REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nedaug trūko, kad šalies futbolo pasaulį būtų sukrėtusi dar viena tragedija. Penktadienį Pirmos lygos rungtynėse su varžovu susidūrė jaunasis žalgirietis Tomas Klaudijus Tamašauskas. 18-mečio gyvybę gelbėjo komandos draugai ir medikai.

Nedaug trūko, kad šalies futbolo pasaulį būtų sukrėtusi dar viena tragedija. Penktadienį Pirmos lygos rungtynėse su varžovu susidūrė jaunasis žalgirietis Tomas Klaudijus Tamašauskas. 18-mečio gyvybę gelbėjo komandos draugai ir medikai.

REKLAMA

Prabudo ligoninėje

Nelaime galėjęs baigtis incidentas įvyko 32-ąją rungtynių Alytuje minutę. T. K. Tamašauskas pasileido į ataką dešiniuoju kraštu. Žalgirietis susidūrė su šeimininkų komandos gynėju Benu Spietiniu.

Vilnietis po kontakto liko gulėti ant vejos. Komandos draugai, varžovai ir teisėjai pamatė, kad futbolininkas prarado sąmonę.

Aikštėje prasidėjo panika. Žaidėjai skubino medikus T. K. Tamašauskui kuo greičiau suteikti pagalbą.

Kai tai buvo daroma, vyriausiasis „Žalgirio B“ treneris Žydrūnas Grudzinskas griebėsi už galvos.

T. K. Tamašauskas aikštę paliko ant neštuvų ir buvo išgabentas į ligoninę.

Minėto susidūrimo metu B. Spietinis varžovui pataikė alkūne į smilkinį.

„Iš rungtynių nelabai ką pamenu, tik kelis epizodus. Tarp jų susidūrimo su varžovu nėra. Mačiau vaizdo medžiagą ir viskas, – šeštadienį tv3.lt pasakojo T. K. Tamašauskas. – Vėliau atsimenu tik tai, kad prabudau ligoninėje, labai pykino ir nesupratau, kas įvyko. Šalia sėdėjęs treneris paaiškino situaciją. Norėčiau jam padėkoti.“

REKLAMA
REKLAMA

Gelbėjo komandos draugai

Medikai žalgiriečiui diagnozavo stiprų smegenų sutrenkimą.

„Šiandien jaučiuosi geriau. Dar truputį svaigsta galva. Tačiau gydytojai sako, kad viskas bus gerai, sveikstu gana sparčiai. Jau po truputį galiu atsisėsti ir neskubėdamas pavaikščioti“, – geromis žiniomis dalijosi jaunuolis.

REKLAMA

Alytaus medikai T. K. Tamašauską laikyti šalia savęs ir prižiūrėti planuoja apie tris dienas. Vilnietis namo tikisi grįžti pirmadienį.

„Gydymas labai ilgai neužtruks. Į aikštę galėsiu grįžti po dviejų savaičių. Dabar dar labiau norisi žaisti. Tik teks būti atsargesniam“, – nusišypsojo futbolininkas.

Penktadienį įvykęs incidentas sukrėtė žaidėjo artimuosius. Jie iškart išskubėjo į Alytaus ligoninę, iki šiol labai nerimauja dėl sportininko sveikatos.

„Sulaukiau begalės žinučių, labai daug palaikymo ir gražių žodžių, palinkėjimų pasveikti. Norėčiau visiems padėkoti. Pridursiu, kad komandos draugas Lukas Žukauskas pribėgo vos tik pamatęs mane be sąmonės, atvėrė žandikaulį ir laikė liežuvį, kad pakvėpuočiau. Kitu atveju galėjau uždusti“, – išgyvenimais dalijosi Tomas Klaudijus.

REKLAMA
REKLAMA

Komandos draugo nelaimės sukrėstas „Žalgiris B“ rungtynes pralaimėjo 0:1. Pergalingą „Dainavos“ įvartį 81-ąją minutę pelnė Vitalijus Kudrykas.

Incidentai baigiasi ir liūdnai

Nemalonus T. K. Tamašausko atvejis – ne vienintelis šalies futbolo istorijoje.

2012-aisiais A lygoje kamuolys pataikė į galvą Garždų „Bangos“ gynėjui Aleksandrui Ivanauskui. Futbolininkas prarijo liežuvį. Medikams pavyko išgelbėti sportininko gyvybę.

Trys precedentai įvyko 2016-aisiais.

A lygos rungtynėse lūžęs šonkaulis pradūrė Klaipėdos „Atlanto“ lyderio Andriaus Bartkaus plautį.

Pirmoje lygoje klinikinė mirtis ištiko buvusį Lietuvos rinktinės futbolininką Kęstutį Ivaškevičių. „Palangos“ saugą greitosios pagalbos automobilyje išgelbėjo artimieji ir medikai. Sportininkas po incidento baigė karjerą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Metų pabaigoje tos pačios lygos rungtynėse kamuolys daužė į „Trakų B“ futbolininko Mato Gudaičio krūtinę. Vaikinui sustojo širdis, jos plakimas normalizuotas elektros šoku. Futbolininkas, prijungtas prie širdį stebinčių aparatų, beveik mėnesį praleido ligoninėje.

Šių metų liepą Klaipėdos regiono futbolo pirmenybių rungtynėse sukniubo buvęs „Žuvėdros“ šokėjas Vilius Ignatavičius. Dėl mėgėjo gynybės porą dienų kovoję medikai 31-erių vyro neišgelbėjo – diagnozavo smegenų aneurizmos (nenormalaus kraujagyslės dalies išsiplėtimo) plyšimą. V. Ignatavičiui kraujas išsiliejo į galvos smegenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų