REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Lietuva – Rumunija rungtynių akimirka (nuotr. SCANPIX)

Lietuvos futbolo rinktinė ketvirtadienio vakarą UEFA Tautų lygos varžybose patyrė trečią nesėkmę iš eilės.

22

Lietuvos futbolo rinktinė ketvirtadienio vakarą UEFA Tautų lygos varžybose patyrė trečią nesėkmę iš eilės.

REKLAMA

Edgaro Jankausko auklėtiniai C diviziono 4-os grupės rungtynėse namuose 1:2 pralaimėjo Rumunijai.

LFF stadione vykusiose rungtynėse pirmasis pasižymėjo Alexandru Chipciu (13 min.).

90-ą susitikimo minutę Lietuvos įvarčių sausrą pagaliau nutraukė Artūras Žulpa. Tai pirmasis lietuvių įvartis šiame turnyre.

Kai jau atrodė, kad E.Jankausko auklėtiniams pavyks iškovoti pirmąjį tašką, stadiono šeimininkus į nokautą pasiuntė Alexandru Maximas.

Po keitimo pasirodęs futbolininkas lemiamą smūgį atliko jau per pridėtą teisėjo lauką.

Lietuvos rinktinės trenerio E.Jaunkausko komentaras po rungtynių:

Pirmajame kėlinyje lietuviams taip pat buvo pavykę pasiųsti kamuolį į vartus, tačiau kapitonas Fiodoras Černychas smūgį atliko būdamas nuošalėje.

Kitose grupės rungtynėse ketvirtadienį Juodkalnijos futbolininkai namuose 0:2 pralaimėjo serbams, kurie savo sąskaitoje turi 7-is taškus ir tapo vienvaldžiais pogrupio lyderiais.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą pergalę iškovoję rumunai (5 tšk.) pakilo į antrą vietą, juodkalniečiai (4 tšk.) – treti, lietuviai (0 tšk.) – ketvirti.

Kitas rungtynes UEFA Tautų lygos varžybose lietuviai žais artėjantį sekmadienį (spalio 14 d.).

LFF stadione Vilniuje mūsiškiai kovos prieš Juodkalniją. Dvikovos pradžia – 21.45 val.

STARTINĖS KOMANDŲ SUDĖTYS:

Lietuva: Ernestas Šetkus, Linas Klimavičius, Algis Jankauskas, Artūras Žulpa, Darvydas Šernas, Arvydas Novikovas, Vykintas Slivka, Modestas Vorobjovas, Fiodoras Černychas (kapitonas), Rolandas Baravykas.

REKLAMA

Rumunija: Ciprian Tatarusanu, Gabriel Tanasm Cristian Manea, Alexandru Chipciu, Nicusor Bancu, Paul Anton, Razvan Marin, George Tucudean, Ionut Mitrita, Cristian Sapunaru (kapitonas), Nicolae Stanciu.

DVIKOVOS EIGA:

1 kėlinys:

2 min. Rumunijos futbolo sirgaliai pirotechnikos gaminiais „padengė rūku“ LFF stadioną. Rungtynių arbitras prancūzas Francois Letexier netgi trumpam sustabdė dvikovą.

9 min. Lietuvių vartininkui Ernestui Šetkui teko pirmą kartą rimtai padirbėti. Vartų sargas sėkmingai atrėmė Alexandru Chipciu smūgį iš baudos aikštelės.

11 min. Netrukus dvi pavojingas progas iš eilės sukūrė lietuviai. Kapitonas Fedoras Černychas netgi pasiuntė kamuolį į priešininkų vartus, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę.

REKLAMA
REKLAMA

13 min. (ĮVARTIS) Sumaištimi stadiono šeimininkų baudos aikštelėje pasinaudojęs A.Chipciu nuginklavo lietuvių vartininką E.Šetkų (0:1).

16 min. E.Šetkui teko dar kartą rimtai padirbėti, tačiau šįkart kamuolys vartų tinklo nepasiekė.

21 min. Rumunai ir toliau nemažino apsukų bei didžiąją dalį laiko kontroliavo kamuolį. Tuo metu lietuviams nepavyko sukurti nieko pavojingo.

32 min. Dvikovos teisėjas iš Prancūzijos pirmą kartą ištraukė geltoną kortelę iš savo kišenės. Už grubią pražangą įspėtas rumunas Paulas Antonas.

39 min. Lietuviai dažniau pradėjo lankytis varžovų baudos aikštelės prieigose, tačiau netikslūs perdavimai iš kraštų neleidi sudrumsti ramybės rumunų vartininkui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

42 min. Pirmasis stadiono šeimininkų tikslus smūgis į vartų plotą. Savo laimę pabandė Vykintas Slivka, tačiau Rumunijos vartininkas Ciprianas Tatarusanu užtikrintai sugavo kamuolį.

45 min. Po 1 kėlinio Rumunija pirmavo 1:0.

2 kėlinys:

51 min. Po ilgosios pertraukos pirmasis varžovų vartams pagrasino rumunas Ionutas Mitrita. Smūgį per save atlikusiam futbolininkui netgi prireikė medikų pagalbos, tačiau jis tęsė dvikovą.

58 min. Rungtynių komentatorius paskelbė, kad šią dvikovą stebi 2279 žiūrovai.

62 min. Pirmieji keitimai Lietuvos rinktinėje. Modestą Vorobjovą pakeitė Mantas Kuklys, Darvydą Šerną – Nerijus Valskis.

65 min. Vos tik spėjęs apšilti kojas aikštelėje, N.Valskis pavojingai smūgiavo, tačiau kamuolys skriejo šalia vartų.

REKLAMA

71 min. Pirmą keitimą atliko ir rumunai. Vietoje George‘o Tucudeano aikštelėje pasirodė Claudiu Keseru.

74 min. Dar vienas pavojingas svečių smūgis, tačiau E.Šetkus nesunkiai sugavo kamuolį.

80 min. N.Valskis neišnaudojo vienos geriausių lietuvių progos pelnyti įvartį. Puikaus perdavimo iš Arvydo Novikovo sulaukęs lietuvis smūgiavo iš kelių metrų, tačiau jo smūgį atrėmė priešininkų gynėjas.

90 min. (ĮVARTIS) Artūras Žulpa siunčia kamuolį į varžovų vartus (1:1).

90+3 min. (ĮVARTIS) Po keitimo aikštelėje pasirodęs rumunas Alexandru Maxim išplėšė pergalę savo komandai.

TARPUSAVIO RUNGTYNIŲ ISTORIJA:

Lietuvos ir Rumunijos futbolininkai oficialiose rungtynėse yra sužaidę šešis kartus, mūsiškiai laimėjo vos kartą.

REKLAMA

1996 m. Rumunija – Lietuva 3:0 (Bukarešto „Steaua“ stadionas 12 000 žiūrovų). Įvarčiai: 20 min. Viorel MOLDOVAN, 65 min. Dan PETRESCU, 77 min. Constantin GALCA.

1997 m. Lietuva – Rumunija 0:1 (Vilniaus „Žalgirio“ stadionas 7 000 žiūrovų). Įvarčiai: 73 min. Viorel MOLDOVAN.

2000 m. Rumunija – Lietuva 1:0 (Bukarešto „Steaua“ stadionas 3 000 žiūrovų). Įvarčiai: 89 min. Ionel GANEA.

2001 m. Lietuva – Rumunija 1:2 (Kauno „S. Dariaus ir S. Girėno“ stadionas 3 000 žiūrovų). Įvarčiai: 87 min. Artūras FOMENKA; 31 min. Andrian ILIE, 49 min. Viorel MOLDOVAN.

2008 m. Rumunija – Lietuva 0:3 (Klužo „Constantin Radulescu“ stadionas 17 000 žiūrovų). Įvarčiai: 31 min. Marius STANKEVIČIUS, 69 min. Saulius MIKOLIŪNAS, 86 min. Mindaugas KALONAS.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2009 m. Lietuva – Rumunija 0:1 (Marijampolės stadionas 4 000 žiūrovų). Įvarčiai: 38 min. Ciprian MARICA.

PRIEŠ RUNGTYNES:

Prieš šią akistatą Lietuvos rinktinės treneris E.Jankauskas tikėjosi kietos vyriškos kovos.

Niekas nežino, kaip baigsis šios rungtynės. Esu įsitikinęs, kad jos bus sunkios abiem komandoms. Mums motyvacijos netrūksta. Laukia sunkus mūšis.

Rumunijos komanda yra kūrybinga, norinti daug atakuoti. Labai aukšto lygio, pavojingas varžovas, kuriam reikia skirti labai daug dėmesio. Rengiamės sunkiai vyriškai kovai”, - sakė E. Jankauskas.

Anot stratego, svarbiausia – gerai žaisti, nenusileisti kovojant.

„Po pirmųjų dvejų UEFA Tautų lygos rungtynių išvados akivaizdžios. Per pirmąsias rungtynes atidavėme labai daug jėgų. Deja, nepasiekėme rezultato, kuris mus tenkintų.

REKLAMA

Su Serbija žaidėme gerai. Per antrąsias jautėme pirmųjų rungtynių nuovargį. Jos buvo mažiau sėkmingos. Norime taškų, norime mušti įvarčius. To sieksime ir per ateinančias rungtynes”, - tvirtino E. Jankauskas.

Lietuvos rinktinės saugas Artūras Žulpa teigė, kad Rumunija kažkiek panaši į Juodkalnijos rinktinę, prieš kurią lietuviai žaidė praėjusiame ture.

„Rumunai puola didelėmis pajėgomis, turi greitus techniškus žaidėjus. Mes galime tuo pasinaudoti, nes jų gynyboje atsiveria erdvės, jie per daug rizikuoja. Mes tuo pasistengsime pasinaudoti”, - sakė A. Žulpa.

Anot jo, komanda tikrai tiki trenerio sistema ir nori laimėti, o į kiekvienas rungtynes eina turėdami didelę motyvaciją.

REKLAMA

„Realybė ta, kad kol kas nepavyksta laimėti. Tačiau tikime, psichologiškai tikrai nesame duobėje. Labai stengiamės, rengiamės rimtai. Kiekvienos rinktinės rungtynės mums yra labai svarbios. Reikia šiek tiek laiko. O motyvacijos tikrai netrūksta”, - kalbėjo A. Žulpa.

Tuo metu komandos kapitonas F.Černychas pažymėjo, jog tai gali būti paskutinė proga lietuviams pakovoti dėl geresnių pozicijų pogrupyje.

„Paskutinės šiais metais rungtynės namuose, mūsų paskutinis šansas kovoti dėl kelialapių ir geresnių vietų grupėje. Labai reikia, kad ateitų daug žmonių, sirgalių ir palaikytų mus. Jų pagalbą mes visada jaučiame ir mums labai jos reikia. Tai bus labai atkakli kova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai pačiai Rumunijai tai paskutinis šansas pakovoti. Maskvos „Dinamo“ klube, kuriame rungtyniauju, antrasis treneris yra rumunas, daug su juo kalbėjome, pasakojo, kad rumunų žiniasklaidoje daug nerimo dėl buvusių rungtynių (0:0 su Juodkalnija ir 2:2 su Serbija) ir kad jie atvažiuos į Lietuvą lyg tai jiems būtų paskutinės rungtynės“, - tvirtino F.Černychas.

Lietuvio žodžius patvirtino ir pats Rumunijos treneris Cosminas Contra.

„Nesu patenkintas dviem lygiosiomis per pirmus du mačus. Norėjau turėti keturis, bet jeigu Vilniuje laimėsi ir į Bukareštą dvikovai su Serbija grįšime su penkiais taškais. Tokiu atveju vilčių pakovoti dėl pirmos vietos tikrai turėtume“, – teigė į Lietuvą atvykęs C.Contra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų