REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš 34-osios į 7-ąją vietą Pasaulio vyrų reitinge – tokį šuolį per metus padarė Lietuva sparčiai popu-liarėjančiame 3x3 krepšinyje, kuris jau 2020 metais debiutuos Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Iš 34-osios į 7-ąją vietą Pasaulio vyrų reitinge – tokį šuolį per metus padarė Lietuva sparčiai popu-liarėjančiame 3x3 krepšinyje, kuris jau 2020 metais debiutuos Tokijo olimpinėse žaidynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3x3 krepšinio judėjimas Lietuvoje pagaliau įgavo ir oficialų pavidalą – po praėjusiame sezone suorgani-zuoto Lietuvos atvirojo 3x3 krepšinio čempionato, pirmojo Lietuvoje „Kaunas Challenger 2018“ ir 3x3 Baltijos taurės turnyro, buvo įsteigta Lietuvos 3x3 krepšinio asociacija, jau pasitvirtinusi ir oficialų logotipą.

REKLAMA

Asociacija organizuos žiemos ir vasaros 3x3 krepšinio čempionatus bei imsis dar vieno „Challenger“ tipo turnyro rengimo. Pirmasis žiemos čempionato etapas numatomas jau šį rudenį.

Vieni iš pagrindinių asociacijos ir 3x3 krepšinio Lietuvoje tikslų – sėkmingai pasiruošti 2019 metų birželį vyksiančiam pasaulio 3x3 čempionatui Amsterdame. Jame dalyvaus 20 geriausią reitingą turinčių ko-mandų, o Europai skirta 10-ies vietų kvota. Lietuva dabartiniame FIBA vyrų 3x3 krepšinio reitinge užima 7-ąją vietą (5-oji vieta tarp Europos šalių). Šalys, dalyvausiančios pasaulio čempionate, atrenkamos remi-antis remiantis lapkričio 1 d. šalies reitinge užimama vieta.

REKLAMA
REKLAMA

Ne mažiau svarbiu asociacijos tikslu lieka patekimas į Vengrijoje vyksiantį Europos čempionato pagrindinį etapą. Būtent naujai įsteigta organizacija vykdys ir suaugusiųjų bei U-18 rinktinių atrankas. Galiausiai, ilgalaikėje perspektyvoje prioritetu išlieka dalyvavimas 2020 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Vienu iš asociacijos steigėjų tapo ir 3x3 krepšinio pasaulio čempionu tapęs Rolandas Skaisgirys. Ilgus me-tus profesionaliai krepšinį žaidęs šakiškis buvo vienas iš 3x3 krepšinio pradininkų Lietuvoje, o sporto šakai tapus olimpine ėmėsi jos vystymo. Dabar televizijos prodiuseris, kuris ir pats vis dar sudalyvauja 3x3 turnyruose, džiaugiasi, kad Lietuvoje yra įkurta tokia asociacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iki šiol šioje sporto šakoje viskas buvo labai išsibarstę, daug įvairių ir mažų turnyrų, tarp kurių nebuvo jokio bendradarbiavimo. Vienas iš mūsų norų yra visus tuos turnyrus bent kažkiek apjungti, kad būtų sistema, kuri rinktų Lietuvai bendrus reitingo taškus ir artintų mūsų šalį link Tokijo olimpinių žaidynių, kurios yra prioritetas. Reikia, kad visas 3x3 judėjimas būtų koordinuojamas. Taip pat, siekiame, kad ši sporto šaka Lietuvoje būtų skaitlingiausia. Ji yra pigesnė, prieinama ir paprastesniam žaidėjui“,- pasakojo R. Skaisgirys.

REKLAMA

Pasak buvusio krepšininko, per pirmuosius metus pasiekti rezultatai džiugina. Tiesa, kol kas tik vyrų grupėje.

„Rezultatai tikrai džiugina, bet tuo pačiu gaila, kad stipriai kol kas pakilome tik vyrų grupėje. Mūsų tikslas, kad tokie patys geri rezultatai būtų ir jaunimo bei moterų grupėse. Norime savo 3x3 svorį didinti visur, bet visi supranta, kad nėra lengva tą padaryti iš karto. Visų pirma, reikia sistemos, kurią ir sieksime sukurti“,- svarstė vienas asociacijos steigėjų.

Naujai įkurta asociacija iš karto buvo priimta į Lietuvos krepšinio federacijos narių gretas. Pasak LKF gen-eralinio sekretoriaus Mindaugo Špoko, toks žingsnis yra labai svarbus.

REKLAMA

„Pirmiausia siekiame suburti ir suvienyti mėgėjus, kurie žaidžia 3x3 krepšinį, žinoti specifines taisykles, specifinę tvarką, sistemą ir tai, ko jie siekia. Kadangi dabar tai yra olimpinių žaidynių dalis, yra svarbu,

kad būtų aiškūs kriterijai ir tas žingsnis iš gatvės į olimpiadą taptų realybe. LKF yra FIBA narė, o pateki-mas į tarptautinius turnyrus gali būti vykdomas tik po federacijos vėliava, tad asociacijai yra labai svarbu būti LKF nare“,- pasakojo M. Špokas.

Nors per metus pavyko padaryti didelį šuolį FIBA reitinge, nuo lapkričio mėnesio viską įrodyti reikės iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norime pasidžiaugti, kad per metus nuveikti darbai davė rezultatą, o toks šuolis reitinge rodo mūsų proveržį ir potencialą. Žinant tai, kad olimpinėse žaidynėse dalyvaus aštuonios šalys, yra realu surinkus komandą ten patekti. Visi dirbame ta linkme ir siekiame to užsibrėžto tikslo. Tiesa, nuo lapkričio mėnesio visi reitingai anuliuojasi ir viską įrodyti reikės iš naujo“,- užsiminė federacijos generalinis sekretorius.

Jau netrukus bus pristatyti Lietuvos 3x3 krepšinio asociacijos bei žiemos sezono plana

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų