REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galingai finišavę Lietuvos irkluotojai tapo Europos vicečempionais

M.Valčiukaitė ir I.Adomavičiūtė iškovojo bronzą

Škotijos mieste Glazge vykstančiame Europos čempionate pirmąjį medalį iškovojo Lietuvos irkluotojai.

Škotijos mieste Glazge vykstančiame Europos čempionate pirmąjį medalį iškovojo Lietuvos irkluotojai.

REKLAMA

Dovydas Nemeravičius, Saulius Ritteris, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius vyrų porinių keturviečių valčių finale 2 km distanciją įveikė per 5 min. 43,40 sek., užėmė antrąją vietą ir dramatiškai iškovojo sidabro medalius.

Lietuviai beveik visą distanciją yrėsi penkti ir netgi likus 500 m dar tebebuvo toje pačioje pozicijoje, tačiau per paskutinius 200 m surengė fantastišką spurtą ir tapo Europos vicečempionais.

Atrankiniame plaukime lietuviai buvo tik ketvirti (5:54.430), bet paguodos plaukime (5:45.310) aplenkė visus varžovus. Beje, pernai šioje rungtyje lietuviai tapo Europos ir pasaulio čempionais. Tik tuomet vietoj S.Ritterio komandai priklausė Martynas Džiaugys.

Tuo metu Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė dramatiškame moterų porinių dviviečių valčių A finale iškovojo bronzą (6:56.540).

REKLAMA
REKLAMA

Dėl aukso medalių rimtai kovėsi net keturios įgulos, o likus maždaug 100 m lietuvės dar buvo pirmos. Deja priešininkės paskutinius yrius atliko sėkmingiau.

M.Valčiukaitė ir I.Adomavičiūtė į A finalą pateko tiesiausiu keliu. Jos dar ketvirtadienį laimėjo atrankos plaukimą (7:04.540), todėl penktadienį lietuvėms nereikėjo dalyvauti paguodos plaukime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų