REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų laukia svarbiausias šio sezono startas – rugpjūčio 23-26 d. Portugalijos mieste Montemore vyksiantis pasaulio čempionatas. Planetos pirmenybėse dalyvaus beveik tūkstantis baidarių ir kanojų irkluotojų iš 66 valstybių.

 Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų laukia svarbiausias šio sezono startas – rugpjūčio 23-26 d. Portugalijos mieste Montemore vyksiantis pasaulio čempionatas. Planetos pirmenybėse dalyvaus beveik tūkstantis baidarių ir kanojų irkluotojų iš 66 valstybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienviečių baidarių 200 metrų varžybose prie favoritų priskiriamas ir Artūras Seja. Lietuvis šiais metais laimėjo medalius visose tarptautinėse varžybose, kuriose dalyvavo.

REKLAMA

„Pasaulio čempionate sieksiu laimėti medalį. Norisi ir svarbiausiose metų varžybose užlipti ant prizininkų pakylos, - tvirtina Europos suaugusiųjų ir jaunimo čempionatuose sidabro medalius, o pasaulio jaunimo čempionate auksą iškovojęs A.Seja. – Tačiau bus labai sunku, nes pasaulio čempionate startuos daug lygiaverčių varžovų. Stiprūs varžovai iš Ispanijos, Serbijos, Rusijos, Vengrijos. Svarbiausia – patekti į finalą, o ten viską lemia smulkios detalės. Sportinę formą pavyksta išlaikyti visą sezoną, iškovoti medaliai prideda pasitikėjimo savo jėgomis, todėl ir pasaulio čempionate sieksiu būti tarp geriausių.“

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvai pasaulio pirmenybėse atstovaus dešimt įgulų, iš viso 14 baidarininkų ir kanojininkų.

„Lietuvos rinktinė pastaraisiais metais išaugo, konkurencija didėja, todėl ne visi mūsų šalies lyderiai patenka į pasaulio ar Europos čempionatus, nes vienoje distancijoje valstybei gali atstovauti tik viena įgula. Todėl išplėtėme rinktinę, kad kuo daugiau sportininkų dalyvautų svarbiausiose tarptautinėse varžybose. Keturios mūsų įgulos startuos neolimpinėse distancijose“, - sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių pakeistos olimpinės distancijos skaudžiai atsiliepė tituluočiausiems Lietuvos atstovams. Europos čempionas ir Europos žaidynių nugalėtojas Henrikas Žustautas dabar varžysis neolimpine tapusioje 200 m vienviečių kanojų rungtyje. H.Žustautas kartu su Ilja Dovydovskiu startuos ir olimpinėje 1000 m dviviečių kanojų distancijoje.

Rio olimpiadoje 200 m nuotolyje bronzos medalius dviviečių varžybose iškovoję Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas persėdo į keturvietę baidarę 500 m nuotolyje. Olimpiniai prizininkai keturvietę irkluoja su broliais Simonu ir Mindaugu Maldoniais.

REKLAMA

„Keturvietė baidarė buvo suformuota tik pernai, bet jau patenka į finalus svarbiausiose tarptautinėse varžybose. Tikimės, kad ir pasaulio čempionate keturvietė plauks finale. Keliame tikslus, kad dar bent trys įgulos, startuosiančios olimpinėse distancijose, iškovotų kelialapius į finalus. Tai baidarininkas A. eja, kanojininkas Vadimas Korobovas 1000 m distancijoje ir šiame nuotolyje startuosianti dvivietė baidarė, kurią irkluoja Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas. Pastarieji olimpinėse žaidynėse užėmė 5 vietą ir nuolat būna prie prizininkų pakylos pasaulio bei Europos čempionatuose, todėl tikimės, kad pagaliau „iššaus“ ir iškovos medalius“, - teigia R.Petrukanecas.

Prieš pasaulio čempionatą R.Nekriošius ir A.Olijnikas tris savaites treniruočių stovyklą rengė pasaulio čempionatą organizuojančioje Portugalijoje. Kiti rinktinės baidarininkai ir kanojininkai pasaulio čempionatui rengėsi Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų