REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

REKLAMA

Vangiai prasidėjęs LKL tarpsezonis taip įsisiūbavo, kad prognozuoti ekipų išsidėstymą – itin sudėtinga. Tam, kad viskas taptų aiškiau, portalas tv3.lt siūlo pažintį su kiekviena turnyro komanda.

Jau susipažinome su Prienų „Skycop“, Alytaus „Dzūkija“, Kėdainių „Nevėžiu“ ir Utenos „Juventus“.

Šįkart po padidinamuoju stiklu – Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Treneris. Gediminas Petrauskas

Sudėtis. Gynėjai: Lance Jeter, Tomas Galeckas, Ericas McClellanas; Puolėjai: Justinas Watts, Gytis Sirutavičius, Ivarsas Zvigursas, Tomas Lekūnas, Vytautas Šulskis; Vidurio puolėjai: Emmanuelis Omogbo, Karolis Petrukonis.

REKLAMA
REKLAMA

Ekipą paliko. Jahenns-Ley Manigat, Steponas Babrauskas, Trevon Hughesas, Ignas Fiodorovas, Vyacheslav Bobrov, Osvaldas Olisevičius, Martynas Varnas, Artūrs Ausėjs, Nikita Balashovas, Lis Shoshi.

REKLAMA

Praėjęs sezonas. 6 vieta LKL.

Planuojamas biudžetas. 650 tūkst. eurų.

Trenerio Gedimino Petrausko komentaras. Džiaugiuosi darbu, kurį pavyko atlikti šią vasarą. Surinkome konkurencingą sudėtį, dabar beliko viską sudėlioti į vieną bendrą kūrinį ir bus galima „patriukšmauti“.

Vis dar ieškome bent vieno žaidėjo, kuris galėtų papildyti mūsų ekipą. Veikiausiai tai bus įžaidėjas, nes mūsų sudėtyje kaip tik trūksta šios pozicijos žmogaus.

Palyginus su praėjusiais metais, klube beliko vos du tie patys žaidėjai – Tomas Lekūnas ir Tomas Galeckas. Todėl mums prireiks šiek tiek laiko, kad sustyguoti savo žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, praradome savo emocinį lyderį Steponą Babrauską ir kažkas turės „užkamšyti“ šią spragą. Bet kuriuo atveju prieš naujo sezono pradžią jaučiausi pakankamai užtikrintai.

Direktoriaus Arūno Burkevičiaus komentaras. Šią vasarą pavyko atnaujinti komandą iš pagrindų ir jau visai netrukus bus galima įvertini atliktų darbų kokybę.

Pagrindinis mūsų tikslas – reguliaraus sezono metu pakovoti dėl vietos pirmajame komandų penkete, o tada visų mūsų lauks atkrintamosios varžybos. Ten viskas ir paaiškės.

Ir nors kol kas dar tikrai ankstoka prognozuoti, kurioje turnyro lentelės vietoje būsime pavasarį, bent jau šiuo metu dėl savo pozicijų jaučiamės pakiliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žvilgsnis. Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – komanda, kuri gali ir nustebinti, ir nuvilti. Vasaros pertraukos metu ši ekipa radikaliai pasikeitė ir sieks LKL aukštumų turėdama vos du žaidėjus, kurie klubo marškinėlius vilkėjo ir praėjusiame sezone.

Nors pasvaliečiams savo sudėtį pavyko sustiprinti krepšinio rinkoje gerai žinomais vardais, komandos nariams prireiks laiko priprasti vieniems prie kitų.

Vasarą Steponą Babrauską praradusiai ekipai teks surasti naują lyderį. Mes šiuo metu kalbame ne apie daugiausiai taškų renkantį žaidėją, o tą, kuris garsiausiai kalbės komandos rūbinėje.

Taip pat atrodo, kad šiai ekipa vis dar trūksta šiek tiek ūgio – komandoje yra vos trys žaidėjai, kurie siekia du metrus. Tiesa, klubo treneris Gediminas Petrauskas visada buvo žinomas, kaip greito ir mobilaus penketo mėgėjas, kuris aikštelėje moka išsiversti ir be didelio žmogaus.

REKLAMA

Šiuo metu vos dešimt žaidėjų turintys pasvaliečiai neseniai prisipažino ieškantys įžaidėjo. Ir jeigu tai bus dar vienas solidus pirkinys, šią komandą bus galima drąsiai priskirti prie tų, kurios kiekvieną vakarą gadins nervus net ir didžiausiems LKL favoritams.

Ar gali pasvaliečiai pagaliau įveikti pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą? Gal ir taip, tačiau privalo užimti bent šeštą vietą po reguliaraus sezono. O tą greičiausiai jiems pavyks pasiekti, todėl šis sezonas „Pieno žvaigždėms“ gali baigtis ypatingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų