REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį „Manchester United“ ir „Leicester“ dvikova atidarys naują Anglijos „Premier“ lygos sezoną, kuriame netrūks intrigų. Ar Jose Mourinho tikrai taps pirmuoju treneriu, kuriam bus parodytos durys? Ar raumenis sustiprinęs „Liverpool“ mes iššūkį praėjusį sezoną dominavusiems „Manchester City“ futbolininkams? Kaip seksis ambicingiems naujokams?

Penktadienį „Manchester United“ ir „Leicester“ dvikova atidarys naują Anglijos „Premier“ lygos sezoną, kuriame netrūks intrigų. Ar Jose Mourinho tikrai taps pirmuoju treneriu, kuriam bus parodytos durys? Ar raumenis sustiprinęs „Liverpool“ mes iššūkį praėjusį sezoną dominavusiems „Manchester City“ futbolininkams? Kaip seksis ambicingiems naujokams?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šie ir kiti klausimai bus atsakyti jau netrukus – „Premier“ lygos dvikovas galėsite stebėti „Viasat Sport Baltic“ kanalu ir viaplay.lt puslapyje.

REKLAMA

Kad į užduotus klausimus atsakyti būtų lengviau, TV3 portalas kviečia susipažinti su lygos komandomis. Po kiekvienos jų aprašymu rasite komentatoriaus Ryčio Vyšniausko prognozę, kartu susipažinsite su ekipų sudėtimis bei pasikeitimais. Kiekvieną dieną iki pat šeštadienio TV3 portalas savo skaitytojus supažindins su penkiomis „Premier“ lygos komandomis. Pirmasis penketas – „Huddersfield“, „Southampton“, „Fullham“, „Cardiff“ ir „Wolves“.

REKLAMA
REKLAMA

„Huddersfield Town“

Treneris. Davidas Wagneris.

Sudėtis. Vartininkai: Jonas Losslas, Benas Hameris, Ryanas Schofieldas. Gynėjai: Tommy Smithas, Scottas Malone’as, Chrisas Lowe, Zanka, Christopheris Schindleris, Jonas Garencas Stankovičius, Michaelis Hefele, Terence’as Kongolo, Florentas Hadergjonajus, Erikas Durmas. Saugai: Jonathanas Hoggas, Phillipas Billingas, Aaronas Mooy’us, Abdelhamidas Sabiri, Rajivas van La Parra, Danny Williamsas, Alexas Pritchardas, Ramadanas Sabhi, Juninho Bacuna. Puolėjas: Elias Kachunga, Laurentas Depoitre, Collinas Quaneris, Steve’as Mounie ir Adama Diakhaby.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ryškiausia žvaigždė. Jonas Losslas.

Praėjęs sezonas. 16 vieta.

Naujokai. B.Hameris („Leicester“), T.Kongolo („Monaco“), R.Sobhi („Stoke“), J.Bacuna („Groningen“), J.Losslas („Mainz“), E.Durmas (Dortmundo „Borussia“), A.Diakhaby („Monaco“).

Svarbiausios netektys. Robertas Greenas („Chelsea“), Tomas Ince’as („Stoke City“).

Apžvalga. Hadersfildo ekipa praėjusį sezoną žengė į „Premier“ lygą po 45-erių metų pertraukos ir sugebėjo išlikti. Toks sėkmingas pasirodymas garantavo naują trejų metų sutartį treneriui Davidui Wagneriui, kuris ją su didžiausiu džiaugsmu priėmė, nors turėjo ir viliojančių pasiūlymų iš kitų komandų.

REKLAMA

D.Wagneris ir jo sukurta kovotojų atmosfera labiausiai žavėjo tiek ekipos aistruolius, tiek neutralius sirgalius.

„Huddersfield Town“ buvo efektyviausiai kamuolius iš varžovų be pražangų atimanti ekipa.

Klubas išsaugojo visus svarbiausius savo žaidėjus ir išlaikė puikius vidinius santykius, pradedant žaidėjais ir visa administracija.

Akivaizdu ir tai, ką ši komanda turi pagerinti – praėjusiame sezone net 21 iš 38 „Premier“ lygos rungtynių „Huddersfield Town“ nesugebėjo įmušti įvarčio.

Tokią įvarčių „sausrą“ lėmė iš esmės du dalykai – puolėjai nesulaukė pakankamai pagalbos ir kamuolių iš krašto žaidėjų, o ir pats Hadersfildo klubas žaisdavo giliai atsitraukęs į gynybą.

REKLAMA

Šią problemą vasarą bandyta išspręsti įsigyjant du jaunus krašto puolėjus – R.Sobhi bei A.Diakhaby. Jie turi greičio ir puikius įgūdžius, tačiau dažnai švaistydavo progas ankstesniuose klubuose.

D.Wagneris stengsis atskleisti jų potencialą ir bus įdomu pamatyti, ar jam pavyks tą padaryti.

Jeigu šie pirkiniai pagerins niūrų klubo puolimą, galima tikėtis, jog jis ir vėl sugebės išlikti „Premier“ lygoje. Gynyba turėtų išlikti tokia pat efektyvi, kaip ir praėjusiame sezone – tik septynios „Premier“ lygos komandos išsaugojo savo vartus „sausus“ dažniau nei „Huddersfield Town“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Wagnerio kariauna išsaugojo visus gynybos ramsčius, kurie ir toliau išliks kietu riešutu visoms varžovėms.

Nerimo kelia kai kurių startinės sudėties žaidėjų meistriškumas, bet komanda yra gerose rankose. Ekipos sirgaliai viliasi išlikti aukščiausiame divizione, bet tai tikrai nebus lengva užduotis.

Ryčio Vyšniausko prognozė. „Buvo sunku praėjusį sezoną, nebus lengviau ir šiame. Viena kukliausių lygos komandų turi stiprų trenerį, ir stiprų charakterį“.

„Southampton“

Treneris. Markas Hughesas.

Sudėtis. Vartininkai: Alexas McCarthy, Fraseris Forsteris, Angusas Gunnas. Gynėjai: Cedricas Soaresas, Maya Yoshida, Jackas Stephensas, Wesley Hoedtas, Ryanas Bertrandas, Janas Bednarekas, Samas McQueenas, Mattas Targettas, Yanas Valery, Jannikas Vestergaardas, Stevenas Davisas. Saugai: Oriola Romeu, Jamesas Wardas-Prowse’as, Mario Lemina, Nathanas Redmondas, Pierre’as-Emile Hojbjergas, Joshas Simsas, Jake’as Hesketchas, Stuartas Armstrongas, Mohamedas Elyounoussi, Alfie Jonesas, Jake’as Flanniganas, Harrisonas Reedas. Puolėjai: Shane’as Longas, Charlie Austinas, Manolo Gabbiadini ir Samas Gallagheris.

REKLAMA

Ryškiausia žvaigždė. Ryanas Bertrandas.

Praėjęs sezonas. 17 vieta.

Naujokai. S.Armstrongas (Glazgo „Celtic“), M.Elyounoussi („Basel“), A.Gunnas („Manchester City“) ir J.Vestergaardas (Monchengladbacho „Borussia“).

Svarbiausios netektys. Dušanas Tadičius („Ajax“).

Apžvalga. Praėjęs sezonas buvo itin sunkus „Southampton“ ekipai, kuri po keturių nuostabių sezonų „Premier“ lygoje, kai finišuodavo tarp aštuonių geriausių, turėjo kautis dėl išlikimo. Atleidę trenerį ir vietoje jo paskyrę Marką Hughesą „Southampton“ futbolininkai užėmė 17-ąją vietą ir artėjančiame sezone bandys grįžti prie jiems labiau įprastų vietų.

REKLAMA

Tam vasarą išleista kiek daugiau nei 60 mln. eurų ir įsigyti žaidėjai, turintys pakeisti ekipos veidą, kuris praėjusiame sezone buvo rūškanas ir nemotyvuotas.

Iš „Manchester City“ atvykęs vartininkas A.Gunnas vartuose pakeis F.Forsterį, kuris darė daug klaidų.

Daugiausiai vertinimų susilaukė D.Tadičiaus pardavimas – ilgą laiką puikiai „Premier“ lygoje rungtyniavęs saugas iškeliavo po vieno prastesnio sezono, o jį pakeisti turintis M.Elyounoussi bent ikisezoninėse varžybose nežibėjo.

Ekipos sudėtis yra ganėtinai gili, ypač kalbant apie gynybą bei puolimą, tačiau jai trūksta lyderio. Anksčiau tokiais buvo Sadio Mane, Virgilis van Dijkas. Galbūt šią poziciją užims Ryanas Bertrandas? Pamatysime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Southampton“ išlieka komanda, kurios pasirodymą prognozuoti itin sunku. Ar jie vėl kovos dėl išlikimo ar grįš į pirmąją lentelės pusę? Matyt daug kas priklausys ir nuo to, kaip seksis treneriui M.Hughesui. Jo CV – labai banguotas.

Jis buvo atleistas iš „Manchester City“, vaidino itin svarbų vaidmenį „Fullham“ sėkmėje, susimovė treniruodamas „Queens Park Rangers“, atvedė „Stoke City“ į geriausią klubo pasirodymą, bet vėliau sekė nuopuolis.

Ryčio Vyšniausko prognozė. „Įprastai stiprūs lygos vidutiniokai praėjusį sezoną vos išgyveno, tačiau šiemet turi pakankamai gerą sudėtį, kad sugrįžtų į pirmąją lentelės pusę“.

REKLAMA

„Fullham“

Treneris. Slaviša Jokanovičius.

Sudėtis. Vartininkai: Marcusas Bettinelli, Fabri. Gynėjai: Denisas Odoi, Timas Reamas, Cyrusas Christie, Marcelo Djalo, Maxime Le Marchandas, Alfie Mawsonas, Ryanas Sessegnonas, Kevinas McDonaldas, Neeskensas Kebano, Stefanas Johansenas, Tomas Cairney, Ibrahima Cisse, Jeanas Michaelis Seri, Luca De La Torre, Stevenas Sessegnonas, Andre Schurrle. Puolėjai: Rui Fonte, Floydas Ayite, Aboukabakaras Kamara, Cauley Woodrow ir Aleksandras Mitrovičius.

Ryškiausia žvaigždė. Jean Michaelis Seri.

Praėjęs sezonas. 3 vieta „Championship“ lygoje.

Naujokai. J.Michaelis Seri („Nice“), M.Le Marchandas („Nice“), Fabi (Stambulo „Bešiktaš“), A.Schurrle (Dortmundo „Borussia“), A.Mitrovičius („Newcastle United“) ir A.Mawsonas („Swansea City“).

REKLAMA

Svarbiausios netektys. Ryanas Fredericksas („West Ham“).

Apžvalga. „Fullham“ į „Premier“ lygą sugrįžta po ketverių metų pertraukos ir turės tikslą ne tik išlikti čia ilgiau, bet ir sukelti nemažai triukšmo. O tam jie turi svertų.

Visų pirma komandoje yra šalia Anglijos rinktinės pagrindinės sudėties šią vasarą buvęs krašto puolėjas Ryanas Sessegnonas.

Praėjusiame sezone jam buvo vos 17 metų, bet tai netrukdė būti lyderiu vedant „Fullham“ į „Championship“ pirmąjį trejetuką. Tai itin talentingas žaidėjas, iš dešinio gynėjo pozicijos perėjęs į dešinio saugą ir ten sužibėjęs. Itin svarbią rolę ekipoje vaidinę Timas Reamas. Tomas Cairney taip pat liko.

REKLAMA
REKLAMA

Skambiausias vasaros pirkinys patvirtina „Fullham“ ambicijas – už beveik 34 mln. eurų nupirktas itin kūrybingas saugas Jenas Michaelis Seri, žibėjęs „Nice“.

Šis žaidėjas buvo sulaukęs Londono „Chelsea“ bei „Barcelona“ susidomėjimo, o tai jau daug ką pasakantis faktas. Už jį sumokėta suma – didžiausia per visą „Fullham“ istoriją.

Puolimą stiprins ir kelis prastesnius sezonus sužaidęs Andre Schurrle, mėginsiantis atgaivinti karjerą.

Puolimo grandyje įvarčius mušti turėtų A.Mitrovičius, jau spėjęs tapti sirgalių numylėtiniu, kai žaidė komandoje nuomos pagrindais.

„Championship“ pirmenybėse „Fullham“ sugebėjo nepralaimėti 23-ejų rungtynių iš eilės ir demonstravo futbolą, kuriame rėmėsi kamuolio kontrole bei daug perdavimų. Tokio žaidimo stiliaus S.Jokanovičiaus auklėtiniai neketina atsisakyti ir žaisdami prieš galingesnius varžovus „Premier“ lygoje.

Ryčio Vyšniausko prognozė. „Vasarą stebino labai įdomiais pirkiniais ir atrodo, kad serbo treniruojama komanda ketina pabūti Premier lygoje ilgiau“.

„Cardiff City“

Treneris. Neilas Warnockas.

Sudėtis. Vartininkai: Neilas Etheridge, A.Smithies, Lee Campas, Brianas Murphy. Gynėjai: Lee Peltieras, Joe Bennettas, Seanas Morrisonas, Bruno Ecuele Manga, Jazzas Richardas, Solas Bamba, Matthew Connolly, Callumas Patersonas, Gregas Cunninghamas. Saugai: Joe Rallsas, Kadeemas Harrisas, Anthony Pilkingtonas, Loicas Damouras, Joshas Murphy, Bobby Reidas, Stuartas O’Keefe’as, Aronas Gunnarssonas. Puolėjai: Danny Wardas, Kennethas Zohore, Nathanielis Mendezas-Laingas, Davidas Junioras Hoilettas, Gary Madine’as, Lee Tomlinas, Omaras Bogle, Rhysas Healey.

REKLAMA

Ryškiausia žvaigždė. Aronas Gunnarssonas.

Praėjęs sezonas. 2 vieta „Championship“ pirmenybėse.

Naujokai. Joshas Murphy („Norwich“), Gregas Cunninghamas („Preston“), Alexas Smithies („Queens Park Rangers“) ir Bobby Reidas („Bristol City“).

Svarbiausios netektys. Nėra.

Apžvalga. Paskutinį kartą „Cardiff City“ „Premier“ lygoje varžėsi 2013-2014 metais. Nuo to laiko komandoje liko tik treneris Neilas Warnockas bei Aronas Gunnarssonas.

Tai jau aštuntasis, rekordinis tarp visų klubų, Kardifo miesto klubo sugrįžimas į „Premier“ lygą. Ir jiems vėl žadamas greitas bei skaudus iškritimas atgal į „Championship“.

„Cardiff“ vasarą išleido kiek daugiau nei 30 mln. eurų sudėties stiprinimui ir įsigijo keturis žaidėjus iš „Championship“ lygos. Labai kuklus pastiprinimas komandai, kuri varžysis tarp „Premier“ milžinų. Visi naujokai per savo karjerą kartu sudėjus yra sužaidę vos 11 rungtynių aukščiausioje lygoje.

Trūks ne tik patirties, bet ir meistriškumo – likusios komandos subūrė stipresnius kolektyvus, tad Velso ekipai bus nelengva. Vis tik N.Warnockas garsėja tuo, jog sugeba išspausti iš turimų resursų gerus rezultatus ir niekada neverčia žaidėjų žaisti taip, kaip jiems nepriimtina. Jis savo schemas braižo pagal jų sugebėjimus ir tai pastaruoju metu atnešė klubui sėkmę.

REKLAMA

„Mums nerūpi. Mes tiesiog eisime ir linksminsimės“, – liūdnas prognozes šalin vyjo treneris.

Ryčio Vyšniaukso prognozė. „Velso komanda sugrįžtanti į „Premier“ lygą. Be didelių finansų, be garsių pavardžių, tad sezonas laukia sunkus“.

„Wolves“

Treneris. Nuno Espirito Santo.

Sudėtis. Vartininkai: Johnas Ruddy, Willas Norrisas, Rui Patricio. Gynėjai: Mattas Doherty, Ryanas Bennettas, Danny Batthas, Conoras Coady, Philas Ofosu-Ayeh, Kortney Hause’as, Willy Boly, Sylvainas Deslandesas, Rubenas Vinagre, Jonny Castro Otto. Saugai: Rubenas Nevesas, Jordanas Grahamas, Morganas Gibbsas-White’as, Romainas Saissas, Diogo Jota, Joao Moutinho, Ivanas Cavaleiro, Paulo Alvesas. Puolėjai: Helderis Costa, Brightas Enobakhare, Leo Bonatini, Raulis Jimenezas, Joe Masonas.

Ryškiausia žvaigždė. Rubenas Nevesas/Joao Moutinho.

Praėjęs sezonas. Laimėjo „Championship“ pirmenybes.

Naujokai. B.Afobe („AFC Bournemouth“, paskolintas), W.Boly („Porto“), R.Jimenezas („Benfica“), R.Patricio (Lisabonos „Sporting“), L.Bonatini („Al-Hilal“), R.Vinagre („Monaco“), P.Alvesas („Liverpool“), J.Moutinho („Monaco), J.C.Otto (Madrido „Atletico“).

REKLAMA

Svarbiausios netektys. Benas Marshallas, Barry Douglasas.

Apžvalga. „Wolves“ įspūdingu stiliumi triumfavo „Championship“ lygoje, surinkdamas 99 taškus ir demonstruodamas akiai patrauklų futbolą. Kamuolio valdymas, daug perdavimų ir aštrios atakos – ar tokį žaidimo stilių jie išlaikys ir „Premier“ lygoje?

Kad atėjo ne tik pakovoti dėl išlikimo tarp stipriausių, įrodo ir vasaros pirkiniai. Ekipą papildė 2016 metų Europos čempionai Rui Patricio bei Joao Moutinho, meksikietis Raulis Jimenezas.

Ekipa turi pakankamai pinigų, talento bei sėkmingai veikiančią struktūrą, tad ji turėtų šiek tiek patriukšmauti.

Treneris iš Portugalijos Nuno Espirito Santo sukūrė gerai besiginančią, varžovus spaudžiančią ir pulti mokančią komandą, kurioje netrūksta tėvynainių.

Paskutiniu skambiu pirkiniu turėtų tapti Adama Traore, už kurį klubas paklos apie 20 mln. eurų.

Nors per pastaruosius dešimt metų nė viena į „Premier“ lygą patekusių komandų nesugebėjo finišuoti tarp aštuonių stipriausių, „Wolves“ šią ribą gali pasiekti.

Ryčio Vyšniausko prognozė. „Portugališkas projektas Anglijoje, ar jis gali pasisekti? Manau, kad taip. Tai yra labai intriguojanti ir ambicinga komanda pasiruošusi konkuruoti jau dabar“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų