REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

REKLAMA

Vangiai prasidėjęs LKL tarpsezonis taip įsisiūbavo, kad prognozuoti ekipų išsidėstymą – itin sudėtinga. Tam, kad viskas taptų aiškiau, portalas tv3.lt siūlo pažintį su kiekviena turnyro komanda. Jau susipažinome su Prienų „Skycop“ ir Alytaus „Dzūkija“. Šį kartą siūlome susipažinti su Kedainių „Nevėžiu“.

Treneris. Ramūnas Cvrika.

Sudėtis. Gynėjai: Chauncey Collins, Andre Hollins, Martynas Varnas, Jon-Christopher Fuller, Aidas Einikis, Simas Buterlevičius. Puolėjai: Ignas Labutis, Volodymyr Shevchenko, Valdas Vasylius. Vidurio puolėjai: Regimantas Miniotas, Gabrielius Maldūnas, Nikita Balashov.

REKLAMA
REKLAMA

Ekipą paliko. Lester Medford, Mauro Veljačič, Justas Tamulis, James Woodard, Margiris Normantas, Aleksandr Zakharov, Gintautas Matulis, Giedrius Staniulis, Vaidotas Volkus, Antanas Bertašius.

REKLAMA

Praėjęs sezonas. 8 vieta LKL, pralaimėjo ketvirtfinalyje.

Planuojamas biudžetas: Neatskleistas (planuojama, kad bus didesnis nei praėjusiame sezone sukaupti 400 tūkst. eurų).

Trenerio Ramūno Cvirkos komentaras. „Pagal sudetį, žinoma, nebūsime lygos favoritai. Stipriausiu komandos koziriu gali tapti jauni krepšininkai, kurie tikrai bus užsidegę noru įrodyti savo pajėgumą.

Planuoti konkrečios vietos lentelėje nesinori. Prieš sezoną daug ko galima prisigalvoti, tačiau visų pirma reikia gerai startuoti. Pirminis tikslas bus patekti į atkrintamąsias. Kaip bus toliau – žiūrėsime.

REKLAMA
REKLAMA

Pats LKL dabar labai susitprėjęs, komandos, žiūrint tik į pavardes, yra tikrai aukšto lygio. Mums svarbiausia duoti kovos ir žingsnis po žingsio kopti į viršų. Patys turime pajėgių legionierių, tačiau jiems, ko gero, dar reikės laiko priprasti prie lietuviško krepšinio.

Labai daug lemia biudžetai. Komandą komplektavomės pagal galimybes, tikiu, kad pavyko pasirinkti teisingai. Dabartiniame krepšinyje apylygiai kovoti gali visi. Galbūt ir neturime ryškių komandos lyderių, bet tikiu, kad jų atrasime kiekvienose varžybose“.

Direktoriaus Vaidoto Avižiaus komentaras. „Vasaros metu svarbiausia buvo komandos komplektacija. Norėjome surinkti konkurencingą komandą. Kaip mums pavyko, sužinosime tik sezono metu, tačiau kol kas vaizdas neblogas – draugiškų rungtynių metu, natūralu, pastebėjome ir teigiamų ir neigiamų ekipos pusių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienos komandos tikslai tarpsezonio metu būna maksimalūs, tačiau įgyvendinti absoliučiai viską pavyksta itin retai – tam pritrūksta arba laiko, arba pajamų. Pagrindinius dalykus spėjome įgyvendinti. Jei matysime, kad kažkas ne taip, keisime ir sezono metu.

R. Miniotas yra vienintelis krepšininkas iš Kėdainių. Jų galėjo būti ir daugiau, turbūt ir bus, tačiau ne šį sezoną. Ko gero, didžiausia šiųmetinės komandos stiprybė – jauni žaidėjai, kupini noro siekti tikslų ir įrodyti, ko yra verti“.

Žvilgsnis. Kėdainių „Nevėžis“ dar šiemet buvo eskaluojamas dėl nesibaigiančių ir sunkiai sutvarkomų finansinių bėdų, tačiau, panašu, klubo vadovybei savo užduotis bent minimaliai įgyvendinti pavyko.

REKLAMA

Nors komandos biudžetas, planuojama, bus bene mažiausias visoje lygoje, Kėdainių klubas jau ne kartą įrodė, kad tinkamas nusiteikimas ir kova gali atnešti teigiamų rezultatų net ir rungtyniaujant su „ant popieriaus“ žymiai stipresniais varžovais.

Prognozuoti, kad R. Cvirkos vadovaujama komanda taps šio sezono LKL sensacija, naivu, tačiau patekti tarp 8 stipriausių Lietuvos komandų kedainiečiams nebūtų jokia naujiena.

Kaip sako pats ekipos treneris, krepšininkų pavardės – tik maža dalis to, ką reiškia „komanda“, juolab, tai dar mažesnė dalis to, ką reiškia „sezonas“.

Jei „Nevėžiui“ pavyks suderinti jaunuosius komandos legionierius ir lietuvius, laiku supažindinti užsieniečius su čia propoguojamu žaidimu ir išvengti skausmingų traumų, Kėdainių komanda gali tapti sunkiai įkandamu riešutu kitoms LKL komandoms.

Ypač, ilgos distancijos lenktynėse. Žinant tai, kad komandos amžiaus vidurkis – vos daugiau nei 24 metai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų