REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tęsia pergalingą žygį šešių komandų „Gloria Cup 2018“ turnyre Turkijoje.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tęsia pergalingą žygį šešių komandų „Gloria Cup 2018“ turnyre Turkijoje.

REKLAMA

Ketvirtadienio vakarą Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai antrose B grupės rungtynėse 83:79 (32:15, 12:18, 18:27, 19:19) įveikė kitą Eurolygos komandą – Stambulo „Anadolu Efes“.

Tai jau antroji kauniečių pergalė pasiekta šiame turnyre – trečiadienį jie 82:70 šventė pergalę prieš Bursos „Tofas“ klubą iš Turkijos.

Abi B grupės rungtynes laimėję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienį rungtyniaus turnyro finale.

Lietuvos čempionai mačą pradėjo itin rimtai nusiteikę: po krepšiu dominavo Brandono Davieso ir Pauliaus Jankūno tandemas, o iš toli iššovus Matui Jogėlai, skirtumas šoktelėjo iki 11:4.

Žalgiriečiai toliau nemažino apsukų ir po pirmųjų dešimties minučių pirmavo daugiau nei dvigubai 32:15. Antrojo kėlinio metu savo šou surengė Aaronas White’as, dvitaškiu prarają tarp komandų dar labiau didino P.Jankūnas – 38:18.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, prieš didžiąją pertrauką turkai kiek pagerino savo situaciją – 44:33. Po didžiosios pertraukos „Žalgirį“ į priekį tempė tritaškiais prapliupęs Artūras Milaknis (58:48), tačiau „Anadolu Efes“ galingai finišavo ir prieš ketvirtąjį kėlinį kauniečiams paliko vos dviejų taškų pranašumą – 62:60.

REKLAMA

Ketvirtąjį kėlinį Šarūno Jasikevičiaus kariauna pradėjo spurtu 9:0 ir vėl rimtai truktelėjo į priekį – 71:60.

Per likusį laiką varžovai kaip įmanydami stengėsi atkurti intrigą ir tai jiems pavyko padaryti tik pačioje mačo pabaigoje, kuomet pelnę penkis taškus vos per 15 sekundžių priartėjo iki 81:79. Vis dėl to pergalės iš savo rankų Lietuvos čempionai nepaleido ir triumfavo rezultatu 83:79.

 „Žalgiris“: Brandonas Daviesas 16 (6/9 dvit., 7 atk. kam.), Artūras Milaknis 14 (4/5 trit.), Nate'as Woltersas 13 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Paulius Jankūnas 11, Thomasas Walkupas 10, Aaronas White’as 7, Marius Grigonis 5, Donatas Sabeckis 4, Matas Jogėla 3.

REKLAMA
REKLAMA

 „Anadolu Efes“: Rodrigue'as Beaubois 22, Adrienas Moermanas 15, Jamesas Andersonas 14.

 Rugsėjo 12-16 dienomis vyksiančiame turnyre dalyvauja „AS Monaco“, Bandirmos „Banvit“ (Turkija), Maskvos CSKA (Rusija), Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija), „Tofas“ (Turkija) ir „Žalgirio“ (Lietuva) komandos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų