REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvą atvyksta tokio masto futbolo klubas, kokio čia nebuvo 13 metų. 2005-aisiais su „Kaunu“ žaidė tuomet UEFA Čempionų lygos nugalėjo vardą gynęs „Liverpool“. Šįkart su Vilniaus „Žalgiriu“ rungtyniaus šeštąją vietą Europos klubų reitinge užimanti „Sevilla“. Kokių pageidavimų turi futbolo žvaigždės?

Į Lietuvą atvyksta tokio masto futbolo klubas, kokio čia nebuvo 13 metų. 2005-aisiais su „Kaunu“ žaidė tuomet UEFA Čempionų lygos nugalėjo vardą gynęs „Liverpool“. Šįkart su Vilniaus „Žalgiriu“ rungtyniaus šeštąją vietą Europos klubų reitinge užimanti „Sevilla“. Kokių pageidavimų turi futbolo žvaigždės?

REKLAMA

Iš oro uosto – kaip paprasti mirtingieji

Žalgiriečiai su „Sevilla“ žais atsakomąsias UEFA Europos lygos trečiojo kvalifikacinio etapo rungtynes. Pirmąsias Ispanijoje šeimininkai laimėjo 1:0. Įvartį 34-ąją minutę pelnė Everas Banega.

Be jo Sevilijos komandai atstovauja tokie futbolininkai kaip Wissamas Ben Yedderas, Sergio Escudero, Simonas Kjaeris, Gabrielis Mercado, Luisas Murielis, Jesusas Navasas, Nolito, Stevenas N’Zonzi, Pablo Sarabia ir kiti.

Ši žvaigždžių kapela į Lietuvą atvyks trečiadienį, 14.20 valandą.

Portalo tv3.lt žiniomis, „Sevilla“ į Vilnių atskris užsakomuoju reisu, orlaiviu, kuris talpina maždaug šimtą asmenų. Lėktuvu keliaus apie 70–75 klubo žmonių – futbolininkai, treneriai, personalas, vadovai.

REKLAMA
REKLAMA

Portalą pasiekė žinia, kad tuo pačiu reisu atvyks ir „Sevilla“ sirgaliai. Šią informaciją klubo atstovas Ralfas Staheli paneigė.

„Sevilla“ šeimininkus informavo, jog Vilnių aplankys apie šimtą aistruolių.

Vilniaus oro uostas tv3.lt sakė, kad „Sevilla“ VIP aptarnavimo neužsakė, tad komanda iš oro uosto greičiausiai išeis per atvykimo salę, kaip ir paprasti keleiviai, atskridę reguliariais reisais.

REKLAMA

Norai laikomi paslaptyje

Ekipa apsistos „Žalgirio“ stadiono teritorijoje išdygusiame keturių žvaigždučių viešbutyje „Courtyard Vilnius City Center“. Ten para vienviečiame kambaryje kainuoja nuo 87 eurų.

Viešbučio, duris atvėrusio balandį, atstovai tv3.lt sakė, kad „Sevilla“ futbolininkai – kol kas ryškiausios čia įsikursiančios žvaigždės.

Detaliau apie „Sevilla“ vizitą viešbučiui kalbėti esą neleista.

„Labai dėkoju už susidomėjimą mūsų viešbučiu bei suteiktą pasitikėjimą surinkti tokią svarbią informaciją. Deja, po ilgo pokalbio su „Sevilla“ atstovais dalytis žiniomis sutikimo negavau“, – rašė „Courtyard Vilnius City Center“ pardavimų ir rinkodaros direktorė Asta Abišalienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji tv3.lt atsiuntė R. Staheli kontaktus. Šveicaras nuo penktadienio ryto vieši Lietuvoje, yra atsakingas už atvyksiančios „Sevilla“ logistiką. R. Staheli mielai bendravo su tv3.lt, bet užsakytų kambarių skaičiaus, pageidavimų juose ar pusryčių, pietų ir vakarienės norų neatskleidė.

„Sevilla“ autobusas į Vilnių iš Ispanijos neatvyks. Pasak R. Staheli, klubas Lietuvoje bendradarbiaus su viena vietos transporto įmonių.

Vienintelė treniruotė Vilniuje

UEFA numato galimybę klubams keistis patogumais. „Žalgiris“ su Fererų salų klubu „Klaksvik“ mainėsi transportavimo paslaugomis. Jas lietuviai varžovams suteikė Vilniuje. Fareruose „Žalgirio“ logistika rūpinosi šeimininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sevilijoje vilniečiai viešbučių ir transporto ieškojo patys.

Lietuvos vicečempionai į Ispaniją atvyko dvi dienos prieš rungtynes, tad šeimininkų paprašė aikštės, kurioje galėtų pasitreniruoti.

„Futbolo šalyje kitaip ir negali būti – gavome puikios kokybės, nuolat laistomą veją. Suvažiavo medicinos automobiliai“, – pasakojo „Žalgirio“ komercijos direktorius Andriejus Ovčinikovas.

„Sevilla“, į Lietuvą atskrisianti rungtynių išvakarėse, Vilniuje surengs vienintelę treniruotę – oficialią, vyksiančią trečiadienį, 20 valandą.

Kasdien po 300 kilogramų trupinto ledo

Turtingieji klubai, tokie, kaip „Sevilla“, samdo turizmo agentūras, kompanijas, kurios rūpinasi atvykusiu klubu.

REKLAMA

Vilniuje viešintys „Sevilla“ atstovai pirmadienį lankėsi ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione, kuriame vyks rungtynės.

„Tarp klubų reikalavimų nėra. Tiesiog prašoma vienas kito suteikti būtinąją pagalbą. Visų klubų norai yra daugiau mažiau panašūs – paruošti persirengimo kambarį, kuriame būtų masažo stalai, rankšluosčiai, vanduo, vaisiai, ledas, kava, arbata. Negalėčiau sakyti, kad tai kažkoks neįprastas prašymas, bet „Sevilla“ pageidauja kasdien gauti po 300 kilogramų trupinto ledo. Jį pils į dideles talpas, padedančias kūnams atsigauti“, – pasakojo A. Ovčinikovas.

„Sevilla“ ketvirtadienio rungtynių šeimininkams pranešė, kad į Vilnių neatvyks nė vienas Ispanijos žurnalistas. „Žalgiris“ žiniasklaidos atstovų laiškų taip pat nesulaukė. Sevilijos klubas savo informavimo priemonėms pageidavo devynių akreditacijų.

Ispanijos komanda iš Vilniaus namo išskris iškart po rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų