REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trakuose tęsiasi Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Jame kovojama ne tik dėl Lietuvos čempionų titulų, bet ir dėl kelialapių į pasaulio čempionatą.

Trakuose tęsiasi Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Jame kovojama ne tik dėl Lietuvos čempionų titulų, bet ir dėl kelialapių į pasaulio čempionatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrą čempionato dieną baidarininkai ir kanojininkai išsidalijo medalius 1000 metrų distancijoje.

REKLAMA

Vienviečių kanojų varžybose užtikrintą pergalę iškovojo ir Lietuvos čempiono titulą apgynė Vadimas Korobovas, jis distanciją įveikė per 4 min. 2,149 sek. Nugalėtojas artimiausius persekiotojus aplenkė daugiau nei 14 sek.

Didžiausia intriga buvo dviviečių kanojų varžybose, kur Lietuvos rinktinės treneriai išbando įvairius variantus ir renkasi geriausią dvejetą, kuris atstovaus Lietuvai tarptautinėse varžybose. Lietuvos čempionato auksą iškovojo Henriko Žustauto ir Ilja Davidovskio duetas (3 min. 36,589 sek). Nugalėtojai 2,342 sek. aplenkė antroje vietoje likusius Osvaldą Murzą ir Jevgenijų Kuračionoką.

REKLAMA
REKLAMA

Kanojų keturviečių varžybų čempionais tapo O. Murza, J. Kuračionokas, Rokas Tamašauskas ir Artūras Golovač (3 min. 32,627 sek.).

Baidarių dviviečių varžybose užtikrintai nugalėjo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių 5-os vietos laimėtojai Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas. Lietuvos čempionų titulą apgynusi dvivietė artimiausius persekiotojus aplenkė net 13,056 sek.

Vienviečių baidarių varžybų nugalėtoju tapo Emilis Buivdas. Keturviečių varžybas laimėjo Tomas Jusevičius, Vidas Kupčinskas, Egidijus Stepšys ir Elvis Sutkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį Lietuvos čempionate vyks 200 m distancijos varžybos.

Atkakliausia kova 200 m distancijoje laukiama vienviečių varžybose, kur dėl Lietuvos čempionų vardų kovos tituluočiausi Lietuvos baidarininkai ir kanojininkai. Baidarių varžybose šių metų Europos vicečempionui Arturui Sejai iššūkį mes 2015 ir 2016 m. Europos čempionato prizininkas Ignas Navakauskas bei Rio olimpinių žaidynių prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.

Vienviečių kanojų 200 m nuotolyje Europos čempionas ir Europos žaidynių nugalėtojas Henrikas Žustautas varžysis su šios rungties pasaulio rekordininku Vadimu Korobovu.

Po Lietuvos čempionato paaiškės galutinė Lietuvos rinktinės sudėtis, kuri dalyvaus pasaulio čempionate rugpjūčio 22-26 d. Portugalijoje. Planetos pirmenybėse planuoja dalyvauti šešios Lietuvos įgulos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų