REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Žalgiris“ surengė paskutinę repeticiją prieš istorines UEFA Europos lygos trečiojo kvalifikacinio etapo atsakomąsias rungtynes su Ispanijos futbolo grande „Sevilla“. Žalgiriečiai atskleidė, kad jų pagrindinis ketvirtadienio tikslas – nepraleisti.

Vilniaus „Žalgiris“ surengė paskutinę repeticiją prieš istorines UEFA Europos lygos trečiojo kvalifikacinio etapo atsakomąsias rungtynes su Ispanijos futbolo grande „Sevilla“. Žalgiriečiai atskleidė, kad jų pagrindinis ketvirtadienio tikslas – nepraleisti.

REKLAMA

Futbolininkai ramūs

„Rezultatas nesvarbus. Tiesiog norime patekti į kitą etapą. Visi žinome, kad jei praleistume įvartį, bus labai sunku. Mūsų tikslas – neleisti varžovams įmušti. O kad galime pasižymėti, žino visi, – neabejoja „Žalgirio“ kapitonas Tomašas Šimkovičius. – „Sevilla“ turbūt geriausias klubas šiame raunde. Ryt bus dar sunkiau nei Sevilijoje.“

Saugo teigimu, visi jo komandos draugai rungtynėms pasiruošę.

Kapitonui antrino vyriausiasis ekipos treneris Valdas Urbonas. Strategas pasidžiaugė, kad auklėtiniai išvengė traumų.

REKLAMA
REKLAMA

„Žaisime atsakingas, įdomias, istoriškai svarbias rungtynes. Jų visi laukiame su nekantrumu. Žaidėjų motyvacija ir susikaupimas duos mums dividendų. Džiaugiuosi, kad nesijaučia įtampos, futbolininkai ramūs. Gal padėjo neblogas žaidimas išvykoje. Labai tikiuosi, kad tokiam galingam varžovui mesime rimtą iššūkį“, – vylėsi V. Urbonas.

REKLAMA

„Žalgiriui“ tai bus šeštosios rungtynės šio sezono UEFA Europos lygoje. V. Urbonas neslėpė, kad futbolininkai jaučia nuovargį.

Ne pats geriausias momentas keisti taktinę schemą

Vilniečiai po ketvirtadienį Sevilijoje vykusių rungtynių į treniruotę rinkosi sekmadienį. Tądien „Sevilla“ žaidė Ispanijos supertaurės mačą su „Barcelona“. Jį Sevilijos futbolininkai pralaimėjo 1:2.

V. Urbonas mano, kad skirtingas komandų pasiruošimas ketvirtadienio mačui įtakos neturės.

„Truputį keista, kai diskutuojama, kad „Sevilla“ pirmosiose rungtynėse žaidė pirma ar antra sudėtimi. Visi šios komandos žaidėjai yra aukščiausio lygio. Sezonas dar neprasidėjęs, kiekvienas kovoja dėl vietos po saule, atėjęs naujas treneris, – kalbėjo V. Urbonas. – Rimtai išanalizavome pirmąsias rungtynes, pažiūrėjome, kur galime sužaisti geriau, kur buvo mūsų klaidos.“

REKLAMA
REKLAMA

Problemų V. Urbonas nekonkretizavo, bet atskleidė, kad šiuo metu – ne pats geriausias momentas keisti taktikinę schemą. Ji greičiausiai liks nepakitusi.

„Žalgirį“ ketvirtadienį tenkins pergalė dviejų įvarčių skirtumu.

„Atakuoti galime daug kur – ant taktinės lentos ar čia, spaudos konferencijoje. Tačiau žinome su kuo turime reikalą, – vertino treneris. – Kaip parodė paskutinės rungtynės, susikūrėme pakankamai gerų progų, neprastesnių nei varžovas.“

Bilietų neliko

T. Šimkevičiaus nuomone, jei „Žalgiris“ savo darbą padarys gerai, turės šansų. Tiesa, kapitonas pripažino, kad jie nėra dideli, nes varžovas – vienas geriausių pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jam teks žaisti dirbtinės dangos aikštėje. T. Šimkovičiaus nuomone, „Sevilla“ prireiks laiko adaptuotis.

Pamatyti „Žalgirio“ rungtynes su „Sevilla“ panoro per penkis tūkstančius sirgalių. Mačo išvakarėse bilietų į susitikimą neliko.

„Lietuvoje stadionai užpildomi ne taip dažnai. Džiugu, kad sulaukėme išskirtinio dėmesio. Mums labai rūpi nenuvilti lūkesčių. Žiūrovų palaikymas bus papildomas dirgiklis, stimulas. O kaip viskas klostysis – matysime. Parodys rungtynių eiga“, – baigė V. Urbonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų