REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
76
Lietuva – Latvija rungtynių akimirka (nuotr. Fotodiena.lt)

Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė sekmadienio vakarą draugiškose rungtynėse Vilniuje 80:97 pralaimėjo Latvijos komandai.

76

Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė sekmadienio vakarą draugiškose rungtynėse Vilniuje 80:97 pralaimėjo Latvijos komandai.

REKLAMA

Tai buvo vienintelės ir paskutinės Dainiaus Adomaičio auklėtinių rungtynės prieš kitą savaitę startuosiantį antrąjį FIBA pasaulio čempionato atrankos etapą.

Lietuvos rinktinės trenerių štabas šioms rungtynėms galėjo registruoti vos 10 žaidėjų. Renaldas Seibutis ir Rokas Giedraitis šį vakarą negalėjo padėti rinktinei, nes dar visai neseniai gynė savo klubų garbę draugiškuose mačuose užsienyje.

D.Adomaičio įgula šioje dvikovoje pirmavo tik 7-ias pirmo kėlinio minutes. Vėliau aikštelėje smaginosi svečiai iš Latvijos, kurie visų rungtynių metu užtikrintai atakavo iš 3 taškų zonos. Šioje dvikovoje jie pataikė net 15 tritaškių iš 31.

Vienu metu Arnio Vecvagaro auklėtinių persvara siekė net 20 taškų žymą (61:81).

Nacionalinė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasirodymą FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų antrajame etape pradės rugsėjo 14-ą dieną, kai išvykoje grumsis prieš Kroatiją.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 17-ą dieną lietuviai sugrįš į Vilniaus „Siemens“ arena. Čia jų lauks akistata su Nyderlandų rinktine. 

Lietuva: Edgaras Želionis 15, Mindaugas Kuzminskas (1/6 tritaškių) ir Mantas Kalnietis (3/5 tritaškių, 4 atk. kam.) po 11, Eimantas Bendžius 9 (5 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 8 (1/5 dvitaškių), Artūras Gudaitis (7 atk. kam.) ir Evaldas Kairys po 7, Lukas Lekavičius 6 (4 rez. perd.), Deividas Gailius 4, Adas Juškevičius 2 (0/5 tritaškių, 8 atk. kam.).

REKLAMA

Latvija: Martinas Meieris (10 atk. kam.), Rihardas Lomažas (3/5 tritaškių, 5 rez. perd.) ir Janis Timma (4/10 tritaškių, 7 atk. kam.) po 18, Janis Strelniekas (5 atk. kam., 6 rez. perd.) ir Aigaras Škėlė po 10.

DVIKOVOS EIGA:

Prieš dvikovos pradžią Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis už nuopelnus rinktinei apdovanojo ilgametį komandos trenerį Joną Kazlauską.

Vilniaus „Siemens“ arenoje susirinkę krepšinio sirgaliai strategą pasitiko milžiniškomis ovacijomis.

Lietuva šios dienos rungtynes pradėjo šiuo starto penketu – Mantas Kalnietis, Adas Juškevičius, Mindaugas Kuzminskas, Edgaras Ulanovas ir Artūras Gudaitis.

REKLAMA
REKLAMA

1 kėlinys: Lietuva - Latvija 19:23

Kaip ir buvo galima tikėtis rungtynės prasidėjo atkakliai ir nervingai. Įpusėjus pirmam dvikovos kėliniui lietuviai pirmavo 11:9.

Vienas Latvijos rinktinės lyderių Janis Timma smeigė tritaškį, pirmą kartą šios dienos rungtynėse išvedė savo komandą į priekį ir privertė D.Adomaitį paprašyti minutės pertraukėlės (13:14).

Po šio epizodo latviai nenurimo – pataikė du iš eilės tritaškius ir padidino savo pranašumą iki 5-ių taškų (15:20).

Lietuviams buvo pavykę priartėti per žingsnį (19:20), tačiau J.Timma pataikė dar vieną tolimą metimą ir po dešimties minučių kovos priekyje buvo svečiai iš Latvijos (19:23).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vien per pirmą kėlinį latviai pataikė penkis tritaškius metimus.

2 kėlinys: Lietuva - Latvija 37:45 (19:23)

Antra susitikimo kėlinį kur kas geriau pradėję latviai greitai įgijo 7-ių taškų pranašumą (21:28).

Tačiau netrukus tris minutes trukusią lietuvių tylą puolime nutraukė Lukas Lekavičius ir Adas Juškevičius (26:28).

D.Adomaičio auklėtiniams ir toliau daugiausia problemų kėlė latvių toliašaudė artilerija. Po eilinio J.Timma tritaškio svečiai vis dar vilkėjo lyderių marškinėlius (28:34).

Lietuvos rinktinė puolime toliau strigo, o tuo pasinaudoję latviai pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą šio vakaro rungtynėse (32:43).

REKLAMA

„Siemens“ arenos svečiams pavyko išsaugoti pranašumą savo pusėje iki 2 kėlinio pabaigos – įpusėjus mačui jie pirmavo 37:45.

Per pirmus du kėlinius Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai rungtyniavo po 8-is taškus įmetę komandos kapitonas Mantas Kalnietis (2/3 trit.) ir Mindaugas Kuzminskas (4/4 baud.).

Latvių gretose ryškiausiai spindėjo tris Jannis Timma (13 tšk., 3/6 trit.) ir Martins Meiers (10 tšk., 6/6 baud., 6 atk.kam.).

3 kėlinys: Lietuva - Latvija 56:68 (19:23, 18:22)

Ilgosios pertraukos metu D.Adomaičio patarimų išklausę Lietuvos krepšininkai iškart pradėjo demonstruoti atsigavimo požymius. E.Ulanovo ir M.Kalniečio tritaškiai gerokai apkarpė varžovų pranašumą (43:45).

REKLAMA

Lietuvių šturmas ilgai netruko. 9-is taškus be atsako pelnę svečiai dar kartą įgijo dviženklę persvarą (43:54).

Vėliau aikštelės šeimininkų problemas dar labiau pagilino Janio Strelnieks tritaškis metimas (51:65).

M.Kuzminskas taikliu metimu iš trijų taškų zonos „uždarė“ 3 kėlinį, tačiau prieš lemiamas 10 minučių lietuvių pečius slegia 12-os taškų deficitas (56:68).

4 kėlinys: Lietuva - Latvija 80:97 (19:23, 18:22, 19:23)

Ketvirto kėlinio pradžia Lietuvos rinktinei nieko gero nežadėjo – latviai susikrovė palyginti saugų pranašumą (58:73).

Latvijos rinktinė ir toliau smaginosi aikštelėje. Po Ojars Silinš tolimo šūvio svečių persvara pasiekė rekordinę atžymą (61:81).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Devynis taškus iš eilės pelniusio Edgaro Želionio benefisas leido sumažinti atsilikimą iki 14 (75:89).

Nepaisant visų aukštaūgio pastangų, užtikrinta pergale džiaugėsi latviai (80:97).

PRIEŠ RUNGTYNES:

Lietuvos nacionalinės vyrų komandos treneris Dainius Adomaitis šią savaitę stipriai sukritikavo susidariusią situaciją, kai dėl FIBA, Eurolygos ir NBA nesutarimų rinktinių krepšininkai negali atstovauti savo šalį.

„Situaciją visi žinote gerai, kalbėta daug. Džiaugiuosi, kad tie, kurie galėjo – atvyko. Rengiamės sekmadienio rungtynėms. Su latviais visada yra principinės rungtynės, bet visi suprantame, kad pagrindiniai mūšiai lauks rugsėjo 14 ir 17 dienomis. Atvirai pasakius net nenoriu kalbėti apie tai, kas būtų, jeigu būtų. Koncentruojamės į tai, kas atvyko ir ką turime dabar

REKLAMA

Šioje situacijoje man labiausiai gaila žaidėjų. Šios padėties beprasmybė yra ta, kad jie turi apsispręsti. Tai visiška nesąmonė. Žaidėjai neturi būti tokioje situacijoje, kai turi spręsti, kur žaisti – klube ar rinktinėje. Tai didžiausia beprasmybė. Tam reikia surasti sprendimą“, – griežtai kalbėjo D.Adomaitis.

Tuo metu paskutinę akimirką kvietimo atstovauti Lietuvą sulaukęs Deividas Gailius džiaugėsi tokia galimybe.

„Treneris paskambino, paaiškino situaciją, ir teko atvažiuoti. Klubas, žinoma, nenorėjo išleisti, dėl to turėjau sužaisti dar vienas draugiškas rungtynes ir pavėlavau į rinktinės stovyklos pradžią. Bet pats faktas, kad netikėtai turėjau palikti klubą ir keliauti į rinktinę, man keblumų nekelia.

REKLAMA

Kai tik telefone pamačiau, kad skambina treneris, iškart apsidžiaugiau. Ne pirmą kartą esu rinktinėje, deriniai, komandos draugai man žinomi, todėl įsivaizduoju, ką reikės daryti“, – pasakojo klaipėdietis.

Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės skaudas Mindaugas Brazys tvirtino, jog šio vakaro akistatoje su latviais bus daug nežinomųjų.

„Įmanoma žaisti ir su dešimt žmonių. Bandysime. Tiek mūsų, tiek jų situacija panaši. Taip kad bus tokios rungtynės, prieš kurias sunku ką nors prognozuoti. Bet kokios rungtynės naudingesnės nei treniruotė.

Tai – vis tiek ne žaidimas tarp savų, kai visi žino, ką daro kita pusė. Be to, krepšininkai turės progą geriau pajusti vienas kitą. Dabar visi suvažiavo iš klubų, kuriuose šlifavo skirtingus dalykus – vieni daugiau dirbo fiziškai, kiti – taktiškai. Bus proga „apsičiupinėti“ ir susižaisti“, – teigė vienas rinktinės trenerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų