REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį vyko antrosios pagal pajėgumą Rusijos futbolo lygos 7-asis turas, kurio svarbiausias epizodas nebuvo niekuo susijęs su futbolu.

Savaitgalį vyko antrosios pagal pajėgumą Rusijos futbolo lygos 7-asis turas, kurio svarbiausias epizodas nebuvo niekuo susijęs su futbolu.

REKLAMA

Prieš Sočio olimpiniame stadione vykusias rungtynes tarp vietos „Sočio“ ir „Nižnij Novgorod“ komandų, pastarosios ekipos legionierius iš Ukrainos Vitalijus Fedorivas demonstratyviai nusisuko nuo Rusijos vėliavos, kai buvo giedamas šios šalies himnas, rašo dienraštis sport24.ru.

Toks futbolininko poelgis Rusijoje sukėlė nepasitenkinimo bangą. Daugelio nuomone V.Fedorivas tokiu elgesiu parodė savo požiūrį į Rusijos politiką.

2014-ais metais Rusija okupavo Ukrainos pusiasalį Krymą ir paskelbė savo teritorija. Be to, jau keturis metus palaiko separatistus Rytų Ukrainoje, kovojančius prieš teisėtą Ukrainos valdžią. Rusija įtariama tiekianti separatistams ginkluotę ir savanorius, kurie kaunasi prieš Ukrainos dalinius.

Pats futbolininkas po rungtynių naujienų agentūrai „RIA-Novosti“ tvirtino, jog nėra nusistatęs prieš Rusiją.

„Aš esu tikintis žmogus ir prieš dvikovą visada kalbu maldą. Taip buvo ir šįkart. Juk sportas nėra politika. Su pagarba žiūriu į visas vėliavas ir himnus – Rusijos vėliava, ne išimtis. Prašyčiau neieškoti politinių motyvų ten, kur jų nėra“, - kalbėjo V.Fedorivas.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik, rusai netiki ukrainiečio žodžiais – jis sulaukė griežtos kritikos savo atžvilgiu.

„Paaiškėjo, kad Fedorivas – giliai tikintis ir tiesiog meldžiasi? Nesuprantu, kaip tai susiję? O dainininkės užpakalis netrukdė jam sakyti maldą. Kam Rusijoje „kalti“ pinigus, jei mes jam tokie bjaurūs? Kam rengti tokias akcijas, įtempiant ir taip sudėtingus mūsų šalių santykius? Ne paauglys juk, trisdešimt metų suėjo, būk vyru, suimk save į rankas ir išmok gerbti namus, kuriuose sėdi prie bendro stalo“, - ukrainiečiui kritikos negailėjo buvęs Rusijos rinktinės saugas Vladislavas Radimovas.

REKLAMA

Nuotraukos ir spaudos dėmesys sulaukė atgarsių net iš Maskvos, kur Rusijos Dūmoje sprendžiama, ar bausti tokius kaip ukrainietis.

„Aš manau, kad mes, įstatymų leidėjai, privalome įvesti bausmes už nepagarbą mūsų himnui ir vėliavai. Galbūt tai turėtų būti pradžioje administracinė nuobauda, o jau po to ir baudžiamoji byla. O gal iškart – baudžiamoji“, - liejo tulžį Dūmos deputatas ir Liberalų-demokratų partijos atstovas Igoris Lebedevas.

I.Lebedevas yra Dūmos pirmininko pirmasis pavaduotojas. Anot jo, kiekvienas negerbiantis Rusijos himno, nėra vertas uždirbtų pinigų Putino žemėse. Jis ragino futbolininką sugrįžti į Ukrainą ir ten ieškoti būdų, kaip užsidirbti pragyvenimui.

Kiti Rusijos politikos atstovai ragina imtis veiksmų UEFA organizaciją ir griežtai nubausti ukrainietį dėl jo šokiruojančio elgesio.

Dvikova Sočio olimpiniame stadione baigėsi 1:0 Žemutinio Naugardo komandos naudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų