REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„RS Feva“, „Laser 4,7“ ir „Optimist“ jachtų buriavimo meistriškumo stovykloje kartu treniravosi Vilniaus , Elektrėnų Marijampolės, Kauno ir Šiaulių sportininkai. Keturias dienas vyko treniruotės ir teoriniai užsiėmimai.

REKLAMA
REKLAMA

„RS Feva“ asociacija suteikė galimybę išbandyti šiuos sparčiai populiarėjančius laivus visų miestų atstovams. Vyko „Who is Who“ regata, kurioje geriausiai sekėsi Elektrėnų ir Šiaulių komandoms.

REKLAMA

Finale net trys įgulos turėjo vienodai pergalių, viską lėmė paskutinės lenktynės, jų metu grubiai taisykles pažeidė Šiaulių – Elektrėnų komanda Rimvydas Mažunavičius ir Nojus Volungevičius, kurie plaukdami kairiu halzu nedavė kelio Šiaulietėms Rūtai Mažunavičiūtei ir Gretai Klinauskaitei - pažeidė 10 BVT taisyklę ir buvo diskvalifikuoti.

Varžybas laimėjo stabiliai lenktyniavusi Jurgio Jurgelionio ir Tito Linkaus įgula – Elektrėnai, Antros Liko Daumantė Petraitytė ir Ūla Matijošiūtė, trečia vieta atiteko Vilnietei Gabrielei Petraitytei ir Kauniečiui Žygimantui Stankui.

REKLAMA
REKLAMA

O.Truchano regata - didžiausias buriavimo renginys Šiaurės Lietuvoje. Jau 16 kartą vykstanti regata sutraukė viš 60 dalyvių iš visos Lietuvos. Regatos organizatoriai Šiaulių buriuotojų klubas ir Sporto mokykla Atžalynas pasistengė, kad varžybos vyktų sklandžiai ir būtų gerai organizuotos.

Pirmoji lenktynių diena buriuotojams pateikė tikrą išbandymą. Pirmojo starto teko ilgokai palaukti nes vėjas buvo silpnas ir nepastovus. „Optimist“ klasėje eriausiai sekėsi Rūtai Mažunavičiūtei, „Laser 4.7“ Gabrielei Petraitytei, o „RS Feva“ - Daumantei Petraitytei su Ūla Matijošiūte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Katamaranų įskaitoje nugalėjo Ramūnas Greičius ir Saulius Jurkevičius, o kreiserinėse jachtose pirma finišą kirto Šiauliečio Kęstučio Berezino vadovaujama jachta.

Antrose dienos lenktynėse vėjo kryptis staigiai keitėsi ir buriuotojus užgriuvo audra. Vėjo stiprumas siekė virš 20 m/s, matomumas dingo, pasipylė gausus lietus ir kruša.

Daugelis sportininkų nesuvaldę laivų apvirto, plyšo burės, lūžo stiebai. Laimei stichijos šėlsmas truko neilgai - apie 10 minučių . Viskas baigėsi be didesnių incidentų, sportininkai turėjo saugumo priemones, bei padėjo vieni kitiems.

Antroji diena buvo puiki vidutinio stiprumo vėjas ir saulė. Teisėjai įvykdė visas planuotas lenktynes, Kova vyko atkakliai ir tik paskutiniai finišai išaiškino nugalėtojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų