REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį pradeda didžiąją kelionę – vėl sieks visus nustebinti Eurolygos turnyre. Pirmasis varžovas žada itin sunkią kovą – kelyje Vitorijos „Baskonia“.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį pradeda didžiąją kelionę – vėl sieks visus nustebinti Eurolygos turnyre. Pirmasis varžovas žada itin sunkią kovą – kelyje Vitorijos „Baskonia“.

REKLAMA

Mačas vyks 20 val., jį tiesiogiai transliuos tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“.

Šarūnas Jasikevičius prieš šį mūšį neslėpė nerimo.

„Viskas yra kaip ir kiekvienais metais – dar esame ieškojimų kelyje, – apie pasiruošimą pirmosioms Eurolygos sezono rungtynėms kalbėjo Š.Jasikevičius. – Visgi sudėtyje yra 5-6 nauji žaidėjai. Tokioje komandoje procesas taip ir turi vykti. Viskas daugiau ar mažiau logiška. Startas kiekvieną sykį yra toks specifinis ir yra neramu. Nesvarbu kaip bebūtų gerai, vis tiek bus neramu, nes ateina nežinomybė, pradedame naują turnyrą ir varžovas labai grėsmingas.“

Nerimą kelia ir tai, kad „Baskonia“ buvo viena iš trijų komandų, kurių praėjusį sezoną „Žalgiris“ nesugebėjo įveikti. Ir abu kartus pralaimėta triuškinamai – 77:97 ir 64:84.

REKLAMA
REKLAMA

Baskai nuo praėjusio sezono itin stipriai nepasikeitė – išlaikė 5 rezultatyviausius žaidėjus iš 6 ir pasipildė vos trimis naujokais.

Klube liko ir tikru žalgiriečiu siaubu tapęs Jaysonas Grangeris. Jis praėjusiame sezone per akistatas su Lietuvos čempionais rinko 17 taškų, atliko po 4 rezultatyvius perdavimus ir įsūdė net 9 tritaškius.

REKLAMA

Ekipą papildė NBA nepritapęs Darrunas Hilliardas, Italijoje siautėjęs Shavonas Shieldsas ir aukštaūgis Ajdinas Penava, kuris neturėtų vaidinti itin didelio vaidmens.

Kaip svarbiausias netektis reikėtų įvardinti Rodrigue Beaubois ir Jannio Timmos išvykimą. Pasikeitimus įvertino ir Š. Jasikevičius.

„Shavonas Shieldsas nėra toks išreikštas metikas, koks buvo Janis Timma. Rodrigue‘as Beaubois buvo konkretus taškų darytojas. Galbūt dabar tokio nėra. Kas jaudina labiausiai – varžovų gretose liko visas komandos branduolys. Liko trys įžaidėjai, kurie kuria žaidimą, ir nuo kurių labai daug priklauso, jie tempia komandą į priekį“, – varžovų ekipą analizavo jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Baskonia“ ir toliau demonstruos itin greitą, bet protingą žaidimą, kurį preziciškai sudėlioja treneris Pedro Martinezas. Būtent toks žaidimas nėra itin palankus „Žalgiriui“, ką parodė ir praėjusio sezono rezultatai.

Ispanijos ACB lygoje „Baskonia“ spėjo sužaisti trejas rungtynes. Dvi iš jų laimėjo triuškinamai, o kitas pralaimėjo kukliai San Pablo „Burgos“ ekipai 79:82. Per šiuos tris mačus Vitorijos krepšininkai rinko vidutiniškai po 87,6 taško.

Kaip ir praėjusiais metais komandos lyderiu išliks bene geriausias Eurolygos sunkusis kraštas Tornike Shengelia, Ispanijoje per trejas rungtynes jau spėjęs fiksuoti 17,3 taško vidurkį. Nepaisant to, kad vasarą jį viliojo tokie klubai kaip Maskvos CSKA, gruzinas liko ištikimas Vitorijai ir pasirašė sutartį iki 2022 metų.

Galbūt tam įtakos turėjo ir tai, kad „Baskonia“ šiame sezone minės klubo 70-ąjį gimtadienį ir Eurolygos finalo ketvertas vyks jų mieste.

Baskai tikrai norės jame būti, todėl ambicijų jiems netrūks –  „Baskonia“ vėl bus labai grėsmingas varžovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų