REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Belgijos futbolo rinktinė (nuotr. SCANPIX)

Auksinę Belgijos rinktinės svajonę pasaulio futbolo čempionate nutraukė Prancūzijos komanda. Antradienio vakarą Sankt Petersburgo stadione lemtingu tapo Samuelio Umtiti tikslus smūgis į belgų vartus.

31

Auksinę Belgijos rinktinės svajonę pasaulio futbolo čempionate nutraukė Prancūzijos komanda. Antradienio vakarą Sankt Petersburgo stadione lemtingu tapo Samuelio Umtiti tikslus smūgis į belgų vartus.

REKLAMA

52-ą susitikimo minutę pasižymėjęs prancūzas buvo vienintelis žmogus, kuriam pavyko pelnyti įvartį šiame daug intrigos sukėlusiame pusfinalio mače.

Šiose planetos pirmenybėse puikiai žaidžiančiai Belgijos rinktinei tai buvo istorinis šansas laimėti pasaulio čempionatą, tačiau šioms svajonėms dar teks suaugti.

Po pralaimėtos pusfinalio akistatos Belgijos komandos atstovai sunkiai tramdė pyktį ir pasakė tai, dėl ko šiandien pabudę ryte veikiausiai gailėjosi.

„Jie žaidė „antifutbolą“, – oponentais piktinosi belgų vartininkas Thibaut Courtois. – Gynėsi visi vienuolika prancūzų, net puolėjai laikėsi per 30 m nuo savo vartų. Tokio žaidimo dar nebuvau matęs. Ir tai jie darė viso turnyro metu, lygiai taip pat laimėjo ketvirtfinalyje prieš Urugvajų. Mūsų nesėkmė šį vakarą – pralaimėjimas visam futbolui. Aš mieliau jau būčiau nusileidęs brazilams, kurie bent jau turi drąsos žaisti tikrą futbolą ir gali būti stipresni už mus. Prancūzija tokia nebuvo, todėl šis pralaimėjimas yra labai kartus.“

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus nuo 26-erių metų amžiaus vartų sargo kliuvo ir teisėjams:

„Neįsivaizduoju, iš kur ištraukė tokį teisėją. Jis visiškai nesusitvarkė su savo darbu, leido prancūzams laimėti pernelyg daug dvikovų“, – skundėsi Londono „Chelsea“ žaidėjas.

REKLAMA

Nusivylimo Prancūzijos žaidimu neslėpė ir vienas Belgijos rinktinės lyderių Edenas Hazardas. Tiesa, jis bent sugebėjo pripažinti varžovų pranašumą:

„Geriau pralaimėčiau su šia Belgijos komanda, negu laimėčiau su tokia Prancūzija. Jie ginasi stipriai ir tai yra labai veiksminga. Mes neradome jų silpnojo taško. To mažo magiško momento mums pritrūko įvarčiui. Mes matėme fantastišką Belgijos komandą ir buvome eliminuoti ekipos, kuri buvo solidesnė nei mes“, – kalbėjo belgų kapitonas E.Hazardas.

„Žinau viena – pasaulio čempione galbūt taps šalis, kuri nebūtinai yra stipresnė už Belgiją. Juokinga, kad tai mus prieš rungtynes Prancūzijoje vadino gynybine komanda“, – ekipos draugams antrino gynėjas Vincentas Kompany.

Ir nors po pralaimėto mūšio belgai garsiai kritikavo prancūzų nenorą atakuoti, statistikos skaičiai kalba priešingą tiesą.

Pusfinalio laimėtojai atliko daugiau smūgių į vartus (13-9), nors būtent belgai ilgiau kontroliavo kamuolį (60% laiko prieš 40%).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų