REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

REKLAMA

Vangiai prasidėjęs LKL tarpsezonis taip įsisiūbavo, kad prognozuoti ekipų išsidėstymą – itin sudėtinga. Tam, kad viskas taptų aiškiau, portalas tv3.lt siūlo pažintį su kiekviena turnyro komanda.

Jau susipažinome su Prienų „Skycop“, Alytaus „Dzūkija“, Kėdainių „Nevėžiu“, Utenos „Juventus“, Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“„Šiauliais“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“. Šį kartą siūlome pažintį su Klaipėdos „Neptūnu“.

Treneris. Kazys Maksvytis

Sudėtis. Gynėjai: Lorenzo Williams, Paulius Dambrauskas, Laurynas Bieliauskas, Tomas Delininkaitis, Kyle‘as Weaveris; Puolėjai: Laimonas Kisielius, Džiugas Slavinskas, Osvaldas Olisevičius, Gytis Masilius, Artūras Mikalauskas; Vidurio puolėjai: Simas Galdikas, Jerai Grantas.

REKLAMA
REKLAMA

Ekipą paliko. Brandonas Fieldsas, Jerry Johnsonas, Renaldas Seibutis, Edgaras Želionis, Mindaugas Kačinas, Matas Jucikas, Vytautas Šulskis, Aidas Einikis, Laimonas Chatkevičius.

REKLAMA

Praėjęs sezonas. 3 vieta LKL.

Planuojamas biudžetas. 1,5 mln. eurų.

Trenerio Kazio Maksvyčio komentaras: Pagal esamas galimybes surinkome visai neblogą sudėtį. Klube liko trenerių štabas, administracija, senbuviai žaidėjai – tai stiprus branduolys, aplink kurį mėginsime lipdyti naujokus.

Nors daugelis mus nurašo anksčiau laiko, mūsų tikslai išlieka tie patys, kaip ir pernai – norime kovoti dėl trečiosios vietos „Betsafe–LKL“ pirmenybėse bei patekimo į antrąjį FIBA Čempionų lygos etapą.

Klubo vadovai nusprendė sezoną pradėti su kuklesniu biudžetu, nei praėjusį. Vis dėlto, jei sezono eigoje matysime, kad mums reikia papildymo, neatmetame galimybės kažkurią poziciją sustiprinti.

REKLAMA
REKLAMA

Komandos darbas ir rezultatai rodys, ar mums reikia papildymo. Jokių paslapčių tame nėra – jei matysime, kad jaunimas patempia, o veteranai žaidžia gerai, tuomet korekcijų nedarysime. Jei matysime, kad kažkurioje vietoje reikia pasitempti, tuomet kreipsimės į klubo vadovus.

Žvilgsnis. Nors Klaipėdos „Neptūnas“ šiemet deklaravo savo banko sąskaitoje turintys 1,5 mln. eurų, nemaža dalis šios sumos bus skirta padengti praeities skolas. Dėl to uostamiesčio klubas šią vasarą negalėjo „švaistytis“ pinigais žaidėjų turguje.

Nepaisant to, K.Maksvyčiui ir klubo vadovybei pavyko surinkti konkurencingą komandą, kuri ir vėl bus viena iš pagrindinių pretendenčių iškovoti LKL čempionato medalius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug kas priklausys nuo įžaidėjo Lorenzo Williams žaidimo. Pernai Panevėžio „Lietkabelio“ atakoms dirigavęs amerikietis dažnai strigo ir su savimi tempdavo žemyn visą komandą. L.Williamso žvaigždė LKL pirmenybėse sužibo būtent tada, kai jį treniravo K.Maksvytis. Klaipėdiečių gerbėjams belieka tikėtis, kad šis duetas ir vėl veiks be priekaištų.

Ant balto popieriaus lapo atrodo, jog „Neptūnui“ gali pritrūkti vidurio puolėjo pozicijos žaidėjų. Simas Galdikas yra labai kovingas žaidėjas, baudos aikštelėje galintis išvartyti varžovus tarsi „kėglius“, tačiau 203 cm žaidėjas susiduria su rimtomis problemomis, kai jam tenka kovoti prieš aukštesnius priešininkus.

REKLAMA

Tuo metu kitas nominalus vidurio puolėjas Jerai Grantas labiau primena seno tipo sunkiojo puolėjo pozicijos žaidėją, o ne galingai sudėtą vidurio puolėją. Tačiau dėl to nurašyti šio žaidėjo sugebėjimus būtų kvaila. Jeigu jis bent kiek primins tą krepšininką, kuris „Neptūne“ rungtyniavo prieš du metus, varžovai turės daug bėdų jį stabdydami.

Ir vis tik geriausia, kas šią vasarą nutiko klaipėdiečiams – Kyle‘o Weaverio įsigijimas. Būtent šis krepšininkas turėtų tapti komandos lyderiu puolime. Šalia jo bus dar vienas pavojingas „Neptūno“ ginklas – Tomas Delininkaitis.

Labai panašu, jog šiame sezone „Neptūnui“ teks dažnai rungtyniauti palyginti mažu ir greitu penketu, kas skirtingais atvejais gali būti šios komandos pliusas ir minusas.

REKLAMA

Bet kuriuo atveju, klaipėdiečiai pasiliko sau teisę suklysti. Kaip teigė pats K.Maksvytis, jeigu sezono pradžia nepateisins lūkesčių, „Neptūno“ atstovai nesėdės sudėję rankų ir dairysis pastiprinimo.

Svarbiausia, kad klubo viduje baigtųsi visi kivirčai – pernai šio klubo vadovo kėdė buvo pati „karščiausia“ visame LKL čempionate.

Nors klaipėdiečiai iš pirmo žvilgsnio subūrė kiek silpnesnę komandą nei pernai, klubo tradicijos ir turimi ištekliai turėtų jiems leisti jau septintus metus iš eilės prasibrauti į pirmenybių pusfinalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų