REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Rytą“ papildė dar vienas Lietuvos rinktinės narys

Pastaruoju metu aktyviai žaidėjų rinkoje pasidarbuojantis Vilniaus „Rytas“ pristatė žaidėją, kas papildys klubo priekinę liniją.

Pastaruoju metu aktyviai žaidėjų rinkoje pasidarbuojantis Vilniaus „Rytas“ pristatė žaidėją, kas papildys klubo priekinę liniją.

REKLAMA

Oficialiai paskelbta, kad sostinės ekipa sukirto rankomis su Turkijoje pastaruosius metus praleidusiu Evaldu Kairiu.

207 cm ūgio Kairys savo pirmąsias profesionalo rungtynes sužaidė „Ryto“ klube, kai 2006 metais tapo jauniausių visų laikų sostinės komandos debiutantu ir ant parketo žengė būdamas 16-os metų.

Trumpai Vilniaus klubo marškinėlius vilkėjęs puolėjas 2007–2011 m. gynė „Perlo“ ekipos spalvas, 2011–2015 m. žaidė Pasvalyje, o pastaruosius du sezonus rungtyniavo Turkijoje Ušako „Sportif“ ir „Demir Insaat“ klubuose.

Galingais dėjimais pasižymintis Kairys Biujukčekmedžės komandai pelnydavo po 7,8 taško ir atkovodavo 3,9 kamuolio.

Kairys yra gerai žinomas naujajam „Ryto“ treneriui Dainiui Adomaičiui. Strategas aukštaūgį testavo praėjusią vasarą Lietuvos rinktinės stovykloje, o vėliau vykusiuose dvejuose FIBA languose iš trijų jis buvo pagrindinės sudėties žaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Per ketverias rungtynes Kairys pasaulio čempionato atrankoje vidutiniškai pelnė po 6,8 taško ir atkovojo po 6 kamuolius.

„Rytas“ taip pat oficialiai pristatė naujieną, kuri buvo paaiškėjusi kiek anksčiau – į Vilnių grįžta ir Eimantas Bendžius. Skelbiama, kad tiek su Kairiu, tiek su Bendžiumi pasirašytos ilgalaikės sutartys.

REKLAMA

„Bendžius rungtyniaus dviejose pozicijose ir mums labai aktualu jo įvairiapusiškumas. Jis – šiuolaikinis ketvirtas numeris. Puolėjas įrodė, kad yra pasiruošęs žengti dar vieną žingsnį ir gali toliau tobulėti.

Kairys – penktas numeris, turintis savybes, kurių mes norėjome iš vidurio puolėjo tiek gynyboje, tiek puolime“, – Adomaitis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų