REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
158
Mickas Schumacheris (nuotr. SCANPIX)

Legendinio Formulės-1 lenktynininko Michaelio Schumacherio sūnus Mickas užtikrintai seka tėvo pėdomis ir kyla elito link netgi greičiau nei tą darė septynis kartus pasaulio čempionas.

158

Legendinio Formulės-1 lenktynininko Michaelio Schumacherio sūnus Mickas užtikrintai seka tėvo pėdomis ir kyla elito link netgi greičiau nei tą darė septynis kartus pasaulio čempionas.

REKLAMA

Savaitgalį Austrijos „Red Bull Ring“ trasoje vykusiame priešpaskutiniame devintajame FIA (tarptautinė automobilių sporto federacija) Formulės-3 čempionato etape Mickas Schumacheris surengė dar vieną įspūdingą pasirodymą, po kurio pateikė daugiau nei rimtą paraišką tapti šių metų čempionu.

Fantastiška forma

Šiemet F-3 sezoną iš viso sudaro 10 etapų. Kiekviename iš jų lenktynininkai varžosi trijose atskirose kvalifikacijos ir lenktynėse. Iškovoti taškai yra skaičiuojami lygiai ta pačia tvarka kaip ir F-1.

Vadinasi, sportininkas per vieną etapą maksimaliai gali iškovoti 75-is taškus.

Prieš tai gimtojoje Vokietijoje vykusiame etape Mickas laimėjo visas tris lenktynes ir į Austrija atvyko turėdamas vos trijų taškų deficitą prieš čempionate pirmavusį Danielį Ticktumą.

REKLAMA
REKLAMA

Savo įspūdingą pergalių seriją jaunasis Šumis sėkmingai pratęsė ir Austrijoje.

Vokietis „Red Bull Ring“ trasoje laimėjo visus tris kvalifikacinius važiavimus, taip užsitikrindamas pirmąją starto vietą visose savaitgalio lenktynėse.

REKLAMA

Jis laimėjo pirmąsias dvi lenktynes, o paskutinėse užleido nugalėtojo poziciją tik savo komandos draugui rusui Robertui Shwartzmanui.

Konkurento pavydas

Likus vos vienam etapui arba trims įskaitinėms lenktynėms PREMA komandos piloto Micko Schumacherio persvara bendroje čempionato įskaitoje prieš „Red Bull“ globojamą D.Tictumą siekia net 49-is taškus.

Tai daugiau nei įspūdingas rezultatas, ypač žinant tai, jog įpusėjus sezonui Micką nuo D.Tictumo skyrė net 77 taškų deficitas.

Tokia įvykių seka nusiminęs britas po lenktynių Austrijoje savo „Instagram“ paskyroje netiesiogiai išreiškė nepasitenkinimą dėl M.Schumacherio rezultatų antroje sezono pusėje.

REKLAMA
REKLAMA

D.Ticktumui nuostabą sukėlė staiga pagerėjusi vokiečio forma. Anot jo, jis F-3 čempionu netaps tik dėl to, kad jo pavardė nėra Schumacheris.

Praėjus kelioms valandoms britas šį komentarą ištrynė, tačiau jį spėjo pamatyti ir Mickas, kuris žiniasklaidos atstovams atsisakė komentuoti pagrindinio varžovo pasisakymą.

„Lenkia“ net tėvą

Paskutinis šio sezono F-3 čempionato etapas spalio 13-14 dienomis vyks Vokietijos „Hockenhaim“ trasoje. 49-ių taškų persvarą prieš artimiausią konkurentą turintis M.Schumacheris veikiausiai taps čempionu.

Jeigu taip ir nutiks, 19-metis Mickas F-3 čempionu taps greičiau nei tą padarė jo tėtis Michaelis, kuris šios serijos čempionu tapo būdamas 21-erių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada F-3 čempionu tapęs Michaelis jau kitame sezone debiutavo F-1 lenktynėse. Mickui pakartoti šią tėčio istoriją šansų nėra daug – jis kitą sezoną greičiausiai dalyvaus F-2 čempionate, po kurio visi keliai veda F-1 link.

„Ferrari“ laukia išskėstomis rankomis

Net penkias iš eilės lenktynes laimėjęs Mickas greitai sulaukė milžiniško dėmesio iš autospoto pasaulio atstovų.

Susidomėjimą lenktynininku išreiškė net ir legendinė F-1 komanda „Ferrari“, su kuria praeityje piloto tėvas Michaelis Schumacheris net penkis kartus tapo pasaulio čempionu.

„Svarbiausia leisti jam augti kaip lenktynininkui ir neskubinti įvykių. Spaudimas, kurį jis jaučia yra milžiniškas, ir man labai smagu matyti, kad jis su tuo kovoja užtikrintai. Jo forma antroje sezono pusėje yra tiesiog neįtikėtina.

REKLAMA

Būsiu Jums atviras – Schumacherio pavardė yra visada laukiama „Ferrari“ komandoje. Jeigu Mickas ir toliau kryptingai tęs savo sėkmingą pasirodymą lenktynėse, mes jį tikrai pasikviesime į savo gretas, kitaip ir negali būti.

Žinoma, daug kas priklausys nuo jo ir šeimos sprendimo. Jūs tik įsivaizduokite, kiek dėmesio sulauktų šis vaikinas patekęs į F-1.

Šiam sportui labai trūksta Schumacherio ir šis vaikis daro viską teisingai, kad šią pavardę ir vėl sugrąžintų į lenktynes”,- italų žiniasklaidai apie Micką kalbėjo „Ferrari“ vadovas Maurizio Arrivabene.

Ir išties M.Schumacheriui dar reikia daug ką įrodyti trasoje, bet smagu matyti jį laimintį lenktynes. Jis jau įrodė, kad išaugo F-3 lygį ir yra pasiruošęs žengti tolyn.

Vizija vėl išvysti Schumacherio vardą Formulės-1 čempionate dabar atrodo kur kas realesnė, nei sezono pradžioje, kai apie Micko galimybes čia patekti kalbėjome daugiausia dėl to, kad jis „nešioja“ greičiausią pasaulio pavardę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų