REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Futbolo gerbėjai nekantriai laukė šio momento – rugpjūčio 10 dieną prasidės populiariausios pasaulyje Anglijos „Premier“ lygos pirmenybės.

Futbolo gerbėjai nekantriai laukė šio momento – rugpjūčio 10 dieną prasidės populiariausios pasaulyje Anglijos „Premier“ lygos pirmenybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šios šalies čempionato, kuriame rungtyniaus daugybė futbolo žvaigždžių, kovas rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „TVPlay Sports“ (buvęs „Viasat Sport Baltic“) kanalas.

REKLAMA

Čempionate, kuris baigsis 2019 metų gegužės 12-ąją, vėl kovos 20 klubų. Pirmenybės prasidės „Manchester United“ ir „Leicester City“ rungtynėmis. Rugpjūčio 12 dieną ietis sukryžiuos milžinai – Londono „Arsenal“ ir „Manchester City“.

Šio sezono „Premier“ lygoje pasirodys trys naujokai – Vulverhamptono „Wanderers“, „Cardiff City“ ir Londono „Fulham“. Jie pakeis iš elito diviziono iškritusias „West Bromwich Albion“, „Swansea City“ ir „Stoke City“ komandas.

REKLAMA
REKLAMA

„Wanderers“ futbolininkai praėjusį sezoną triumfavo antrojoje pagal pajėgumą Anglijos lygoje – „Championship“ pirmenybėse. Ši ekipa tarp pajėgiausių šalies klubų rungtyniaus pirmą kartą nuo 2011–2012 m. sezono.

„Cardiff City“ komanda iš Velso antrą sykį žais „Premier“ lygoje – pirmąkart kovojo 2013–2014 m. sezone. Tuo metu „Fulham“ anksčiau daugybę metų praleido elitiniame divizione, o į jį sugrįžo po ketverių metų pertraukos.

Čempiono titulą gins „Manchester City“ futbolininkai. Praėjusiame čempionate antrąją vietą užėmė „Manchester United“, trečiąją – Londono „Tottenham Hotspur“, ketvirtąją – „Liverpool“, penktąją – Londono „Chelsea“, šeštąją – „Arsenal“. Prognozuojama, kad ir šį sezoną kova dėl aukščiausių vietų vyks būtent tarp šių klubų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stipriausiose komandose įvyko ne vienas pasikeitimas. „Manchester City“ papildė iš „Leicester City“ perėjęs saugas alžyrietis Riyadas Mahrezas, „Manchester United“ – Brazilijos rinktinės narys saugas Fredas, anksčiau vilkėjęs Donecko „Šachtar“ aprangą.

Palyginus su 2017–2018 m. čempionatu, daugiausia pajėgių futbolininkų nusipirko „Liverpool“. Šis klubas už 62,5 milijono eurų iš „Roma“ įsigijo Brazilijos rinktinės vartininką Alissoną. Tai – rekordinis perėjimo už vartininką mokestis pasaulio futbole. Iki tol didžiausia suma buvo paklota 2001 metais, kai Turino „Juventus“ už Gianluigi Buffoną „Parma“ klubui sumokėjo 52 mln. eurų.

REKLAMA

Liverpulio vadovai nepagailėjo 54 mln. už Ganos futbolininką saugą Naby Keitą, kuris atėjo iš „Leipzig“. Taip pat už 45 mln. iš „Monaco“ buvo įsigytas saugas iš Brazilijos Fabinho.

Be to, „Liverpool“ atstovaus tos pačios pozicijos žaidėjas Xherdanas Shaqiri. Šis albanų kilmės Šveicarijos rinktinės narys prieš tai gynė „Stoke City“ garbę. Tiesa, Liverpulio ekipoje nebebus Vokietijos nacionalinės komandos futbolininko Emre Cano, kuris pakėlė sparnus į „Juventus“.

Iš šio Italijos klubo į „Arsenal“ pasuko šveicaras Stephanas Lichsteineris.

Palyginti su praėjusiu sezonu, pasikeitė keturių ekipų treneriai. 22 metus „Arsenal“ dirigavęs prancūzas Arsene‘as Wengeras vietą užleido ispanui Unay Emery. Pastarasis prieš tai treniravo Paryžiaus „Saint-Germain“, „Sevilla“, „Valencia“ komandas.

REKLAMA

„Chelsea“ vairą iš savo tautiečio Antonio Conte perėmė Maurizio Sarri. Anksčiau jis dirbo „Napoli“ gretose. Londono „West Ham“ treniruos garsusis čilietis Manuelis Pellegrini. Jis yra vadovavęs „Manchester City“, Madrido „Real“ klubams. Ši specialistas pakeitė britą Davidą Moyesą.

Su Liverpulio „Everton“ dirbs portugalas Marco Silva. Anglijoje jis yra treniravęs „Watford“, „Hull City“ komandas. Iš „West Ham“ pasitraukė anglas Samas Allardyce‘as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų