REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

REKLAMA

Vangiai prasidėjęs LKL tarpsezonis taip įsisiūbavo, kad prognozuoti ekipų išsidėstymą – itin sudėtinga. Tam, kad viskas taptų aiškiau, portalas tv3.lt siūlo pažintį su kiekviena turnyro komanda. Jau susipažinome su Prienų „Skycop“, Alytaus „Dzūkija“, Kėdainių „Nevėžiu“, Utenos „Juventus“, Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ ir „Šiauliais“. Šį kartą siūlome pažintį su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Treneris. Gintas Kadžiulis.

Sudėtis. Gynėjai: Ernestas Ežerskis, Jamaras Wilsonas, Dominikas Mavra, Paulius Valinskas, Franas Pilepičius. Puolėjai: Simas Jasaitis, Vytenis Lipkevičius, Karolis Brusokas (peržiūra), Donatas Tarolis, Saulius Kulvietis. Vidurio puolėjai: Mindaugas Kupšas, Michaelas Morrisonas.

REKLAMA
REKLAMA

Ekipą paliko. Lorenzo Williamsas, Arnas Velička, Lukas Aukštikalnis, Gintaras Leonavičius, Žanis Peineris, Kšištofas Lavrinovičius, Žygimantas Skučas, Tomas Rimša, Darjušas Lavrinovičius, Vaidas Čepukaitis, Ramūnas Butautas (treneris).

REKLAMA

Praėjęs sezonas. 4 vieta LKL.

Planuojamas biudežtas. 1 milijonas eurų.

Direktoriaus Martyno Purlio komentaras. Lengvų vasarų klubams niekada nebūna. Naujas klubas, nauja aplinka, nauji iššūkiai. Reikėjo susipažinti ir įvertinti. Laiko buvo nedaug. Manau, kad viskas neblogai pavyko.

Labiausiai džiugina tai, kad pavyko suburti komandą, kokią ir planavome pagal trenerių norus bei filosofiją. Turime dešimties žaidėjų branduolį. Ekipa yra pakankamai brandi ir stabili. Ieškome dar aukštaūgio, kuris žaistų ketvirtoje ir penktoje pozicijoje.

Lietuvoje norime laimėti medalius, o FIBA Čempionų lygoje patekti į sekantį etapą. Klubas kelia realius tikslus. Jie yra aukšti, bet realūs.

REKLAMA
REKLAMA

Trenerio Gintaro Kadžiulio komentaras. Pradėsiu nuo blogų dalykų, kad mūsų planus sujaukė kai kurių žaidėjų traumos - neturėjome Frano Pilepičiaus, kuris labai svarbus žaidėjas mums, ir Jamaro Wilsono, kuris išvyko į rinktinę ir taip pat patyrė traumą. Pasiruošimas nevyko visiškai taip, kaip treneriai norėtų.

Jamarys yra pagrindinis įžaidėjas ir mūsų smegenys aikštelėj. Ši situacija kiek neramina. Tai didžiausias galvos skausmas.

Jeigu žiūrėtume į gerus dalykus, tai kai kurie žaidėjai, kurie dar turi ką įrodyti, gavo daugiau laiko pasireikšti ir žaisti, įrodyti savo vertę. Pamatėme, ką kai kurie žaidėjai sugeba.

LKL lygis liko toks pats, kaip pastaruosius trejus metus. Nėra ryškių lyderių apart Kauno „Žalgirio“, galbūt dar Vilniaus „Ryto“. Visos kitos komandos labai konkurencingos. Negalėsime atsipalaiduoti nė su viena komanda ir tai liečia ne tik mus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žvilgsnis. „Lietkabelis“ praėjusiame sezone bangavo - nuostabi pradžia, itin sunkus vidurys ir kiek nuviliantis finišas. Trenerių ir žaidėjų kaita kiek sujaukė sezoną, po kurio imtasi daug permainų - atsisveikinta su Ramūnu Butautu, broliais Lavrinovičiais bei krūva kitų žaidėjų, treneriu paskirtas Gintaras Kadžiulis, direktoriumi - patyręs Martynas Purlys.

Milijono eurų biudžetą surinkęs „Lietkabelis“ tikisi ir vėl laimėti medalius, o tam jie turi visus svertus savo rankose. Kiekvienoje pozicijoje komanda turi po du lygiaverčius žaidėjus, galinčius vienas kitą keisti.

Ekipai netrūksta ne tik patyrusių žaidėjų, bet ir jaunimo. Vienas svarbiausių vasaros laimėjimų - Mindaugo Kupšo įsigyjimas. Centras praėjusiame sezone neturėjo lygių LKL pirmenybėse, mažinti apsukų neketina ir šiame sezone.

REKLAMA

Pasiruošimo sezonui etapas buvo banguotas ir „Lietkabelis“ dar tikrai toli nuo savųjų galimybių ribų. Didžiausią klaustuką gerbėjams gali kelti G. Kadžiulio sugebėjimas vyriausio trenerio kėdėje - čia jis dar turi daug ką įrodyti.

Vis tik buvusio krepšininko rankose - puikus žaidėjų lydinys, galintis patriukšmauti ne tik Lietuvoje, bet ir FIBA Čempiionų lygoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų