REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Simas Jarumbauskas (nuotr. FIBA)

Pirmosiose rungtynėse buvo rezultatyviausias, antrosiose – pataikė pergalingą tritaškį. Tarp mačų sulaukė palyginimų su Pauliumi Jankūnu. Toks 18-mečio Lietuvos jaunių rinktinės krepšininko Simo Jarumbausko savaitgalis.

6

Pirmosiose rungtynėse buvo rezultatyviausias, antrosiose – pataikė pergalingą tritaškį. Tarp mačų sulaukė palyginimų su Pauliumi Jankūnu. Toks 18-mečio Lietuvos jaunių rinktinės krepšininko Simo Jarumbausko savaitgalis.

REKLAMA

Svarbiausias karjeros tritaškis

Mūsiškiai sekmadienį, iki rungtynių pabaigos likus minutei, turėjo septynių taškų deficitą. Šiam laikui ištirpus perpus – šešių. Vis dėlto lietuviai atsitiesė ir Liepojoje 79:77 nugalėjo Juodkalnijos krepšininkus.

Pergalingą tritaškį, likus 11 sekundžių, pataikė S. Jarumbauskas.

„Prieš ataką treneris nubraižė derinį – žaisti du prieš du ir veržtis arba atmesti kamuolį atgal. Kadangi varžovų aukštaūgis gindamasis susikeitė su mažesniu, gavau kamuolį geroje situacijoje ir mečiau. Teliko pataikyti. Pavyko. Manau, tai – kol kas svarbiausias mano karjeros metimas“, – tv3.lt pasakojo 18-metis. 

Jis mače su juodkalniečiais pelnė aštuonis taškus, atkovojo penkis kamuolius ir surinko 11 naudingumo balų.

„Trys pirmieji kėliniai – komandai nelabai geri, bet kai jau buvo liūdna, pradėjome žaisti savo krepšinį, – analizavo Simas. – Pačioje pabaigoje buvo sunkiai tikėtina, kad dar galime laimėti, bet reikėjo pasitikėti vienas kitu. Treneris akcentavo, kad žaistume agresyviai. Bandėme paspausti varžovus ir pavyko nugalėti. Ištempėme.“ 

REKLAMA
REKLAMA

Čempionato starte šeštadienį Lietuvos rinktinė 92:87 įveikė kitos Balkanų šalies komandą – Serbijos.

„Kol kas žaidžiame banguotai. Rungtyniauti pradedame tada, kai gresia pralaimėjimas. Agresyviai reikėtų žaisti nuo pat pradžių, – mano S. Jarumbauskas. – Mūsų rinktinė labai mobili, visi esame mažesnio ūgio. Turime būti veržlesni, greitesni, atsitverti varžovų aukštaūgius.“

REKLAMA

Jis į Serbijos rinktinės krepšį įmetė 19 taškų ir buvo rezultatyviausias komandoje. Puolėjas pataikė penkis metimus iš 12-os bei septynias baudas iš 10-ies. Simas atkovojo šešis kamuolius. Krepšininko sąskaitoje – 21 naudingumo balas.

„Pirmosios dvejos rungtynės džiugina, bet į savo statistiką nežiūriu. Viskas komandos labui. Noriu jai padėti laimėti“, – kuklinosi Simas.

Pirmadienį čempionate – laisva diena. Lietuviai D grupės kovas užbaigs antradienį, rungtynėmis su Didžiosios Britanijos krepšininkais.

„Tikiuosi, mūsų žaidimo kreivė kils ir turnyre užimsime kuo aukštesnę vietą. Kokia ji būtų? Žinoma, kiekvienas norėtume tapti čempionais. Būtų nuostabu“, – į ateitį žvelgė S. Jarumbauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Žavisi Šarūnu Marčiulioniu

Šioje Lietuvos rinktinėje žaidžia pripažinti šalies krepšinio talentai – Dovydas Giedraitis, Rokas Jokubaitis, Deividas Sirvydis.

Vis dėlto po sėkmingo mačo su serbais bene daugiausia dėmesio sulaukė būtent S. Jarumbauskas.

„Maniau, kad P. Jankūnas – per senas žaisti U-18 čempionate“, – tviteryje Simą su Kauno „Žalgirio“ kapitonu gretino kroatas Igoris Čurkovičius, komentaruose sulaukęs nemažai pritarimo.

„Ir juokinga, ir malonu, kad lygina su tokiu žaidėju, – į I. Čurkovičiaus žinutę reagavo S. Jarumbauskas. – Gal su P. Jankūnu ir turime kažką bendro, nes mūsų tas pats treneris – Raimundas Kairys. Savęs su Pauliumi nelyginu, galbūt kitiems į akis krinta, kad abu esame kairiarankiai. O šiaip bandau žaisti agresyviai ir tiek.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Simo teigimu, jis idealo neturi. 18-mečiui imponuoja krepšininkai, propaguojantys agresyvų ir veržlų žaidimą. Tokie, kaip Jamesas Hardenas ar Š. Marčiulionis.

Pastarasis karjerą baigė 1997-aisiais. S. Jarumbauskas gimė 2000-aisiais. Jaunasis krepšininkas su Š. Marčiulionio žaidimu susipažino stebėdamas vaizdo įrašus.

Simas rungtyniauja nuo septynerių, kai jį į treniruotes atvedė tėvai.

„Savo žaidime turiu nemažai problemų, – savikritiškas jaunuolis. – Reikia gerinti metimą, prasiveržimą, judesių arsenalą, greitį, Viską. Nuo gynybos iki puolimo.“

S. Jarumbauskas praėjusį sezoną praleido Vilniaus „Ryto“ dublerių ekipoje – „Perle“. Puolėjas Nacionalinėje krepšinio lygoje per 19 minučių vidutiniškai rinko septynis taškus, 3,9 atkovoto kamuolio ir 7,9 naudingumo balo.

„Esu vilnietis, tad kai Kauno „Žalgiris“ žaidžia su „Rytu“, sergu už savo namų komandą“, – neslėpė jaunasis talentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų