REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienio vakarą Vilniuje po dviejų pratęsimų rezultatu 95:93 (24:16, 15:23, 18:16, 18:20, 9:9, 11:9) nugalėjo Nyderlandų krepšininkus ir iškovojo kelialapį į pasaulio čempionatą!

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienio vakarą Vilniuje po dviejų pratęsimų rezultatu 95:93 (24:16, 15:23, 18:16, 18:20, 9:9, 11:9) nugalėjo Nyderlandų krepšininkus ir iškovojo kelialapį į pasaulio čempionatą!

REKLAMA

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pasaulio čempionato atrankoje ir toliau žengia be pralaimėjimų. Aštuonios pergalės iš tiek pat galimų lietuviams jau šįvakar garantavo bilietą į Kinijoje 2019-aisiais vyksiančas pasaulio pirmenybes.

Pirmadienio dvikovą su Nyderlandų krepšininkais lietuviai pradėjo aktyviai, pirmąjame kėlinyje po Luko Lekavičiaus dvitaškio rinktinė turėjo 12 taškų persvarą (18:6), tačiau puikus Nyderlandų žaidimas baudos aikštelėje neleido D. Adomaičio auklėtiniams neleido atitrūkti ir kėlinio pabaigoje komandas skyrė 8 taškai (24:16).

Antrasis kėlinys Lietuvos krepšininkams prasidėjo sunkiai. Po atkarpos 2:9 D. Adomaitis komandą pakvietė į pirmąjį minutės trukmės pasitarimą, po kurio, deja, vaizdas aikštelėje nepasikeitė ir Nyderlandai sugebėjo išlyginti rezultatą (31:31).

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, svečiai buvo ir išsiveržę į priekį, tačiau 6 iš eilės Ado Juškevičiaus taškai sugrąžino persvarą į lietuvių pusę. Permainingas kėlinys baigėsi, o abi rinktinės į rūbinę išėjo neturėdamos persvaros (39:39). Lietuviams sunkiai sekėsi stabdyti Ch. Kloofą, antrame kėlinyje pelniusį 8 taškus.

REKLAMA

Trečiasis kėlinys lietuviams prasidėjo sunkiai, svečiai spurato 0:6, D. Adomaitis iškart prašė minutės pertraukėlės, tačiau pirmąją kėlinio pusę lietuviams jau teko besivijančių vaidmuo.Tai lėmė prasta kova dėl atšokusių kamuolių ir kelios pražangos puolime.

Aistrų nestokojusiame kėlinyje lietuviams susigrąžinti persvarą (57:55) pavyko tik paskutinę minutę, kai M. Kherrazi užsidirbo nesportinę pražangą, Lukas Lekavičius pelnė keturis taškus iš eilės, tritaškį pridėjo ir Eimantas Bendžius.

Prieš lemiamą ketvirtį lietuviai turėjo dviejų taškų persvarą (57:55). Eigoje tapo panašu, kad rinktinė jau šįvakar iškovos kelialapį į pasaulio pirmenybes. 5 svarbūs Manto Kalniečio taškai ir trys iš eilės lietuvių pelnyti tritaškiai leido atitrūkti rekordiniu 14 taškų skirtumu (73:59), tačiau vėliau Nyderlandai stengėsi kovoti, sukūrė atkarpą 0:11 ir sumažino persvarą iki 2 taškų (73:71), o vėliau, po grubios M. Kuzminsko klaidos, rezultatą ir išlygino.

REKLAMA
REKLAMA

40 minučių žaidimo laiko rinktinėms neužteko (75:75), todėl buvo žaidžiamas pratęsimas.

Jį lietuviai pradėjo geriau, Lukas Lekavičius pelnė tritaškį, tačiau Nyderlandai ir toliau neleido atsikvėpti. Svečiai persvėrė rezultatą (81:82), tačiau Edgaras Želionis likus 12 sekundžių pelnė dvitaškį su pražanga. Nyderlandai vėl išlygino rezultatą (84:84), lietuviams iškovoti pergalę liko 10 sekundžių, tačiau to padaryti nepavyko. 

Antrasis pratęsimas prasidėjo abiejų rinktinių klaidomis puolant. Pirmuosius taškus jame pelnė Edgaras Želionis, vėliau tritaškį pridėjo E. Bendžius, tačiau Nyderlandai ir toliau nenusileido (89:89). Y. Franke pelnė tritaškį ir išvedė svečius į priekį, tačiau Mantas Kalnietis atsakė tuo pačiu. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po dar vieno Manto Kalniečio tritaškio lietuviai išsiveržė į priekį (95:92) ir iškovojo įspūdingą pergalę.

Lietuva: Mantas Kalnietis 21 (5/11 trit.), Lukas Lekavičius ir Eimantas Bendžius po 14, Mindaugas Kuzminskas 10, Edgaras Ulanovas 8.

Nyderlandai: Charlonas Kloofas 19, Thamasas Van Der Marsas 16, Shane'as Hamminkas 13.

RUNGTYNIŲ EIGA:

1 kėlinys (24:16)

Rungtynes kiek aktyviau pradėjo svečiai. Jie spurtavo 0:4, tačiau M. Kuzminskas pelnė pirmąjį lietuvių tritaškį. Nyderlandai  taškus kol kas pelno tik iš baudos aikštelės, o M. Kalniečio dvitaškis ir dar vienas M. Kuzmincko tritaškis leido lietuviams atitrūkti 5 taškais (11:6). 

Teisėjai fiksuoja E. Kairio pražangą, tačiau tuo pačiu metu tritaškį pataiko M. Kalnietis. Dar vienas E. Kairio dvitaškis ir komandas skiria jau 10 taškų (16:6). L. Lekavičius buvo dar labiau padidinęs persvarą, tačiau dvitaškiu atsakė ir Nyderlandai. Kol kas lietuviai ginasi  pavyzdingai – per 8 susitikimo minutes varžovai pelnė vos 10 taškų.

REKLAMA

Tiesa, paskutinė pirmojo kėlinio minutė Nyderlandams susiklostė sėkimingiau. Trimis tiksliais dvitaškiais metimais svečiai Lietuvos rinktinei neleido pabėgti į priekį. A. Gudaitis pelno du baudų metimus, per 3 likusias sekundes Nyderlandams taškų pelnyti nepavyko. Rinktines po pirmojo kėlinio skiria 8 taškai (24:16)

2 kėlinys (39:39)

Lietuviai antrąjį varžybų kėlinį pradeda dėjimu. E. Ulanovo perdavimą sugriebęs A. Gudaitis kelia „Siemens“ areną ant kojų, tačiau 5 paeiliuj pelnyti Nyderlandų taškai verčia D. Adomaiti paprašyti pirmosios minutės pertraukėlės. 

M. Kuzminskas dukart laisvas nepataiko iš toli, kitoje aikštės pusėje J. Kok deda į krepšį ir rinktines skiria tik 3 taškai (26:23). Po sausos lietuvių atkarpos antrajame kėlinyje  (2:9)  M. Kuzminskas pakyla į orą ir krauną kamuolį iš viršaus, tačiau Nyderlandai ir toliau išlieka prie pat. Po dar kelių nesėkmingų lietuvių atakų Nyderlandai persveria  rezultatą į savo pusę (28:29). 

REKLAMA

A. Gudaičio blokas varžovui užvėdė arenoje susirinkusius krepšinio gerbėjus, tačiau lietuviams antrame kėlinyje taškus rinkti ir toliau sekasi sunkiai. Po dviejų nesėkmingų bandymų savo tritaškį įmeta R. Giedraitis, tačiau Nyderlandai lygina rezultatą (31:31). Po chaoso svečių baudos aikštelėje trečiu bandymu R. Gedraitis pelno dvitaškį ir vėl išveda lietuvius į priekį. 

Rinktinės apsikeičia tritaškiais. Juos pelno Ch. Kloofas ir A. Juškevičius. Vėliau paskutinę savo atakos sekundę įspūdingą dėjimą su pražanga sukuria tas pats Ch. Kloofas. Tiesa, neatsilieka ir A. Juškevičius – iš pradžių išprovokavo pražangą metant iš trijų taškų zonos, vėliau pats visus baudų metimus ir realizavo. Rinktines skyrė 2 taškai (39:37), tačiau paskutinę antrojo kėlinio sekundę dvitaškį pelnė S. Hamminkas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rezultatas po dviejų kėlinių lygus (39:39). Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje kol kas žaidžia A. Juškevičius ir M. Kuzminckas (po 8 taškus). Nyderlandų rinktinėje geriausiai sekasi Ch. Kloofui, jis taip pat pelnęs 8 taškus.

3 kėlinys (57:55)

Nyderlandai kėlinį pradeda spurtu 0:6, D. Adomaitis iškart prašo minutės pertraukėlės. Nyderlandai rungtynėse kiek netikėtai atkovoja daugiau kamuolių (17:21). Nyderlandai išlaikė šešių taškų persavarą, tačiau galiausiai prabilo M. Kalnietis. Jo pelnytas tritaškis lietuvius priartino iki 3 taškų.

Ir toliau klysta lietuvių vidurio puolėjai. Nyderlandai renka lengvus taškus iš po krepšio, E. Ulanovas atsako tuo pačiu, komandas skiria 2 taškai (46:48),tiesa, Y. Franke baudžiamas technine pražanga už vaidybą. Ja lietuviai nepasinaudojo, prametė keturis metimus, o Nyderlandų puolėjas ataką baigė dėjimu. Vėliau W. De Jongas pelnė tritaškį, tačiau L. Lekavičius atsakė tuo pačiu (52:55).

REKLAMA

Lietuviai persvarą susigrąžino tik paskutinę rungtynių minutę, kai keturis iš eilės taškus pelnė L. Lekavičius. Tritaškį pridėjo E. Bendžius, o paskutinėmis  kėlinio sekundėmis rinktinės apsikeitė netaikliais metimais. Prieš lemiamą ketvirtį lietuviai turi dviejų taškų persvarą (57:55).

4 kėlinys (75:75)

Nyderlandai buvo išlyginę rezultatą, tačiau E. Bendžius smeigė dar vieną tritaškį ir išvedė lietuvius į priekį (60:57). Vėliau ketvirto kėlinio metu vyko šiokia tokia sumaištis, priminusi imtynes, tačiau ja geriau pasinaudojo lietuviai. M. Kalniečio dvitaškis leido atitrūkti 5 taškais (64:59). Jau kitos atakos metu M. Kalnietis pelnė tritaškį, tą patį padarė ir A. Juškevičius. Komandas skiria jau 11 taškų (70:59).

REKLAMA

E. Bendžius smeigia trečią savo tritaškį ir komandas skiria jau 14 taškų. Nyderlandai per pirmas šešias kėlinio minutes sugebėjo pelnyti vos 4 taškus (73:59), tačiau vėliau svečiai pelnė du tritaškius ir komandas skyrė 7 taškai (73:66). 

Dar viena nesportinė Nyderlandų pražanga, tačiau ja lietuviai ir vėl nepasinaudoja. Atkarpa 0:11 ir Nyderlandai grįžta į rungtynes. Po grubios M. Kuzminsko klaidos Likus 7 sekundėms rezultatas tapo lygus. Keliaujame į pratęsimą.

1 pratęsimas

Jį geriau pradėjo lietuviai, L. Lekavičius pelnė tritaškį, tačiau Nyderlandai ir toliau atkakliai kovojo. Tritaškiu metimu svečiai persverė rezultatą (81:82), o vėliau turėjo progą jį ir padidinti. E. Želionis du kartus prasižengė puolime, tačiau vėliau pats pelnė du taškus su pražanga. Nyderlandai dar kartą išlygino rezultatą, o lietuviams per 10 sekundžių išplėšti pergalės nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2 pratęsimas

Rinktinės apsikeitė klaidomis, vėliau E. Bendžiaus tritaškis leido išsiveržti į priekį. Nyderlandai ir vėl išlygino rezultatą (89:89). Vėliau svečiai pelnė tritaškį, tačiau M. Kalnietis ėmėsi iniciatyvos ir pelnė du tritaškius paeiliuj. Svečiai metė baudų metimus, tačiau antrąjį specialiai prametė (kamuolys nelietė lanko) ir rungtynės baigėsi lietuvių pergale rezultatu 95:93.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų