REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
„Aurum 1006 km lenktynės“ (nuotr. Organizatorių)

Liepos 18–21 dienomis ne tik kurortinę Palangą drebins tarptautinės, didžiausios Baltijos šalyse „Aurum 1006 km lenktynės“. Tai – 19-osios pamečiui ilgų nuotolių automobilių lenktynės, sulaukiančios ne tik garsiausių šalies ir užsienio sportininkų, o ir didžiulio žiūrovų būrio dėmesio.

5

Liepos 18–21 dienomis ne tik kurortinę Palangą drebins tarptautinės, didžiausios Baltijos šalyse „Aurum 1006 km lenktynės“. Tai – 19-osios pamečiui ilgų nuotolių automobilių lenktynės, sulaukiančios ne tik garsiausių šalies ir užsienio sportininkų, o ir didžiulio žiūrovų būrio dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keliskart daugiau greičio mėgėjų lenktynes stebi per įvairius televizijos kanalus, interneto portalus, klausosi radijo transliacijų iš varžybų arenos.

REKLAMA

„Be abejo, tikrąją varžytuvių dvasią geriausiai gali pajusti tik apsilankęs lenktynių arenoje, tačiau organizatoriai su renginio partneriais pasistengė, kad pulsą jaustų ir negalėję atvykti į Palangą stebėti „Aurum 1006 km lenktynių“, – sako jas rengiančios „Promo Events“ vadovas Darius Jonušis.

Šiemet „Aurum 1006 km lenktynes“ bus galima stebėti per TV6, „Viasat Sport Baltic“ ir „Viasat“ bei tv3.lt interneto portalus, linksmas, nuotaikingas transliacijas rengs „Power Hit Radio“, o reportažus apie lenktynes ir kitą itin gausią renginio programą žinių laidose transliuos praktiškai visos televizijos ir radijo stotys.

REKLAMA
REKLAMA

Vaizdus iš šalia Palangos esančios lenktynių trasos žiūrovams skraidins praktiškai moderniausia Baltijos šalyse TV transliavimo technika, atgabenta iš Estijos, o lenktynes aptarnaujančioje TV žurnalistų, operatorių, inžinierių, montažo ir kitų specialistų komandoje dirbs apie 50 žmonių.

Ilgų nuotolių automobilių lenktynes šiemet filmuos rekordiškai daug – 22 filmavimo kameros. 16 jų bus išdėstytos trasoje ir praktiškai aprėps ją visą, o dar šešios bus įtaisytos pačių sportinių automobilių viduje.

Šeštadienį per tv3.lt interneto portalą stebėsiantys tiesioginę lenktynių transliaciją bus pamaloninti ir unikalia galimybe rinktis kokios kameros perteikiamą vaizdą žiūrėti. Mat bus atskirai transliuojami vaizdai iš trijų papildomų kamerų trasoje ir iš visų automobilių vidaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau didžiausia naujiena – pirmą kartą lenktynių transliacijos istorijoje naudojamas taip vadinamas „cable cam“. Tai – kamera, maitinama iš kabelių, ištiestų išilgai lenktynių „pitų“. Ji lydės automobilius, ten įvažiuojančius ir išvažiuojančius.

Į ką automobilių sporto mėgėjams sutelkti pagrindinį dėmesį? Be abejo – esminius „Aurum 1006 km lenktynių“ momentus ir pagrindines lenktynes praturtinančias bei paįvairinančias pramogas.

Neabejotina, jog ketvirtadienį, liepos 19-ąją, daugiausia žiūrovų dėmesio susilauks Palangos Vytauto gatvėje vyksiantis lenktynių atidarymas, kurį tiesiogiai transliuos interneto portalas tv3.lt, ir vakare, pagrindinėje lenktynių trasoje prasidėsiančios ir, ko gero, prieš vidurnaktį pasibaigsiančios naktinės automobilių traukos varžybos.

REKLAMA

Penktadienį, nuo pat 9 val. ryto, automobilių sporto gerbėjai praktiškai galės nesitraukti nuo tv3 interneto portalo, kuris transliuos viską, kas vyks lenktynių arenoje.

Pavakarę prasidėsiančias ir naktį pasibaigsiančias „Gera dovana Drift“ lenktynes tiesiogiai transliuos ne tik tv3.lt, o ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas bei „Viasat“ interneto portalas.

Prognozuojama, jog didžiausia auditorija TV transliacijas iš Palangos stebės šeštadienį, liepos 21 d. Portalas tv3.lt „Aurum 1006 km lenktynes“ tiesiogiai transliuos nuo starto iki pat finišo, o lenktynių pradžią (1 val. po starto) rodys ir TV6, „Viasat Sport Baltic“ bei „Viasat“ interneto portalas.

REKLAMA

Šie trys kanalai tiesiogiai transliuos ir lenktynių finišą, o tiksliau – paskutines 3 val. arba kiek reikės, kol lenktynininkai finišuos.

Didžiausias darbo krūvis tiesioginiame eteryje teks patyrusiems komentatoriams Sauleniui Pociūnui ir Dariui Simučiui, o „Viasat“ anglų kalba komentuos Linas Ramoška ir Kazimieras Vasiliauskas, pats dalyvavęs šiose lenktynėse ir jas pažįstantis ne iš nuogirdų.

Sportininkų laikinosiose buveinėse lankysis ir lenktynininkus, trenerius, komandų vadovus, mechanikus ir kitus kalbins Mindaugas Rainys.

Bene linksmiausia misija teko visą lenktynių savaitgalį jose dirbsiantiems abiems „Power Hit Radio“ žurnalistams Edgarui Kožuchovskiui ir Vaidui Leliugai, kurie rengs nuotaikingus reportažus iš linksmosios lenktynių savaitgalio dalies („108 km moterų iššūkis powered by Kristiana“, „Žvaigždžių lenktynes #suTV6 pramogauju KITAIP” ir kt.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų