REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus „Dzūkijos“ klubas sėkmingai tęsia vasaros darbus ir šią savaitę į savo gretas pasikvietė du gynėjus iš JAV – Devante‘ą Wallace‘ą ir Kendricką Browną. Pastarasis žaidėjas Lietuvos krepšinio gerbėjams tikrai nebus naujas veidas.

Alytaus „Dzūkijos“ klubas sėkmingai tęsia vasaros darbus ir šią savaitę į savo gretas pasikvietė du gynėjus iš JAV – Devante‘ą Wallace‘ą ir Kendricką Browną. Pastarasis žaidėjas Lietuvos krepšinio gerbėjams tikrai nebus naujas veidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2016-ų metų pradžioje amerikietis Vilniaus „Ryto“ klube pakeitė į Ispaniją išvykusį buvusį ekipos lyderį Nicolasą Laprovittolą ir gavo progą pirmą kartą susipažinti su Lietuvos krepšiniu.

REKLAMA

Geriausia vieta tobulėti

Amerikietis greitai užsitarnavo vietą starto penkete ir padėjo sostinės klubui nutraukti titulų badą, kai vasario mėnesį kartu su komanda džiaugėsi iškovotu Karaliaus Mindaugo taurės trofėjumi.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate 28-ias rungtynes sužaidęs įžaidėjas vidutiniškai pelnydavo po 8 taškus ir atlikdavo 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

Tiesa, viena statistikos detalė greitai tapo tiesioginių K.Browno varžovų koziriu ir mes šiuo metu kalbame apie prastą žaidėjo pataikymą iš tritaškio zonos (19/79 – 24,1%).

REKLAMA
REKLAMA

Sent Luiso mieste augęs krepšininkas portalui tv3.lt atskleidė, jog liko sužavėtas Lietuva, todėl ilgai nesvarstė sulaukęs pasiūlymo iš Alytaus „Dzūkijos“.

„Lietuva – nuostabi vieta žaisti krepšinį. LKL čempionatas yra labai konkurencingas, čia daug pajėgių žaidėjų ir komandų. Būdamas Lietuvoje pasisėmiau daug vertingos patirties, todėl sulaukęs „Dzūkijos“ pasiūlymo supratau, jog noriu dar kartą pajusti lietuviško krepšinio skonį“, - atviravo amerikietis.

K.Brownui taip pat nerūpi, jog Alytus yra mažas miestas. Jis teigė žinantis, kad čia ras viską, ko jam reikia labiausiai. Dzūkijos sostinė visada gyvena sporto ritmu ir krepšininkas mažiausiai jaudinasi dėl to, kad čia kartais gali būti liūdna ar nuobodu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasirengęs sunkiai dirbti

Šiuo metu jis visą savo dėmesį nori paskirti naujam sezonui. 28-erių metų krepšininkas prisipažino jaučiantis, kad šie metai gali tapti dar vienu jo karjeros šuoliu, o Alytų jis įvardijo kaip tobulą vietą žengti tvirtą žingsnį į priekį.

Praėjusiame sezone Rygos VEF komandos garbę gynęs 180 cm įžaidėjas buvo vienas pagrindinių ekipos variklių.

Vieningosios krepšinio lygos (VTB) čempionate jis vidutiniškai pelnydavo po 12,4 taško ir atlikdavo po 4,8 rezultatyvaus perdavimo.

Lyginant su Lietuvoje praleistu sezonu, jam pavyko pagerinti ir tritaškių metimų pataikymą (32/92 – 34,8%).

REKLAMA

Praėjusiame VTB lygos sezone tritaškius jis mesdavo dažniau nei dvitaškius, todėl dar labiau pagerinęs pataikymą iš tolimesnės distancijos galėtų kaip reikiant pakelti savo akcijas Europos krepšinio žemėlapyje.

Tą suvokia ir pats krepšininkas. Jis taip pat žino, koks reiklus treneris yra šiemet į Alytaus „Dzūkiją“ sugrįžęs Andrejus Urlepas.

„Su treneriu jau kalbėjome apie manęs laukiančias užduotis krepšinio aikštelėje. Žinau, kad jis yra reiklus, bet teisingas treneris. Jis puikiai žino visus krepšinio niuansus, todėl nekantrauju iš jo išmokti kažko naujo, o sunkaus darbo aš nebijau“, - kalbėjo K.Brownas.

REKLAMA

A.Urlepas visada buvo reiklus komandos įžaidėjams, todėl K.Brownui teks gerokai paplušėti siekiant įgyti slovėno pasitikėjimą, tačiau amerikietis pasiryžęs tapti komandos vedlių į pergales.

„Man svarbiausia, jog „Dzūkija“ kovotų dėl pergalių ir mes vėl sugrįžtume į atkrintamąsias varžybas“,- trumpai ir aiškiai apie ateinančio sezonu planus kalbėjo amerikietis.

Buria konkurencingą komandą

Šeštą sezoną Lietuvos krepšinio lygos čempionate pradėsianti Alytaus „Dzūkija“ šią vasarą nesnaudė ir aktyviai darbavosi žaidėjų turguje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alytaus klubo atstovams lyginant su praėjusiu sezonu pavyko išsaugoti Paulių Danisevičių, Mindaugą Sušinską, Gediminą Navicką, Gediminą Žalalį, Paulių Petrilevičių ir jaunuosius Dzūkijos sostinės krepšinio talentus Martyną Pocevičių ir Tomą Pačėsą jaunesnįjį.

Be to, į savo gretas jiems pavyko prisivilioti Lietuvos krepšinio padangėje puikiai žinomus Artūrą Jomantą ir Egidijų Dimšą.

Šiuo metu komandoje yra keturi legionieriai. Be jau anksčiau minėtų D.Wallace‘o ir K.Browno, dzūkai vasarą sudarė sutartis su 20-mečiais bosniu Dino Kobičiumi ir slovėnu Ibrahimu Mulaomerovičiumi.

REKLAMA

Tiesa, portalo tv3.lt žiniomis šie januoliai LKL čempionate nežais – jie atstovaus „Dzūkijos“ dublerių komandų Regionų krepšinio lygoje (RKL).

Vadinasi, Alytaus komandai dar trūksta mažiausiai vieno priekinės linijos žaidėjo. Apie aukštaūgio paieškas antradienį oficialiam LKL portalui atskleidė ir „Dzūkijos“ klubo vadovas Antanas Sakavickas.

Anot jo, klubas jau artimiausiu metu turėtų paskelbti apie dar vieno žaidėjo atvykimą. Šio žaidėjo būtų ir neprireikę, tačiau dzūkams nepavyko susitarti su broliais Lavrinovičiais, kurie būtų gerokai pakeitę komandos veidą.

Nepaisant nesėkmingų derybų su broliais, „Dzūkijos“ klubas naują sezoną pasitinka sustiprėjęs ir vadovaujamas A.Urlepo turės realią progą sugrįžti į atkrintamąsias varžybas ir pakutenti nervus pirmenybių favoritams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų