REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš rugsėjo mėnesį vyksiantį naują FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų langą ir vėl kaista atmosfera, o sūkuryje šį kartą atsidūrė Kauno „Žalgirio“ klubas, nerodantis noro išleisti krepšininkus į nacionalinę rinktinę.

Prieš rugsėjo mėnesį vyksiantį naują FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų langą ir vėl kaista atmosfera, o sūkuryje šį kartą atsidūrė Kauno „Žalgirio“ klubas, nerodantis noro išleisti krepšininkus į nacionalinę rinktinę.

REKLAMA

Pirmadienį Lietuvos rinktinės ir Vilniaus „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis paskelbė rinktinės kandidatų sąrašą, kuriame įrašytos dviejų žalgiriečių – Edgaro Ulanovo ir Mariaus Grigonio pavardės.

Vis tik, dar prieš sąrašo paskelbimą „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius pareiškė nenorintis išleisti krepšininkų į nacionalinę komandą ir taip griauti savo klubo pasirengimo artėjančiam sezonui planą.

Tiesa, Šaras paminėjo, kad galutinis sprendimas lieka žaidėjų rankose.

Tai gerokai supykdė D. Adomaitį, kuris tikino nebesuprantantis, kur Lietuvos krepšinio piramidėje yra rinktinė ir kur dėliojami prioritetai.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį susidariusią situaciją tinklalapiui BasketNews.lt pakomentavo „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. Anot jo, nesąmoningą situaciją sukuria absurdiška FIBA atrankos langų sistema, dėl kurios ir kyla visi pykčiai ir nesusipratimai – žaidėjų ir klubų patriotizmas nėra dingęs, tačiau pasikeitė į nepatogią padėtį visus statančios taisyklės.

REKLAMA

„Normalu, kad nenorime, kad žaidėjai eitų į rinktinę, nes yra traumų rizika, pasiruošimo stadijoje yra visai kitos treniruotės, nei kad išeiti ir iš karto žaisti rungtynes. Viskas išsimuša iš ritmo. Iš tikrųjų sprendžia žaidėjai, bet kiekvienas gali pakenkti sau, komandai. Aš sėdžiu toje pusėje, kad man svarbu klubas. Pardavėme 6 tūkstančius abonementų ir, jeigu nuvilsime sirgalius, ką sakysime? Kad padėjome rinktinei, nepykite? – retoriškai klausė P. Motiejūnas.

Anot „Žalgirio“ direktoriaus, D. Adomaitis be reikalo kalba tik apie „Žalgirį“ – yra ir kitų komandų, nenorinčių išleisti savo žaidėjų. Jis omenyje turėjo Atėnų AEK (joje žais Jonas Mačiulis, – red. past.), Indianos „Pacers“ (Domantas Sabonis) ir Toronto „Raptors“ (Jonas Valančiūnas) klubus.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekviena komanda sprendžia atskirai, o tada visi žiūri. Jeigu Europoje nėra oficialių rungtynių, išleidi ir prisitaikai. Nėra taip, kad visi išleidžia arba visi neišleidžia. Kiekvienas žiūri į situaciją skirtingai. Pirmiausia rūpiniesi savimi“, – kalbėdamas su BasketNews.lt redaktoriumi Jonu Miklovu teigė P. Motiejūnas.

Pasak jo, į išplėstinį rinktinės sąrašą buvo įtraukta ir daugiau žalgiriečių – Lauryno Biručio, Pauliaus Jankūno ir Artūro Milaknio pavardžių, tačiau galutiniame sąraše jų nebeliko.

„Žalgirio“ direktoriaus teigimu, FIBA „langų“ projektas yra ydingas ir nepatrauklus žiūrovui – žaidžia ne pajėgiausios rinktinės, o Eurolyga elgiasi priešingai – nori savo gerbėjams pasiūlyti patį geriausią produktą. Dėl šios priežasties atsiranda požiūrių susikirtimas, ir Eurolyga nusileisti neketina.

„Dabar mums sezonas irgi yra prasidėjęs oficialiai – vyksta pasiruošimas. Niekas nepasikeitė nuo to, kas buvo per pirmus „langus“. Matome Dainiaus atvejį, kai trūksta kantrybė, kuo toliau, tuo bus sunkiau. Žmonės pamato, kad ne tas vaizdas, žaidėjai tą mato, federacijos. Aš nežinau, ką galvoja FIBA. Jie pateikia gražius faktus, kad viskas važiuoja į priekį, bet iš tikrųjų mes matome, kad šita situacija yra nesąmonė“, – pažymėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų