REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Mindaugo Kuzminsko vardo krepšinio stovykla (nuotr. Organizatorių)

Ketvirtą vasarą iš eilės jaunuosius Lietuvos ir užsienio krepšininkus sukvietė Mindaugo Kuzminsko vardo krepšinio stovykla. Dvi savaites aikštėje ir fizinio rengimo treniruotėse tobulėjo 12–16 metų vaikinai.

6

Ketvirtą vasarą iš eilės jaunuosius Lietuvos ir užsienio krepšininkus sukvietė Mindaugo Kuzminsko vardo krepšinio stovykla. Dvi savaites aikštėje ir fizinio rengimo treniruotėse tobulėjo 12–16 metų vaikinai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dažnai krepšinio stovyklos organizuojamos patiems talentingiausiems tos amžiaus grupės krepšininkams, o mes norėjome, kad čia atvyktų ir tie, kurie nėra daugiausiai taškų pelnantys žaidėjai, tačiau turi daug noro ir ambicijų per vasarą tobulėti, – sakė Lietuvos rinktinės puolėjas M. Kuzminskas. – Aš ir pats vaikystėje nebuvau kviečiamas į geriausiųjų stovyklas, tačiau per vasarą norėjau daug dirbti ir tikiu, kad kiekvieną rudenį ateidavau vis geresnis žaidėjas. Tiek aš, tiek stovykloje dalyvavę treneriai žino, kad per savaitę šie jaunuoliai dar netaps NBA lygio žaidėjais, tačiau jiems parodėme daugybę pratimų, o dabar viskas atiduota į jų rankas. Jeigu jie visą vasarą gerins savo įgūdžius, į sporto mokyklas sugrįš tikrai patobulėję.“

REKLAMA

M. Kuzminskas dėl Lietuvos rinktinės stovyklos ir pasaulio čempionato atrankos pats ne visą laiką galėjo būti su jaunaisiais krepšininkams, o kasdien jiems patarimus dalijo Mindaugo brolis ir buvęs krepšininkas Saulius Kuzminskas bei Kauno „Žalgirio“ bei Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandose rungtyniavęs Povilas Čiukinas.

„Pirmą kartą stovyklą iš Palangos perkėlėme į Druskininkus ir šiuo sprendimu nenusivylėme. Buvome viskuo patenkinti, idealiai gyvenome, gavome geriausias sąlygas dirbti ir tobulėti, – pasakojo vienas stovyklos organizatorių S. Kuzminskas. – Turėjome dvi grupes vaikinų ir puikiai padirbėjome. Tobulinome įvairius individualius judesius aikštėje, skatinome žaidimą du prieš du, trys prieš tris. Nepamiršome ir fizinio rengimo pratybų, kur tiek lauke, tiek salėje galėjome mokytis, ką reikia labiausiai tobulinti vasarą. Ir, žinoma, pramogos, be kurių, manau, neįvyksta nė viena stovykla. Keliavome į Druskininkų vandens parką, turėjome itin įdomių diskusijų krepšinio temomis ir, manau, vaikinai labai daug sužinojo.“

REKLAMA
REKLAMA

Mindaugo Kuzminsko vardo stovykloje apsilankė ir kviestiniai svečiai: NBA klubo Bostono „Celtics“ bei Lietuvos vyrų rinktinės skautas Benas Matkevičius ir Vilniaus krepšinio mokyklos treneris Edvinas Justa, kuris praėjusiame sezone triumfavo su keliomis komandomis Moksleivių krepšinio lygoje.

„Ne vienus metus dirbu su jaunaisiais krepšininkai ir puikiai matau, kaip po vasaros atostogų tie, kurie dirbo, ateina žymiai patobulėję, o tie, kurie visą laiką gulėjo, nors ir būdavo lyderiai, pasitraukė į antrą planą, – tikino treneris E. Justa. – Džiugu, kad Mindaugas ir kiti krepšininkai organizuoja tokias stovyklas, kuriose ir man labai smagu dalyvauti. Malonu matyti tokį užsispyrusį ir motyvuotą jaunimą, kuris nuoširdžiai dirba ir vis prašo ir prašo parodyti kokių naujų pratimų.“

Geriausi stovyklos krepšininkai, kurie pasižymėjo įvairiose rungtyse, buvo apdovanoti Milano „EA7 Emporio Armani“ klubo marškinėliais bei NBA žvaigždės Derricko Rose‘o autografais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų