REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

REKLAMA

Vangiai prasidėjęs LKL tarpsezonis taip įsisiūbavo, kad prognozuoti ekipų išsidėstymą – itin sudėtinga. Tam, kad viskas taptų aiškiau, portalas tv3.lt siūlo pažintį su kiekviena turnyro komanda. Jau susipažinome su Prienų „Skycop“, Alytaus „Dzūkija“, Kėdainių „Nevėžiu“, Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Šįkart apžvelgiame Šiaulių „Šiaulius“.

Treneris. Antanas Sireika

Sudėtis. Gynėjai: Kristupas Žemaitis, Christian Terrell, Evaldas Šaulys, Karolis Lukošiūnas, Mantvydas Žukauskas, Diego Kapelan. Puolėjai: Ignas Vaitkus, Giedrius Stankevičius, Rokas Stankevičius, Arminas Urbutis. Vidurio puolėjai: Antanas Udras, Šarūnas Beniušis, Ronald Delph.

REKLAMA
REKLAMA

Ekipą paliko. Donatas Sabeckis, Nick Zeisloft, Akeem Wright, Laurynas Birutis, Vytautas Šarakauskas.

Praėjęs sezonas. 5 vieta, pralaimėjo ketvirtfinalyje.

Planuojamas biudžetas. 750 tūkstančių eurų.

Trenerio Antano Sireikos komentaras. „Didžiausias iššūkis buvo surinkti naują komandos startinį penketuką. Po sezono praradome bent keturis iš penkių rungtynes pradedančių žaidėjų.

REKLAMA

Negaliu sakyti, kad esu patenkintas viskuo, ką pavyko nuveikti. Natūralu, visada norisi daugiau, tačiau komplektaciją įvykdėm racionaliai. Kaip mums pavyko, parodys gyvenimas.

Komandos koziriu galėtų tapti jauni ir energingi krepšininkai. Taip pat tikimės, kad užsieniečiai greitai adaptuosis, tačiau jie irgi labai jauni, ką tik baigę universitetus, nei karto nebuvę Europoje. Jiems prireiks laiko.

Jaučiu, kad šiemet turime daug energijos. Ją reikia nukreipti tinkama linkme ir viskas turėtų susiklostyti neblogai. Patekimas į atkrintamąsias – tik mažoji dalis plano. Reiktų jau į top ketvertuką patekti“, – šypteli A. Sireika.

REKLAMA
REKLAMA

Direktoriaus Mindaugo Žukausko komentaras. „Iki vidurvasario dar buvome išlaikę komandos pagrindą, tačiau vėliau teko nerti į krepšininkų rinką ir į darbus. Svarbu buvo spėti sukomplektuoti konkurencingą komandą kuo anksčiau.

Teko skubėti, ir, man regis, ekipą sukomplektavome vieni pirmųjų. Turėjome pradėti pasiruošimą sezonui ganėtinai anksti, nes žaidžiame Čempionų lygos atrankoje. Į tokias varžybas negali ateiti nepasiruošęs.

Bendrai pasiruošimas nebuvo lengvas. Netekome tikrai svarbių krepšininkų, turėjome ieškoti, kuo juos pakeisti. Kaip mums pasisekė, dar sužinosime. Turime jaunų krepšininkų, tačiau dar sunku įvertinti, kurie yra pajėgūs rungtyniauti daugiau, kurie mažiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Draugiškų rungtynių metu gavome daug pamokų, bet ir varžovus pasirinkome itin pajėgius. Žaidėme su tokiomis komandomis kaip „Žalgiris“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“. Tikiu, kad šie pralaimėjimai mus dar sustiprins.

Šiemet visi pretenduoja į stipriausiųjų ketvertą, todėl mes irgi prisijungiame prie visų „norinčiųjų“. Tikslas būtų nepasirodyti prasčiau nei pernai, o pernai, mano galva, komanda pasirodė tikrai gerai (žinant koks buvo užpraėjęs sezonas)“, – šypteli ir M. Žukauskas.

Žvilgsnis. Artėjančiame LKL sezone išvysime naują „Šiaulių“ klubą. Visą startinį penketą atnaujinusi komanda sieks ir toliau išlaikyti aukštą žaidimo tempą ir kovą visų rungtynių metu, tačiau, kaip sako pats ekipos treneris, ar jiems pavyks, parodys „gyvenimas“.

REKLAMA

Prieš dvejus metus Šiaulių miesto komanda byrėjo akyse ir atsidūrė pačiame LKL turnyrinės lentelės dugne. Per metus nuveiktas darbas įkvepia ir maloniai stebina – jau praėjusiame sezone „Šiauliai“ užėmė 5 vietą ir pralaimėjo ketvirtfinalyje, tačiau ir jame kūrė intrigą.

Daug jaunų krepšininkų turinti komanda sieks suderinti jų ir naujųjų legionierių žaidimą. Jei ekipai tai pavyks padaryti optimaliai, „Šiauliai“ gali dar pagerinti praėjusio sezono rodiklius. Motyvacijos komandai turėtų pridėti ir Čempionų lyga, žinoma, jei pavyks į ją patekti.

„Šiauliai“ su A. Sireika praėjusiame sezone demonstravo akiai patrauklų krepšinį ir davė kovos LKL grandams. Kaip jiems pasiseks šiandien, vertinti dar sunku, tačiau panašu, kad komanda ir vėl taikysis į pajėgiausiųjų gretas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų