REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Vilniaus „Ryto“ spaudos konferencija ir treniruotė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

45

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

REKLAMA

Vangiai prasidėjęs LKL tarpsezonis taip įsisiūbavo, kad prognozuoti ekipų išsidėstymą – itin sudėtinga. Tam, kad viskas taptų aiškiau, portalas tv3.lt siūlo pažintį su kiekviena turnyro komanda. Jau susipažinome su Prienų „Skycop“, Alytaus „Dzūkija“, Kėdainių „Nevėžiu“, Utenos „Juventus“, Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, „Šiauliais“, Panevėžio „Lietkabeliu“ ir Klaipėdos „Neptūnu“. Šį kartą siūlome pažintį su Vilniaus „Rytu“.

Treneris. Dainius Adomaitis.

Sudėtis. Gynėjai: Mattas Farrellas, Chrisas Krameris, Mindaugas Girdžiūnas, Deividas Sirvydis, Dennisas Jerome’as Seeley. Puolėjai: Arnas Butkevičius, Dominique’as Suttonas, Eimantas Bendžius. Vidurio puolėjai: Evaldas Kairys, Martynas Echodas.

REKLAMA
REKLAMA

Ekipą paliko. Benas Madgenas, Jimmy Baronas, Rokas Giedraitis, Mindaugas Lukauskis, Artūras Jomantas, Travisas Petersonas, Egidijus Mockevičius, Loukas Mavrokefalidis, Rimas Kurtinaitis.

REKLAMA

Praėjęs sezonas. 2 vieta LKL.

Planuojamas biudžetas. 4,4 mln. eurų.

Sporto direktoriaus Lino Kleizos komentaras. Pernai mes turėjome per daug vienodų žaidėjų, trūko aštrumo, kūrėjų. Turėjome tik Chrisą Kramerį, kuris viską darė. Šiais metais norėjome, kad antroje pozicijoje būtų žaidėjas, galintis kurti sau ir kitiems. Norėjome daugiau aštrumo, tą duoda Dominique’as Suttonas.

Gal praėjusio sezono komanda neprogresavo taip, kaip norėjome. Šiais metais norėjosi jaunesnės komandos, galinčios progresuoti viso sezono metu.

Mūsų tikslas - patekti į LKL finalą.

Trenerio Dainiaus Adomaičio komentaras. Kiekvienas treneris norėtų pradėti sezoną turėdamas visą komandą – pilną ir sveiką jau pirmose rungtynėse. Tikimės greitu metu užbaigti komplektaciją. Mane tenkina kaip vyrai dirba. Svarbu bus matyti komandą, kuri maksimaliai atsiduoda kiekvienose rungtynėse ir kovoja dėl kiekvieno kamuolio.

REKLAMA
REKLAMA

Sezonas ilgas, bus pergalių ir pralaimėjimų, bet norime, kad sirgaliai iš arenos išeitų matydami, kad žaidėjai atidavė viską, ką gali.

Tai mano didžiausias noras. Klubo tikslus įvardijo vadovybė ir mažesni jie negali būti. Turime dinamišką komandą, turime žaidėjų, kurie žaidžia per kelias pozicijas, yra atletiški ir universalūs. tą turime.

Žvilgsnis. Vilniaus „Rytas“ išgyveno stiprią pasikeitimų vasarą – ekipoje nebeliko žaidėjų, su kuriais sutartis sudarė dar senoji valdžia. Kaip naujieji savininkai sakė, tų sutarčių sumos buvo pernelyg išpūstos ir varžė veiksmus žaidėjų rinkoje.

Vilniečiai surinko sudėtį, kuri visiškai atitinka trenerio Dainiaus Adomaičio viziją. Atletiška, universali, greita ir gintis gebanti komanda iš pirmo žvilgsnio nebeturėtų turėti problemų, su kuriomis susidūrė praėjusio sezono pusfinalio serijoje su Klaipėdos „Neptūnu“. Iš kitos pusės, LKL aukščiau nei antroji vieta iššokti taip pat nepavyks, nes iki „Žalgirio“ dar reikia ūgtelėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis tik džiugu matyti, kad Vilnius vėl turi stabilią ir stiprią komandą, kuri stojasi ant kojų ir darosi atviresnė visuomenei.

Viešai pristatę 4,4 mln. eurų biudžetą, komandos vadovai tikisi, kad jis artimiausiais metais tik augs.

Kardinaliai pasikeitusi sudėtis neša ir aiškią žinią – „Rytas“ nebus ta minkšta ir gintis nemokanti ekipa, kokia buvo praėjusį sezoną. Charakterio, noro ir jėgos jai netrūks. Pritrūkti gali tik elementaraus talento. Šioje kategorijoje galima išskirti amerikiečius D. Suttoną ir D.J.Seeley, kurie privalo tapti atsigaunančio klubo vedliais.

Daug tikimasi ir iš Eimanto Bendžiaus, Martyno Echodo. Belieka laukti, kol „Rytas“ sulauks paskutinio pastiprinimo į priekinę liniją. Žinoma, jau dabar aišku, kad keliami tikslai yra įgyvendinami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų