22, 15:20, 14:21, 26:24) nusileido Vitorijos „Baskonia“ krepšininkams.

71

Kauno „Žalgiris“ savo žygį Eurolygoje pradėjo nesėkme. Sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai po varžovų tritaškių spektaklio rezultatu 79:87 (24:22, 15:20, 14:21, 26:24) nusileido Vitorijos „Baskonia“ krepšininkams.

REKLAMA

Rungtynės prasidėjo kurtinančiame triukšme – daugiau kaip 15 tūkst. krepšinio gerbėjų palaikomas „Žalgiris“ startavo gana sėkmingai (6:3), tačiau nuo pat pirmojo teisėjo švilpuko svečiai išlaikė aukštą žaidimo tempą ir tapo aišku, kad šiandien kauniečiams lengva nebus.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams katastrofiškai nesisekė sustabdyti varžovų snaiperių. Kai atrodydavo, kad kauniečiai gali persverti rezultatą ar bent sumažinti atsilikimą, svečiai (dažniausiai – Jaysonas Grangeris) „Žalgirį“ vėl bausdavo tritaškiu.

„Baskonia“ tolimus metimus „šaudė“ pavydėtinu tikslumu ir viso jų pelnė net 12 iš 28. Palyginimui, kauniečiai pataikė vos 4 iš 11.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtajame kėlinyje taiklūs varžovų tolimi šūviai „Žalgirį“ pradėjo varyti į neviltį. Įpusėjus lemiamam ketvirčiui po dar vieno (ketvirto lemiamame kėlinyje) taiklaus Jaysono Grangerio tritaškio komandas skyrė 15 (59:74), o vėliau ir 18 taškų (61:79).

REKLAMA

Po pirmojo kėlinio priekyje vieno taiklaus metimo persvarą (24:22) turėjo „Žalgiris“, tačiau antrasis kėlinys sėkmingiau susiklostė svečiams ir po dviejų ketvirčių „Baskonia“ buvo priekyje (39:42).

Trečiajame kėlinyje pradėjo ryškėti varžovų persvara. Itin taikliai iš tolimos distancijos „šaudę“ baskai prieš lemiamą ketvirtį turėjo jau dešimties (53:63) taškų persvarą.

Lemiamame ketvirtyje svečiai pabėgo nebepavejamu 18 taškų skirtumu, kauniečiai dar bandė kabintis (79:85), tačiau pirmąją pergalę rezultatu 79:87 iškovojo „Baskonia“.

REKLAMA
REKLAMA

Itin sėkmingai „Žalgirio“ gretose pajėgiausių Europos krepšinio klubų turnyre debiutavo Nate'as Woltersas. Jis iki ilgosios pertraukos jau buvo pelnęs 12 taškų, viso pelnė 19.

„Žalgiris“: Nate‘as Woltersas 19 (8/11 dvit., 5 rez. perd.), Artūras Milaknis 12, Laurynas Birutis, Aaronas White‘as ir Marius Grigonis po 7.

„Baskonia“: Jaysonas Grangeris 15 (5/7 trit.), Shavonas Shieldsas 14, Tornikė Šengelija 12, Marcelinho Huertas ir Mattas Janningas po 11.

RUNGTYNIŲ EIGA:

STARTINIAI KOMANDŲ PENKETAI:

„Žalgiris“: Brandon Davies, Thomas Walkup, Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas, Nate Wolters.

„Baskonia“: Shavon Shields, Tornike Shengelia, Ilimane Diop, Matt Janning, Jayson Granger.

Ketvirtas kėlinys (79:87)

Kauniečiai ketvirtajame kėlinyje pradėjo byrėti. Keli nesėkmingi epizodai puolime, dar du varžovų tritaškiai ir komandas skiria jau 13 taškų (59:72). Dar vienas J. Grangerio tritaškis ir tampa panašu, kad šiandien „Žalgiriui“ pergalės iškovoti nepavyks (61:76).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Varžovai buvo atitrūkę 18 taškų, tačiau kauniečiai atsilikimą likus dviem minutėm sumažino iki 13 (70:83). Tiesa, laiko buvo per mažai. Likus minutei komandas skyrė 11 taškų (74:85). Dvikova baigėsi svečių pergale 8 taškų skirtumu.

Trečias kėlinys: (53:63)

Kauniečiai kėlinį pradėjo netaikliu metimu, vėliau (vėl iš baudos aikštelės) persvarą iki 5 taškų padidino T. Shengelia, tačiau tritaškiu atsakė Edgaras Ulanovas, o rezultatą išlygino Aaronas White'as (44:44).

Brandonas Daviesas pelnė ketvirtąjį savo tašką, rezultatas buvo lygus, tačiau svečiai smeigė dar vieną tritaškį, o vėliau, po kauniečių klaidos puolime pelnė ir du baudų metimus (49:51).

REKLAMA

„Baskonia“ ir toliau taikliai šaudo iš toli (49:55), o kauniečiams trečiame kėlinyje artėti prie varžovų sekasi sunkiai (49:59). Likus dviems minutėms iki trečio kėlinio pabaigos „Žalgiris“ buvo pelnęs vos 10 taškų, o komandas skyrė lygiai tiek pat. (51:61).

Prieš lemiamą ketvirtį komandas skiria tie patys dešimt taškų (53:63).

Antras kėlinys: (39:42)

Antrą kėlinį kauniečiai pradėjo vangokai, svečiai buvo išsiveržę į priekį, tačiau varžovų gynėjams ir toliau sunkiai sekėsi stabdyti jaunuolį Lauryną Birutį ir Nate'ą Woltersą. Kartu jie jau pelnė 19 taškų, tačiau varžovai renkasi lengvus taškus iš baudos aikštelės. (28:30).

REKLAMA

Antrame ketvirtyje komandoms sunkiai sekėsi rinkti taškus. Tai lėmė nemažas klaidų skaičius puolime, tačiau nei šeimininkams, nei svečiams atitrūkti nepavyko. Tiesa, kauniečiai per 6 minutes pelnė vos 6 taškus, o svečiai - 12. (30:34).

„Žalgiriečiai“ po sėkmingo Brandono Davieso epizodo buvo išlyginę rezultatą (34:34), tačiau svečiai vėl smeigė tritaškį, o kitoje atakoje pridėjo ir dar vieną taiklų tolimą metimą (36:40).

Artūras Milaknis sėkmingai realizavo baudų metimus, tačiau varžovai iki ilgosios pertraukos išsaugojo trijų taškų persvarą (39:42).

Pirmas kėlinys: (24:22)

Rungtynės prasidėjo kurtinančiame triukšme, kiekvieną kauniečių judesį palydėjo daugiatūkstantiniai palaikymo šūksniai. Edgaras Ulanovas per pirmas trejas minutes pelnė 4 taškus ir „Žalgiris“ priekyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įpusėjus pirmajam kėliniui sėkmingai „atsidarė“ ir Kauno komandos naujokas Nate'as Woltersas. Jis pelnė net 10 taškų, tačiau svečiai per pirmas penkerias minutes smeigė net tris tritaškius. (14:15).

Svečiai ir toliau taikliai šaudė tritaškius, tačiau Marius Grigonis atsakė tuo pačiu. Jaunasis „Žalgirio“ vidurio puolėjas Laurynas Birutis nepabūgo svečių aukštaūgių ir drąsiai įsijungė į žaidimą bei pelnė penkis taškus iš eilės. Tiesa, gynyboje tvarkytis sekėsi sunkiau. Pirmasis kėlinys baigėsi (24:22).

PRIEŠ RUNGTYNES:

Prieš penktadienio dvikovą Šarūnas Jasikevičius nerimavo, kad kauniečių pirmoje dvikovoje laukia itin pajėgus varžovas, kurį įveikti sunku net ir patiems stipriausiams Europos klubams.

REKLAMA

Pernai aš sakiau, kad ši komanda yra pretendentė į finalo ketvertą ir šiemet manau taip pat. Liko tas pats treneris, ta pati komanda, žaidžianti puikų krepšinį. Malonu juos žiūrėti. Aukščiausio lygio varžovas“, - teigė Šaras.

Pernai žalgiriečiai netikėtai prasibrovė į finalo ketvertą, tačiau Š.Jasikevičius įsitikinęs – viskas prasideda iš naujo: „Pagarbą užsitarnauti pavyko, kalbos nėra, bet taip yra ir dėl pernai metų rezultato. Rytoj ateis pirmas testas ir pagarbą užsitarnauti reikės iš naujo. Po 40 minučių pagarbos gali greitai nelikti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų