REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį penktadienį „Manchester United“ ir „Leicester“ dvikova atidarys naują Anglijos „Premier“ lygos sezoną, kuriame netrūks intrigų. Ar Jose Mourinho tikrai taps pirmuoju treneriu, kuriam bus parodytos durys? Ar raumenis sustiprinęs „Liverpool“ mes iššūkį praėjusį sezoną dominavusiems „Manchester City“ futbolininkams? Kaip seksis ambicingiems naujokams?

Jau šį penktadienį „Manchester United“ ir „Leicester“ dvikova atidarys naują Anglijos „Premier“ lygos sezoną, kuriame netrūks intrigų. Ar Jose Mourinho tikrai taps pirmuoju treneriu, kuriam bus parodytos durys? Ar raumenis sustiprinęs „Liverpool“ mes iššūkį praėjusį sezoną dominavusiems „Manchester City“ futbolininkams? Kaip seksis ambicingiems naujokams?

REKLAMA

Šie ir kiti klausimai bus atsakyti jau netrukus – „Premier“ lygos dvikovas galėsite stebėti „Viasat Sport Baltic“ kanalu ir viaplay.lt puslapyje.

Kad į užduotus klausimus atsakyti būtų lengviau, TV3 portalas kviečia susipažinti su lygos komandomis. Po kiekvienos jų aprašymu rasite komentatoriaus Ryčio Vyšniausko prognozę, kartu susipažinsite su ekipų sudėtimis bei pasikeitimais. Tai jau paskutinė TV3 portalo apžvalga, kurioje  – „Chelsea“, „Liverpool“, „Tottenham“ ir abu Mančesterio gigantai.

Pirmą apžvalgos dalį rasite ČIA.

Antrą apžvalgos dalį rasite ČIA.

Trečią apžvalgos dalį rasite ČIA.

„Chelsea“

Treneris. Maurizio Sarri.

Sudėtis. Vartininkai: Thibaut Cortois, Willy Caballero, Robertas Greenas, Bradley Collinsas, Marcinas Bulka. Gynėjai: Antonio Rudigeris, Marcosas Alonso, Victoras Mosesas, Davide Zappacosta, Gary Cahillas, Andreasas Christensenas, Cesaras Azpilicueta, Davidas Luizas, Emersonas, Mattas Miazga, Ethanas Ampadu. Saugai: Cescas Fabregasas, Danielis Drinkwateris, N’Golo Kante, Rossas Barkley, Tiemoue Bakayoko, Rubenas Loftusas-Cheekas, Charly Musonda, Jorginho, Lucas Piazonas. Puolėjai: Alvaro Morata, Edenas Hazardas, Pedro, Olivier Giroud, Willianas, Callumas Hudsonas-Odoi, Michy Batshuayi, Tammy Abrahamas.

REKLAMA
REKLAMA

Ryškiausia žvaigždė. E.Hazardas.

Praėjęs sezonas. 5 vieta.

Naujokai. Jorginho („Napoli“), Mateo Kovačičius (Madrido „Real“), Kepa Arrizabalaga (Madrido „Atletico“)Robertas Greenas („Huddersfield Town“).

REKLAMA

Svarbiausios netektys. Th.Cortois.

Apžvalga. Londono „Chelsea“ sezoną pasitinka su nauju treneriu – 55-erių italu Maurizio Sarri, kuris per savo karjerą dar nėra laimėjęs nė vieno titulo. Paskutinius trejus metus jis sėkmingai dirbo „Napoli“ komandoje. Buvęs bankininkas pirmą kartą per savo karjerą dirbs užsienyje.

„Chelsea“ vasarą iš to pačio „Napoli“ klubo nusipirko Jorginho. Perėjimų langui artėjant prie pabaigos, „Chelsea“ pardavė vartų sargą Th.Cortois ir jį pakeitė Madrido „Atletico“ žibėjusiu 23-ejų Kepa Arrizabalaga ir už jį paklojo rekordinę sumą vartininkų tarpe - 79 mln. eurų. Ekipą nuomos pagrindais sustiprino ir „Real“ žaidęs Mateo Kovačičius, su Kroatijos rinktine pasiekęs pasaulio čempionato finalą.

REKLAMA
REKLAMA

M.Sarri yra labai įdomus treneris, kurio taktika verčia visus išsižioti. Jam net priklijuota „Pono 33“ pravardė, kadangi vienai iš vadovautų ekipų jis sugalvojo 33 būdus, kaip sužaisti po standartinių situacijų ir norėjo, kad visus juos futbolininkai žinotų mintinai.

M.Sarri ekipos pasižymi varžovų spaudimu, žaidimu aukštai ir uraganišku puolimu. Tam jis naudoja 4-3-3 išsidėstymą aikštėje ir visada siekia, jog futbolas būtų smagus bei gražus.

Tai visiška priešingybė, prie kokio stiliaus pastaraisiais metais buvo įpratę „Chelsea“ žaidėjai. Jiems reikės laiko ir kantrybės, kol prie jos įpras, o kai kurie spindėję žaidėjai gali nusėsti ant suolo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu Londono ekipa turi perpildytą saugų liniją, didžiausia sudėties problema išlieka vidurio puolėjas – Alvaro Morata žaidžia prastai, Olivier Giroud nemuša pakankamai, kiti kandidatai taip pat nėra aukščiausios klasės žaidėjai.

Ryčio Vyšniausko prognozė. „Naujas italas, nauja žaidimo vizija. Išskyrus vartininką, visos žvaigždės liko komandoje, atvyko ir pastiprinimas aikštės viduryje. Ekipa atrodo galingai, bet trūksta stabilaus puolėjo.“

„Liverpool“

Treneris. Jurgenas Kloppas.

Sudėtis. Vartininkai: Alissonas, Lorisas Kariusas, Simonas Mignoletas, Kamilis Grabara. Gynėjai: Nathanielis Clyne’as, Virgilas Van Dijkas, Dejanas Lovrenas, Josephas Gomezas, Ragnaras Klavanas, Alberto Moreno, Andrew Robetrsonas, Joelis Matipas, Trentas Alexanderis-Arnoldas, George’as Johstonas, Nathanielis Phillipsas. Saugai: Georginio Wijnaldumas, Jamesas Milneris, Jordanas Hendersonas, Marko Grujičius, Adamas Lallana, Alexas Oxlade’as-Chamberlainas, Fabinho, Naby Keita, Lazaras Markovičius, Curtisas Jonesas, Rafaelis Camacho. Puolėjai: Roberto Firmino, Mohamedas Salah, Sadio Mane, Danny Ingsas, Dominicas Solanke, Danielis Sturridge’as, Divocki Origi ir Xherdanas Shaqiri.

REKLAMA

Ryškiausia žvaigždė. M.Salah.

Praėjęs sezonas. 4 vieta.

Naujokai. Alissonas („Roma“), X.Shaqiri („Stoke“), N.Keita ir Fabinho („Monaco“).

Svarbiausios netektys. Emre Canas („Juventus“)

Apžvalga. Jurgenas Kloppas išleido beveik 190 mln. eurų tam, kad sustiprintų klubo sudėtį ir „Liverpool“ šiame sezone yra nusiteikęs kautis dėl „Premier“ lygos titulo. To ši komanda nėra pasiekusi nuo pat 1990 metų.

Praėjusiame sezone „Liverpool“ iškovoti titulus trukdė neturėjimas patikimo vartų sargo, skylėta saugų linija ir sudėties „gylio“ trūkumas. Visas šias problemas, panašu, ekipa išsprendė. Puolėjų grandis itin „gili“, saugų grandį sustiprino Fabinho ir N.Keita, o vartus saugos brazilas Alissonas.

REKLAMA

Ateitį su komanda susiejo ir puolėjai M.Salah bei R.Firmino, vasaros perėjimų metu veikta greitai ir užtikrintai. Būtent praėjusį sezoną „Liverpool“ susidūrė su problemomis, kai derybos vykdavo ilgai ir ore tvyrojo daug neužtikrintumo. Šią vasarą pavyko to išvengti, tad galima tikėtis užtikrinto starto.

„Liverpool“ praėjusį sezoną prarado labai daug taškų prieš lygos vidutiniokes, kurios atsitraukdavo ir mesdavo visas pajėgas gynybai. Šią problemą turėtų išspręsti kūrybingas saugas N.Keita, tad J.Kloppui belieka tikėtis, jog ši bėda jo ilgiau nepersekios.

Ryčio Vyšniausko prognozė. „Jurgeno Kloppo klubas išleido nemažai pinigų ir kaip reikiant pasistiprino. Galima tikėtis, jog „Liverpool” pretenduos į čempionų titulą ir toliau gąsdins varžovus puolimu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tottenham“

Treneris. Mauricio Pochettino.

Sudėtis. Vartininkai: Hugo Llorisas, Michelas Vormas, Paulo Gazzaniga. Gynėjai: Kieranas Trippieras, Danny Rose’as, Toby Alderweireldas, Janas Vertonghenas, Davinsonas Sanchezas, Juanas Foythas, Serge’as Aurieras, Benas Daviesas, Kyle’as Walkeris-Petersas, Cameronas Carteris-Vickersas. Saugai: Erikas Lamela, Victoras Wanyama, Ericas Dieras, Moussa Sissoko, Mousa Dembele, Dele Alli, Christianas Eriksenas, Lucas Moura, Harry Winksas, Georges-Kevinas Nkoudou, Joshas Onomachas. Puolėjai: Sonas Heung-Minas, Harry Kane’as, Fernando Llorente, Vincentas Janssenas.

Ryškiausia žvaigždė. H.Kane’as.

Praėjęs sezonas. 3 vieta.

Naujokai. Nėra.

Svarbiausios netektys. Nėra.

Apžvalga. „Tottenham“ tikisi ketvirtą sezoną iš eilės finišuoti tarp trijų geriausių komandų, o planas „minimum“ –būti ketvertuke.

REKLAMA

Londono klubas šį sezoną pradės naujame stadione ir nori jame pasirodyti sėkmingai. Senasis „White Hart Line“ buvo nugriautas ir vietoj jo iškilo 62 tūkst. žmonių talpinantis stadionas, pavadintas klubo vardu. Vis tik išpildyti keliamus tikslus nebus lengva – naujiems žaidėjams vasarą neišleista nė cento, kai likę grandai stiprinosi ir švaistėsi pinigais.

Vis tik ekipa turi pakankamai talento, jog galėtų šį tikslą įgyvendinti. Kai kurie žaidėjai dar tik prisijungė prie treniruočių po pasaulio čempionato, tad reikės laiko ir jų įsivažiavimui į ritmą. Vis tik susižaidimas neturėtų kelti problemų, kadangi visa pagrindinė sudėtis iš praėjusio sezono liko.

REKLAMA

Ryčio Vyšniausko prognozė. „Be naujų pirkinių, bet projektas tęsiasi. Tai yra stipri, subalansuota, susižaidusi komanda. Tačiau visas branduolys pasaulio čempionate keliavo toli, tai gali atsiliepti „Spurs“ rezultatams sezono pradžioje.“

„Manchester United“

Treneris. Jose Mourinho.

Sudėtis. Vartininkai: Davidas de Gea, Sergio Romero, Lee Gratas. Gynėjai: Victoras Lindelofas, Ericas Baily, Philas Jonesas, Marcosas Rojo, Chrisas Smallingas, Ashley Youngas, Luke’as Shaw, Antonio Valencia, Matteo Darmianas, Diogo Dalotas, Timothy Fosu-Mensah. Saugai: Paulis Pogba, Juanas Mata, Jesse Lingardas, Anderis Herrera, Marouane’as Fellaini, Nemanja Matičius, Scottas McTominay, Fredas, Andreasas Pereira. Puolėjai: Alexis Sanchezas, Romelu Lukaku, Anthony Martialas ir Marcusas Rashfordas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia žvaigždė. R.Lukaku/P.Pogba.

Praėjęs sezonas. 2 vieta.

Naujokai. D.Dalotas („Porto“), Fredas („Shaktar“), L.Grantas („Stoke“).

Svarbiausios netektys. M.Carrickas.

Apžvalga. „ManUtd“ vasara buvo labai keista. Treneris Jose Mourinho ne kartą viešai išreiškė nusivylimą, jog klubo vadovai nesugeba jam nupirkti norimų žaidėjų. Portugalas pasiruošimą sezonui pavadino katastrofa – trūko žaidėjų, dalyvavusių pasaulio čempionate.

Tai bus trečias J.Mourinho sezonas Mančesteryje ir jis yra laikomas vienu iš favoritų anksčiausiai netekti darbo.

Prieš sezoną jis ne kartą stipriai ir be reikalo kritikavo savo žaidėjus įsiveldamas į bereikalingus kivirčus.

REKLAMA

J.Mourinho pamiršta, kad jam vadovaujant „ManUtd“ jau išleido daug pinigų. Galbūt portugalui metas tiesiog pasistengti išspausti viską iš turimų žaidėjų?

Tai labiausiai liečia P.Pogbą. Visi laukia jo sprogimo ir tikrojo veido žaidžiant Mančesteryje. Tokio, kokį matėme pasaulio čempionate. Prancūzui atsiskleisti visomis spalvomis galimai trukdo ir sunkūs santykiai su treneriu.

Kol kas situacija ekipos viduje primena tikrą sumaištį, yra įtempta ir nuspėti, kokia sudėtimi vicečempionai pradės naują sezoną beveik neįmanoma.

Panašu, jog nelabai įmanoma ir mesti rimtą iššūkį „Manchester City“ klubui. Didžiausią nerimą kelia pasirinkimas gynėjų linijoje – A.Valencia ir A.Youngas sezoną pradės būdami 33-ejų, naujokas D.Dalotas dar nėra išbandytas tokio lygio varžybose, o iš L.Shaw vis laukiama spartaus tobulėjimo.

REKLAMA

Ryčio Vyšniausko prognozė. „Jose Mourinho vasarą daug kalbėjo, priekaištavo ir, panašu, negavo trokštamų žaidėjų. Labai sunku pasakyti, kokia atmosfera komandoje ir koks bus šio sezono „Raudonųjų velnių“ veidas.“

„Manchester City“

Treneris. Pepas Guardiola.

Sudėtis. Vartininkai: Edersonas, Claudio Bravo, Danielis Grimshawas. Gynėjai: Kyle’as Walkeris, Danilo, Vincentas Kompany, Johnas Stone’as, Aymericas Laporte, Benjaminas Mendy, Nicolas Otamendi, Jasonas Denayeris, Eliaquimas Mangala, Phillippe Sandleris. Saugai: Ilkay’us Gundoganas, Kevinas De Bruyne, Fabianas Delphas, Bernardo Silva, Davidas Silva, Fernandinho, Oleksnadras Zinčenko, Philas Fodenas, Riyadas Mahrezas, Patrickas Robertsas. Puolėjai: Raheemas Sterlingas, Sergio Aguero, Leroy’us Sane, Gabrielis Jesusas, Lukas Nmecha, Brahimas Diazas.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia žvaigždė. K.De Bruyne.

Praėjęs sezonas. 1 vieta.

Naujokai. R.Mahrezas („Leicester“), Claudio Gomesas (PSG), Ph.Sandleris („PEC Zwolle“).

Svarbiausios netektys. J.Hartas.

Apžvalga. Nuo 2009 metų jokiam klubui nepavyko apginti „Premier“ lygos čempionų titulo, bet P.Guardiolos vadovaujamas klubas turi viską, kad tą padarytų.

Tiesa, du kartus „City“ jau nesugebėjo to padaryti, o tą priminęs ekipos gynėjas V.Kompany pripažino, jog titulus apgina tik ypatingos komandos ir jiems metas tokia tapti.

Prabėgusi vasara P.Guardiolai buvo gana rami – komandą sustiprino R.Mahrezas, įnešiantis dar daugiau kūrybingumo į aikštės vidurį.

Itin įdomu bus stebėti ir 18-mečio Ph.Fodeno žaidimą, kuris blizgėjo pasiruošimo etape, aikštėję užėmės K.De Bruyne’o vietą.

Sunku rasti silpnų „ManCity“ vietų, bet jeigu reikėtų išskirti vieną, tai būtų atraminio saugo pozicija, kurioje vadžias tvirtai laiko Fernandinho. Vis tik jam 33-eji. Regresuoti žaidimas dar tikrai neturėtų, bet traumų išvengti bus svarbu.

Ryčio Vyšniausko prognozė. „Klubą papildė tik vienas, tačiau reikšmingas naujokas. Pepas Guardiola sukūrė įspūdingą komandą ir jos galimybės abejonių nekelia, tačiau apginti titulą bus nelengva. Konkurentai taip pat nesnaudė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų