REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
158
Mickas Schumacheris ir Michaelis Schumacheris (tv3.lt fotomontažas)

Formulės-3 čempionate dalyvaujantis Mickas Schumacheris prieš dešimt dienų iškovojo savo pirmąją pergalę šios klasės varžybose, tačiau kalbos apie jo triumfą nenutyla iki šiol.

158

Formulės-3 čempionate dalyvaujantis Mickas Schumacheris prieš dešimt dienų iškovojo savo pirmąją pergalę šios klasės varžybose, tačiau kalbos apie jo triumfą nenutyla iki šiol.

REKLAMA

Belgijos „Spa francorchamps“ trasoje vykusias lenktynes iš šeštosios pozicijos pradėjęs vokietis surengė įspūdingą pasirodymą ir finišo liniją pasiekė pirmasis.

Legendinio F1 lenktynininko Michaelio Schumacherio sūnus lenktynių pradžioje atliko pora gražių lenkimų ir greitai pakilo į trečiąją vietą.

Netrukus jaunasis pilotas pradėjo fiksuoti vieną po kito greičiausią trasos ratą ir prisivijo dėl pirmosios vietos nuožmiai kovojusius varžovus.

Vokietis sumaniai pasinaudojo jų priešprieša. Visų pirmą jis atliko nuostabų lenkimą legendiniame „Eau-Rouge“ posūkyje.

REKLAMA
REKLAMA

Čia visi pilotai stengiasi neatleisti akceleratoriaus pedalo nė akimirkai ir toks drąsus M.Schumacherio lenkimas sužavėjo daugelį.

Vos tik pakilęs į antrąją poziciją, vokietis jau sekančiame „Les Combes“ posūkyje įveikė lenktynių lyderį ir pakilo į pirmąją vietą. Šią poziciją jam pavyko išlaikyti iki pat dramatiškų lenktynių finišo.

REKLAMA

Tai buvo pirmoji Micko Schumacherio pergalė FIA F3 čempionate ir daugelio autosporto gerbėjų ji priminė tėčio Michaelio Schumacherio kelionės pradžią elito link.

Būtent šioje trasoje Michaelis 1991-ais metais debiutavo F1 čempionate, o lygiai po metų čia iškovojo savo pirmąją pergalę.

Praėjus 26 metams ant aukščiausio pakylos laiptelio pirmą kartą F3 pirmenybėse užlipo ir Mickas. Žinoma, F1 ir F3 bolidų pajėgumai stipriai skiriasi, tačiau fantastiška 19-mečio jaunuolio pergalė sužavėjo daugelį. Tarp tokių atsidūrė ir dabartinis F1 vadovas Chase Carey.

REKLAMA
REKLAMA

„Michaelis Schumacheris iki šiol išlieka viena didžiausių F1 ikonų visame pasaulyje. Todėl man buvo labai malonu stebėti fantastišką jo sūnaus pasirodymą Belgijoje. Norėčiau vieną dieną šį jaunuolį pamatyti F1 lenktynėse, šiam sportui tai būtų labai naudinga. Jis sujaudintų daugelio tėvo gerbėjų širdis.“- teigė C.Carey.

Tuo metu ne vienas autosporto gerbėjas ir ekspertas atkreipė dėmesį, jog pirmoji Micko Schumacherio pergalė F3 varžybose labai priminė pirmąjį jo tėvo triumfą F1 lenktynėse.

Ir taip kalbama ne tik dėl to, jog jie abu pergalės šampano purslais mėgavosi legendinėje Belgijos trasoje. Daugelį žavi faktas, kad Mickas savo pirmąją pergalę iškovojo vyraujant permainingoms oro sąlygoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš lenktynių startą trasą sudrėkino lietus. Įdomu, jog 1992-ais metais, kai Michaelis Schumacheris iškovojo pirmąją pergalę F1, lenktynes irgi „pagyvino“ lietus.

„Atrodo, jog Schumacherių šeimos atstovams ši trasa yra labai sėkminga. Čia aš visada jaučiuosi ypatingai, o mano kūnu bėgioja virpuliukai. Galbūt mūsų abiejų genuose slypi gebėjimas važiuoti greitai, kai lenktynėse lija lietus“, - Vokietijos žiniasklaidos atstovams teigė Mickas.

Netrukus jis dar kartą priminė, jog pagrindinis jo gyvenimo tikslas yra patekti į F1 lenktynes ir tapti čempionu, kaip tą padarė jo tėvas.

„Tėtis visada buvo mano gyvenimo idealas. Būtų labai smagu jo garbei laimėti F1 čempionatą. Tai mano didžiausia svajonė“, - kalbėjo M.Schumacheris.

Sekantis F3 čempionato etapas rugpjūčio 18-19 dienomis įvyks „Silverstone“ trasoje Anglijoje. Čia Mickas Schumacheris ir vėl sieks pradžiuginti savo gerbėjus aukštais pasiekimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų