REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ atsisveikino su Axeliu Toupane’u, bet daugiau krepšininkų Lietuvos čempionų gretų palikti neturėtų. Kauniečiai už jokias išpirkas neketina parduoti Brandono Davieso ir aktyviai ieško įžaidėjo.

Kauno „Žalgiris“ atsisveikino su Axeliu Toupane’u, bet daugiau krepšininkų Lietuvos čempionų gretų palikti neturėtų. Kauniečiai už jokias išpirkas neketina parduoti Brandono Davieso ir aktyviai ieško įžaidėjo.

REKLAMA

Rinkoje antro B. Davieso neras

A. Toupane’as išvyksta į Pirėjo „Olympiakos“. Tai antradienį pranešė „Eurohoops.net“, o vėliau patvirtino ir „Žalgiris“.

Apie per artimiausias dienas paaiškėsiančią A. Toupane’o ateitį „Žalgiris“ buvo užsiminęs savaitgalį.

Klubo direktorius Paulius Motiejūnas tv3.lt antradienį patvirtino, kad visi kiti žaidėjai komandoje liks.

Šią vasarą galimybę išvykti į Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA) turėjo Aaronas White’as. Amerikietis šansu nepasinaudojo – toliau žais Lietuvos čempionų gretose.

REKLAMA
REKLAMA

„Lieka ir Brandonas Daviesas. Šimtu procentų, – tikino P. Motiejūnas. – Krepšininkas turėjo labai daug pasiūlymų, būtume gavę dideles išpirkas, bet Brandono paleisti nenorime. Šiuo atveju pinigai nėra svarbiausi, nes rinkoje nelabai kas yra. Tokio lygio žaidėjo nerasime.“

REKLAMA

Pasak P. Motiejūno, B. Davieso agentas klubų, kuriuos domina jo klientas, „Žalgiriui“ neminėjo.

Įžaidėjas – vienintelis sudėties nežinomasis?

Išvykus A. Toupane’ui, „Žalgiris“ oficialioje svetainėje rašė, kad prie tokio sprendimo liko abi pusės. Esą prancūzas neatsisakė noro išbandyti jėgų kitoje komandoje, o „Žalgiris“ prieš kelias savaites į Kauną prisiviliojo savo sistemos auklėtinį Marių Grigonį, kuris rungtyniauja toje pačioje pozicijoje, kaip ir A. Toupane’as.

P. Motiejūnas tv3.lt taip pat sakė, kad „Žalgirio“ kito sezono sudėties dėlionėje liko vienintelis nežinomasis – įžaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kandidatų sąrašą turime, bet nekomentuosime, kurie pretendentai rimti, o kurie ne. Norime kuo greičiau baigti komplektacijos darbus, tačiau kada tai bus, nežinau. Šiemet krepšininkų rinkoje mažiau, kainos išaugusios 30 procentų. Gal todėl, kad dar ankstyvas metas, bet su tuo susiduria visos komandos“, – svarstė P. Motiejūnas.

Maskvos CSKA pirmadienį oficialiai padėkojo Leo Westermannui. Buvusio žalgiriečio vietą komandoje užims italas Danielis Hackettas.

Ar realu prancūzą vėl matyti „Žalgiryje“, P. Motiejūnas nekomentavo. Kauno klubo vadovo teigimu, jis kol kas nežino, ar L. Westermannas kauniečių biudžetui būtų įkandamas.

P. Motiejūnas neatskleidė, ar „Žalgiris“ buvo susisiekęs su pačiu krepšininku: „Savo darbo nekomentuojame.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl trenerių štabo ir laisvų lietuvių – klaustukai

Rinkoje vis dar yra „Žalgiriui“ puikiai pažįstamas įžaidėjas – Mantas Kalnietis. Sutarties su jokiu klubu neturi ir kitas ilgametis žalgirietis – Jonas Mačiulis.

„Ta pati situacija – atskirai kiekvieno krepšininko neaptarsime“, – išsisuko P. Motiejūnas.

Jo teigimu, klubo vadovai kandidatus nuolat derina su vyriausiuoju komandos treneriu Šarūnu Jasikevičiumi.

Strategas artėjančiame sezone toliau dirbs su Dariumi Maskoliūnu ir Evaldu Beržininkaičiu. Štabe neliko į NBA išvykstančio Dariaus Songailos.

Jam P. Motiejūnas dėkojo už darbą ir linkėjo sėkmės, bet kas pakeis D. Songailą neatskleidė.

REKLAMA

Praėjusio sezono pabaigoje žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad į pirmąją komandą bus paaukštintas ilgametis dublerių treneris Tomas Masiulį, o jį prieš „Žalgirio-2“ vairo pakeis Tomas Keršis.

„Viską pakomentuosime, kai paskelbsime. Jei informacijos dar nėra, vadinasi, sprendimas nepriimtas. Dėliojamės“, – tikino P. Motiejūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų