REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
109
Cristiano Ronaldo (nuotr. Organizatorių)

Devynis metus Madrido karaliumi buvęs Cristiano Ronaldo pagaliau apsisprendė: penkis kartus „Auksinį kamuolį“ laimėjęs futbolininkas atstovaus Turino „Juventus“ klubą.

109

Devynis metus Madrido karaliumi buvęs Cristiano Ronaldo pagaliau apsisprendė: penkis kartus „Auksinį kamuolį“ laimėjęs futbolininkas atstovaus Turino „Juventus“ klubą.

REKLAMA

Buvusios „Real“ žvaigždės istorija vasaros žaidėjų turguje priminė aukščiausio lygio Lotynų Amerikos melodramą.

Gandai apie galimą portugalo ateitį visą vasarą „sprogdino“ žiniasklaidos platformas ir akimirksniu tapo niekada neatsibostančiu hitu.

Tačiau antradienio popietę viskas kardinaliai pasikeitė, kai Madrido „Real“ ir Turino „Juventus“ klubai oficialiai paskelbė, jog C.Ronaldo už 100 mln. eurų išpirką išvyksta į Italiją.

Naujame klube žaidėjas ketina praleisti bent keturis metus, per kuriuos iš viso uždirbs 120 mln. eurų.

Netikėta žinia

Gegužės mėnesio pabaigoje Kijeve vykusiame UEFA Čempionų lygos finale C.Ronaldo kartu su visa „Real“ įgula trečius metus iš eilės triumfavo pajėgiausiame Europos klubiniame turnyre.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo jau ketvirtasis karališkojo klubo laimėtas Čempionų lygos trofėjus per paskutinius penkis sezonus.

Iškart po finalinio teisėjo švilpuko C.Ronaldo šokiravo visus savo gerbėjus pareikšdamas, jog Madride praleistas laikas buvo nuostabus ir nepamirštamas.

REKLAMA

Ši futbolininko žinutė buvo suprasta, kaip rimtas signalas, jog portugalas nebenori atstovauti „Real“ klubą ir ateitis atskleidė, jog nerimauta buvo ne be pagrindo.

Palikti „Real“ – teisingas sprendimas

Ir nors daugelis gali nesutikti, tačiau C.Ronaldo pasielgė labai išmintingai palikdamas nuolatos aukščiausių tikslų siekiančią Madrido komandą.

Prie pergalių pripratę „Real“ fanai yra labai įnoringi – vieną akimirką jie gali tave nešioti ant rankų, o netrukus švilpti tau driblinguojant kamuolį „Santiago Bernabeu“ stadione.

Tą savo kailiu patyrė ir Cristiano. Taip pat nepamirškime, kad vasario mėnesį žymiajam futbolininkui sukako 33 metai, kas profesionaliame sporte yra pakankamai garbus amžius.

REKLAMA
REKLAMA

Taip, portugalas yra didelis mėgėjas griauti mitus – net ir šiandien savo fizinėmis savybėmis jis dažnai primena 25-erių metų jaunuolį.

Tačiau mintyse sugrįžkime į šio sezono pradžią ir suprasime, jog net ir portugalo varikliui kartais pritrūksta alyvos.

Vos 4-is įvarčius per pirmąsias 14 Ispanijos čempionato rungtynių įmušęs futbolininkas tapo labai prasto „Real“ starto atspindžiu.

Ir nors Čempionų lygoje reikalai klostėsi kur kas geriau, Madrido komanda kovą dėl Ispanijos pirmenybių aukso „Barcelona“ ekipai pralaimėjo dar prieš Šv.Kalėdas.

Būtent tada pasigirdo kalbų, jog „Real“ prezidentas Florentinas Perezas nusprendė sumažinti žaidėjo išpirkos kainą, kas labai įsiutino futbolininką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po šio žingsnio C.Ronaldo tarsi atgimė iš naujo ir priminė, kodėl yra laikomas vienu geriausių pasaulio žaidėjų – per 20 vėliau sekusių „Real“ rungtynių jis įmušė net 28-is įvarčius.

O kodėl ne Mančesterio „United“?

Nieko keisto, jog kartu su Madrido klubu gausybę titulų laimėjęs portugalas siekė būti deramai įvertintas, tačiau F.Perezas taip ir liko neištesėjęs seniai duoto pažado pakelti futbolininkui atlyginimą.

Daugelis iki šiol galvoja, kad tai buvo pagrindinė priežastis, kodėl C.Ronaldo susikrovė lagaminus ir išvyko iš Madrido.

Galbūt ir taip, tačiau lemiamą sprendimą įtakojo tikrai ne vien pinigai.

Panašu, jog pats portugalas suprato, kad jo era Madride artėja prie pabaigos, ką įrodo ir nuolatinės klubo savininkų kalbos apie norą įsigyti jaunąsias futbolo žvaigždes, kaip Neymarą ar Kylianą Mbappe.

REKLAMA

Cristiano Ronaldo (nuotr. SCANPIX) 

Po futbolininko išsakytų žodžių Kijeve, didžioji dalis futbolo ekspertų ir gerbėjų kalbėjo apie galimą portugalo sugrįžimą į Mančesterio „United“ klubą, kuriame jis rungtyniavo 2003-2009 m.

Visgi, šiems gandams nebuvo lemta išspildyti. Veikiausiai dėl to, jog to negeidė pats žaidėjas.

Nori jis to ar nenori, C.Ronaldo netrukus bus laikomas futbolo veteranu ir kyla daug klausimų, kaip jam sektųsi rungtyniauti labai konkurencingoje Anglijos „Priemier“ lygoje.

Be to, Mančesterio klubas jau kuris laikas siekia susigrąžinti prarastas pozicijas ir ramaus gyvenimo „Raudonųjų velnių“ stovykloje portugalas tikrai nesulauktų.

REKLAMA

„Juventus“ – tobulas pasirinkimas

Tuo metu „Juventus“ komandoje – visiškai priešingos nuotaikos. Turino klubas laimėjo paskutinius septynis „Serie A“ čempionatus ir jau ilgą laiką praktiškai nesulaukia rimtesnio pasipriešinimo iš varžovų.

Komfortabilus gyvenimas mafijos tėvynėje šiam klubui leidžia skirti daug dėmesio UEFA Čempionų lygo turnyrui.

Per paskutinius keturis sezonus „Juventus“ net du kartus pasiekė šio prestižinio turnyro finalą. Tiesa, abu sykius liko nieko nepešę.

Galbūt jiems pagaliau pavyks žengti lemiamą žingsnį su C.Ronaldo, kuris pats praeityje ne kartą nuskandino Turino komandos laivą Europos fronte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Akivaizdu, jog portugalas Italijoje jausis kur kas patogiau nei Anglijoje, nes jam teks žaisti prieš sąlyginai silpnesnius varžovus.

Paskutinius 19 metų Italijos klubai kartu sudėjus vos tris kartus laimėjo Čempionų lygos arba Europos lygos trofėjus ir tokiu būdu prarado seniau turėtas pozicijas Senajame žemyne.

C.Ronaldo Turine jausis gerai ir dėl to, jog čia išskėstomis rankomis jo laukia aistringi „Juventus“ gerbėjai. Negana to, Turino klubas yra viena mėgiamiausių futbolininko vaikystės komandų.

 

 

Vis tik, šioje istorijoje yra ir vienas liūdnas personažas, kuris galbūt pats ir neišdrįs to pripažinti, tačiau dabar gailisi palikęs Italiją.

REKLAMA

Ir mes šiuo metu kalbame apie legendinį „Juventus“ vartininką ir simbolį Gianluigi Buffoną.

Italas yra ne kartą prisipažinęs, jog žavisi C.Ronaldo žaidimu ir norėtų kartu kovoti dėl pergalių.

Šis scenarijus buvo labai arti realybės, tačiau futbolo Dievai veikiausiai nori išvysti dar vieną intriguojančią šių futbolininkų akistatą aikštelėje

Ką gi, belieka šiek tiek palaukti ir pamatysime, ar C.Ronaldo dar turi parako statinėje ir sugebės pateisinti „Juventus“ sirgalių dedamas viltis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų