REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Andrius Gudžius (nuotr. Alfredo Pliadžio)

Andrius Gudžius prie pasaulio čempiono titulo pridėjo ne mažiau svarų – aukso medalį iš Europos čempionato. Lietuvis dramatiškame disko metimo finale pergalę iš švedo Danielio Stahlio rankų išplėšė paskutiniu bandymu.

25

Andrius Gudžius prie pasaulio čempiono titulo pridėjo ne mažiau svarų – aukso medalį iš Europos čempionato. Lietuvis dramatiškame disko metimo finale pergalę iš švedo Danielio Stahlio rankų išplėšė paskutiniu bandymu.

REKLAMA

Tai lietuvis, tai švedas. Po pirmojo bandymo rikiuotės viršuje buvo A. Gudžiaus pavardė, antrojo – D. Stahlio, tačiau vėliau pastarasis Švedijos lengvaatlečio metimas dėl minto sektoriaus buvo anuliuotas ir priekyje vėl atsidūrė kaunietis.

Ketvirtuoju metimu D. Stahlis diską švystelėjo 68,23 m, o A.Gudžius atsakė 67,66 m. Išsiveržti dar kartą į priekį pavyko paskutiniuoju bandymu, kada įrankis nuskriejo 68,46 m.

„Dabar jau ramiau, išsirėkavau stadione. Daugiausiai emocijų buvo sektoriuje prieš paskutinį bandymą, prieš penktą – ten visos emocijos paliktos. Varžybos buvo labai sudėtingos. Kaip visada, D. Stahlis pasirodė aukščiausiu lygiu ir nedavė nė trupučio atsikvėpti“, – šypsojosi A. Gudžius.

REKLAMA
REKLAMA

Po krūvos išdalintų interviu sportininkas švytėjo džiaugsmu. Ši pergalė – viena emocingiausių diskininko karjeroje.

„Labai džiaugiuosi, kad pavyko laimėti, pagerinti rezultatą. Minia, žiūrovai tikrai padėjo tą padaryti, nes atmosfera Berlyne yra fantastiška. Visos tos ovacijos, visi šūksniai tikrai pagelbėjo. Ačiū Berlynui, Lietuvai, visiems, kas palaikė“, – dėkojo A. Gudžius.

REKLAMA

Geriausias šalies sportininkas neslepia, kad atlikdamas paskutinį bandymą rizikavo.

„Antroji vieta mane kažkaip spaudė, galvojau „ne, ne, ne“. Ėjau „va bank“ – arba pasieksiu puikų rezultatą ir minsiu, arba padarysiu gerą ir neminsiu. Ačiū Dievui, viskas pavyko – medalis mūsų, jis grįžta į Lietuvą, dėl to labai džiaugiuosi! – sakė Europos čempionas. – Nė viena pergalė nėra už kitą svarbesnė. D. Stahlis buvo pagrindinis varžovas tiek pasaulio čempionate, tiek čia. Europiečiai yra stipriausi pasaulio metikai, neskaitant jamaikiečio Fredricko Dacreso. Varžybos Europoje gal netgi sunkesnės, ypač Vokietijoje, kur disko metimas kaip pas mus krepšinis. Ši pergalė labai skani ir svarbi, o pasaulio ir Europos čempionatų negaliu lyginti, nes viskas labai panašu.“

REKLAMA
REKLAMA

Bronzos medalį Europos čempionate iškovojo austras Lukas Weisshaidingeris, įrankį numetęs 65,14 m. Legendinis Estijos disko metikas Gerdas Kanteris užėmė penktąją vietą (64,34 m), o karjerą baigiantis olimpinis čempionas vokietis Robertas Hartingas – šeštąją (64,33 m).

A. Gudžius su treneriu Vaclovu Kidyku ir kineziterapeutu Tomu Bendaravičiumi į Lietuvą grįš penktadienį, 18.10 val. Disko metimo medalių ceremonija įvyks ketvirtadienio vakarą Berlyno centre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų