REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Tautvydas Vencevičius ir Edgaras Jankauskas (nuotr. Manto Repečkos)

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą Lietuvos futbolo rinktinė UEFA Tautų lygos varžybose apmaudžiai išleido tašką iš savo rankų. Edgaro Jankausko auklėtiniai po dramatiškos kovos namuose 1:2 pralaimėjo Rumunijai.

22

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą Lietuvos futbolo rinktinė UEFA Tautų lygos varžybose apmaudžiai išleido tašką iš savo rankų. Edgaro Jankausko auklėtiniai po dramatiškos kovos namuose 1:2 pralaimėjo Rumunijai.

REKLAMA

Lemiamas rungtynių įvartis į stadiono šeimininkų vartus krito jau per pridėtą teisėjo laiką. Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas spaudos konferencijoje neslėpė nusivylimo.

„Po tokios skausmingos pabaigos nesinori daug kalbėti. Tačiau labai noriu padėkoti savo vyrams, kurie kovojo iki galo ir stengėsi iš paskutinių jėgų. Varžovai buvo labai techniški, galingi, bet mes nenuleidome rankų anksčiau laiko.

Tikėjome savo galimybėmis ir pagaliau pelnėme įvartį. Labai gaila, jog viskas taip susiklostė. Man labai liūdna dėl savo vyrų. Nėra čia ko slėpti, mūsų varžovai yra kur kas greitesni ir geresni futbolininkai nei mes, tačiau mūsų širdys buvo didesnės nei jų talentas. Manyčiau, jog mums labai pritrūko sėkmės“,- akcentavo E.Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris pasidžiaugė, kad rungtynių metu atlikti keitimai pasiteisino. Be to, papildomo poilsio gavo ir prieš dvikovą skausmus jautęs ekipos kapitonas Fedoras Černychas.

REKLAMA

„Norėjau pasaugoti Fiodorą, nes mūsų dar laukia sekančios rungtynės sekmadienį. Apskritai, šiandien visi keitimai buvo naudingi. Po keitimo aikštelėje pasirodę žaidėjai labai pagyvino mūsų žaidimą. Galima sakyti, kad jie ir nulėmė, jog antro kėlinio pabaigoje mes atrodėme geriau nei priešininkai.“- pažymėjo treneris.

E.Jankauskas sulaukė klausimo, ar rungtynių pabaigoje nebuvo galima sužaisti ramiau, tačiau treneris turėjo savo versiją.

„Įmušėme nuostabų įvartį ir buvome tikrai verti daugiau. Bet pačioje rungtynių pabaigoje mūsiškis paslydo ir nesugebėjo užblokuoti smūgio. Galbūt susitikimo pabaigoje mums pritrūko patirties, galbūt galėjo vilkinti laiką, tačiau norėjome žaisti sąžiningai ir dėl nieko nesigailime“,- teigė E.Jankauskas

REKLAMA
REKLAMA

Būtent šiandien buvo oficialiai paskelbta, jog per artimiausius keturis metus Lietuvos sostinėje pagaliau išdygs naujas stadionas.

Vis tik E.Jankauskas nedžiūgavo anksčiau laiko: „Jau net nežinau, kiek kartų prieš tai girdėjome pažadus dėl naujo stadiono. Aišku, smagu, kad leidai pajudėjo, tačiau šia naujiena patikėsiu tik tada, kai stadionas pagaliau bus pastatytas“, - atviravo lietuvių strategas.

Tuo metu Rumunijos komandos treneris Cosminas Contra pripažino, kad po ilgosios pertraukos atidavė kontrolę stadiono šeimininkams.

„Puikiai pradėjome rungtynes ir pirmieji įmušėme įvartį. Mums tai suteikė pasitikėjimo, tačiau lietuviai nenuleido rankų ir pakeitę žaidimo schemą pradėjo demonstruoti gerą futbolą. Manau, jog antroje dvikovos pusėje būtent lietuviams priklausė rungtynių kontrolė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmąsias dvi rungtynes UEFA Tautų lygos varžybose lygiosiomis sužaidę rumunai į Lietuvą atvyko vedimo tikslo nugalėti. C.Contra pasidžiaugė, kad šią misiją pavyko įvykdyti.

„Po lietuvių įmušto įvarčio buvo labai neramu, Vis tik, mano vyrai pademonstravo charakterį ir aš labai dėl jų džiaugiuosi. Tai puiki pergalė, tikiuosi ne paskutinė šiame turnyre.

Rumunijos futbolo rinktinę šiame susitikime palaikė gausus būrys sirgalių. C.Contra sulaukė klausimo, ar nesijautė tarsi žaisdamas namuose, tačiau treneris išliko santūrus: „Šios rungtynės turėjo patikti abiejų komandų sirgaliams. Džiaugiuosi dėl visų, palaikymas buvo geras iš abiejų pusių“, - teigė rumunų treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų