REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Europos jaunimo čempionato savaitę poilsiui paskyręs Gytis Masiulis lieja prakaitą Klaipėdoje, besiruošdamas artėjančiam sezonui. Iš Kauno „Žalgirio“ nuomos sąlygomis atvykęs žaidėjas neslepia, kad priimdamas „Neptūno“ pasiūlymą ilgai nedvejojo.

Po Europos jaunimo čempionato savaitę poilsiui paskyręs Gytis Masiulis lieja prakaitą Klaipėdoje, besiruošdamas artėjančiam sezonui. Iš Kauno „Žalgirio“ nuomos sąlygomis atvykęs žaidėjas neslepia, kad priimdamas „Neptūno“ pasiūlymą ilgai nedvejojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Buvo kitų pasiūlymų, tačiau sužinojęs, kad domisi „Neptūnas“, kitų variantų nebesvarsčiau“, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ pasakojo talentingas puolėjas.

REKLAMA

Vienas talentingiausių savo kartos krepšininkų į Klaipėdą atvyksta po sudėtingo sezono „Žalgiryje“. Kauniečiai sužaidė vieną įsimintiniausių klubo istorijoje sezonų nužygiavę iki pat Eurolygos finalo ketverto bei iškovoję „Betsafe-LKL“ ir SIL-Karaliaus Mindaugo taurės titulus , o jaunasis atletas komandos draugų žaidimą vis dažniau stebėjo nuo suolo.

Būtent žaidimo laikas buvo pagrindinė G. Masiulio persikėlimo į uostamiestį priežastis.

„Nenorėjau dar vieno sezono praleisti ant suolo, – sakė žinomo buvusio krepšininko, o dabar trenerio Tomo Masiulio sūnus. – Manau, Klaipėda – idealiausias variantas – geras trenerių štabas, stipri komanda bei žaidimas Čempionų lygoje.“

REKLAMA
REKLAMA

G. Masiulis praėjusį „Betsafe-LKL“ sezoną rungtyniavo po 12 minučių, tuo metu Eurolygoje jis ant parketo žengė 12-oje mačų ir vidutiniškai žaisdavo po tris minutes.

„Tai buvo pirmasis mano sezonas tokiame lygyje. Žinau, kad nebuvau vertas žaisti tokioje situacijoje, tačiau negalvojau, kad bus taip sunku nerungtyniauti tiek laiko. Praėjęs sezonas mane užgrūdino psichologiškai ir tikrai davė naudos. Vis dėlto artėjantį sezoną noriu žaisti“, – dėstė „Neptūno“ naujokas.

G. Masiulis laikomas vienu perspektyviausių savo kartos krepšininkų, o tą jis dar kartą įrodė šią vasarą vykusiame Europos jaunimo čempionate Vokietijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

206 cm ūgio atletas buvo trečias rezultatyviausias (vid. 18,3 taško), trečias pagal atkovotus kamuolius (vid. 9 atk. kam.) bei antras pagal efektyvumą (vid. 23,1 naud. bal.) krepšininkas visame čempionate.

Tiesa, į medalius besitaikę lietuviai patyrė skaudų pralaimėjimą ispanams aštuntfinalyje. Jaunimui pergalės neužtvirtino ir ketvirtajame kėlinyje turėta 10 taškų persvara.

Tai buvo vienintelė Arvydo Gronskio auklėtinių nesėkmė Senojo žemyno pirmenybėse, tačiau to pakako, kad čempionate būtų užimta devintoji vieta.

„Žinoma, labai skaudu, nes tikėjomės medalių. Manau, buvome realūs pretendentai juos iškovoti. Deja, toks krepšinis – vieną dieną nugali, o kitą pralaimi“, – apgailestavo krepšininkas.

REKLAMA

G. Masiulis žvelgia į naują karjeros etapą uostamiestyje. Sparčiai tobulėjantis krepšininkas dega noru toliau tobulėti bei siekia su „Neptūnu“ pakartoti praėjusio sezono sėkmę – užlipti ant nugalėtojų pakylos „Betsafe-LKL“.

„Asmeniškai noriu žaisti ir tobulėti – tiek kaip žaidėjas, tiek kaip žmogus. Kalbant apie krepšinį – norėčiau tobulėti tolygiai, nes man daug ko trūksta, tačiau dabar svarbiausia gerinti gynybą bei sustiprėti fiziškai, – konkrečias tobulėjimo vietas išskyrė krepšininkas. – Nemėgstu išsikelti tikslų, tiesiog stengiuosi laimėti kiekvienas rungtynes. Vis dėlto būtų smagu su „Neptūnu“ užsidėti medalius. Manau, mes to ir sieksime, dėl to kovosime.“

Uostamiesčio ekipos krepšininkai į pirmąją pasirengimo stovyklą rinksis rugpjūčio 16-ąją, o 25-ąją Klaipėdos skulptūrų parke vyks sezono atidarymo šventė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų