REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvą grįžo keturi Europos irklavimo vicečempionai. Tiesa, Vilniaus oro uoste trūko vieno įgulos nario – Rolando Maščinsko.

Į Lietuvą grįžo keturi Europos irklavimo vicečempionai. Tiesa, Vilniaus oro uoste trūko vieno įgulos nario – Rolando Maščinsko.

REKLAMA

Priprato ir pripratino prie pergalių

Sidabro medalius gerbėjams bei žurnalistams demonstravo trys namo grįžę keturvietės irkluotojai – Aurimas Adomavičius, Dovydas Nemeravičius ir Saulius Ritteris.

„Per šias varžybas viskas, kas blogiausia, sukrito į krūvą: nesutapo skrydžiai, komanda išsibarsčiusi, prastas startas… Čempionato organizacijoje irgi buvo smulkių niuansų, kurie išmušė iš vėžių. Tačiau viskas normaliai. Kolega gal dar parskris“, – nusišypsojo D. Nemeravičius.

Lietuviai prieš metus tapo pasaulio ir Europos čempionais.

„Lengva priprasti bei pripratinti prie rezultatų. Kai laimi visus startus, atrodo, kad visą laiką taip seksis, bet džiaugiuosi, jog yra daug stipresnių komandų, kurios privers mus dar labiau tobulėti. Šiuo metu pasirodėme fantastiškai“, – vertino Dovydas.

REKLAMA
REKLAMA

Didelis potencialas

Praėjusiame sezone įguloje buvo ir Martynas Džiaugys. Jis patyrė nugaros traumą. Irkluotojo vietą valtyje užėmė S. Ritteris.

„Mūsų komanda beveik niekuo nepasikeitė. Tik ūgiu“, – šypsojosi A. Adomavičius.

S. Ritteris anksčiau tapo olimpiniu vicečempionu, kartu su Mindaugu Griškoniu irkluodamas dvivietę valtį.

REKLAMA

„Svarbiausia – ne kiek žmonių komandoje, o noras laimėti, bendras tikslas. Kiek būsiu vertas, tiek būsiu įguloje, kurioje man pasiūlys irkluoti. Pasistengsiu būti kuo geresnis, kuo stipresnis, kad ta valtis būtų tarp lyderių“, – žadėjo S. Ritteris.

Lietuviai savaitgalį sužavėjo Europą finišo spurtu.

„Visada sugebėdavome galingai finišuoti. Matėme, kad galime aplenkti varžovus, apėmė adrenalinas ir atsirado papildomų jėgų“, – pasakojo A. Adomavičius.

D. Nemeravičiaus nuomone, jo komanda turi labai didelį potencialą.

Sidabro bei bronzos medaliai nuvylė

Sidabro medalį Glazge iškovojo ir vienvietę irklavęs M. Griškonis. Lietuvis ilgai kovojo dėl pirmosios vietos, bet čempionu tapo Kjetilas Borchas.

REKLAMA
REKLAMA

„Pritrūko staigumo, greičio. Norvegas buvo aštresnis, jo sprogstama jėga finiše didesnė. Todėl ir pralaimėjau, nors prieš dieną pusfinalyje jį aplenkau. Tikrai yra apmaudas. Eidamas į startą tikėjausi laimėti“, – pasakojo M. Griškonis.

Jis sezoną pradėjo keturvietėje.

„Vienvietė valtis man maloniausia, nes esi nepriklausomas, atsakai tik pats už save. Tačiau vienvietė kartu ir sudėtingiausia. Vienam irkluoti daug sunkiau nei dviese“, – lygino Europos vicečempionas.

Glazge medalius iškovojo ir merginos – Ieva Adomavičiūtė bei Milda Valčiukaitė. Dvivietę irklavusios lietuvės Europos čempionate laimėjo bronzos apdovanojimus.

„Po finišo jaučiau, kad esame ne pirmos, bet nežinojome, kelintos. Teko klausinėti žmonių, kurią vietą užėmėme. Trečioji nuvylė, nes tikėjomės būti aukščiau. Kita vertus, įrodėme sau, kad galime kautis su stipriausiomis įgulomis. Potencialo dar yra“, – mano M. Valčiukaitė.

Ji pirmadienį į Vilniaus oro uostą atvyko pasitikti kolegų. Ieva ir Milda namo parskrido sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų