REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
99
Antradienį startuoja pasaulio futbolo čempionato pusfinalio kovos (nuotr. Organizatorių)

Pasaulio futbolo čempionatas pasiekė savo finišo tiesiąją – jau šį sekmadienį paaiškės stipriausia planetos komanda, o iš 32-iejų turnyrą pradėjusių nacionalinių rinktinių beliko vos keturios.

99

Pasaulio futbolo čempionatas pasiekė savo finišo tiesiąją – jau šį sekmadienį paaiškės stipriausia planetos komanda, o iš 32-iejų turnyrą pradėjusių nacionalinių rinktinių beliko vos keturios.

REKLAMA

Antradienį Sankt Petersburgo stadione pirmajame pusfinalyje varžysis Prancūzijos ir Belgijos futbolininkai.

Trečiadienį vakare Maskvos „Lužnikų“ stadione dėl bilieto į finalą anglai kovos su kroatais.

Per visą pasaulio futbolo čempionatų istoriją vos dvi komandos iš šio ketverto yra tapusios čempionėmis.

1966-ais metais pirmenybių trofėjų į viršų kėlė Anglija, 1998-ais turnyro nugalėtojais tapo prancūzai.

Pažymėtina, jog abi šios rinktinės čempionatus laimėdavo tik tada, kai jie vykdavo jų namuose.

Oficialus pasaulio futbolo čempionato portalas prieš lemiamas turnyro kovas atskleidė po vieną stipriausių kiekvienos komandos savybę.

REKLAMA
REKLAMA

PRANCŪZIJA: Visapusiškumas

Dar visai neseniai Prancūzijos rinktinės vyriausiasis treneris Didier Deschampsas buvo kritikuojamas dėl to, jog komanda neturi jokio veido ir žaidimo vizijos.

REKLAMA

Tačiau labai panašu, jog ši neigiamai įvardinta savybė tapo ekipos koziriu.

C grupės varžybas nesunkiai laimėję „mėlynieji“, bene gražiausioje aštuntfinalio dvikovoje 4:3 palaužė Argentiną, o vėliau ketvirtfinalyje palyginti nesunkiai 2:0 įveikė Urugvajaus futbolininkus.

Futbolo ekspertai pažymi, jog D.Deschampso auklėtiniai puikiai sugeba prisitaikyti prie varžovų mėgstamo stiliaus ir priklausomai nuo to naudoja skirtingą taktiką.

Šiame čempionate jie dažniausiai rungtyniauja sistema 4-3-3 arba 4-2-3-1.

Analitikai atkreipia dėmesį, jog šias pirmenybes jau paliko ne viena pajėgi pasaulio komanda vien tik dėl to, kad nesugebėjo prisitaikyti prie oponentų demonstruojamo žaidimo stiliaus.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, bent jau kol kas, prancūzams tą pavyko padaryti idealiai.

Pusfinalyje nėra nė vienos kitos komandos, kuri savo žaidime turėtų tiek daug skirtingų ir gerai veikiančių opcijų, pastebi futbolo ekspertai.

BELGIJA: Komandinė dvasia

Belgijos rinktinė į šį pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje eilinį kartą atvyko, kaip labai pajėgi komanda ant popieriaus, tačiau iki šiol dar nieko neįrodžiusi.

Vis tik, šios pirmenybės padėjo pamiršti praeities negandas. Belgai pirmą kartą nuo 1986-ų metų pateko tarp keturių stipriausių turnyro komandų ir nesiruošia sustoti.

Ekspertai pažymi, jog šiai Belgijos rinktinei, skirtingai nei praeitoms, pagaliau pavyko individualų žaidėjų talentą paversti nuostabiu komandiniu kūriniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent komandinė dvasia padėjo šiai ekipai išsikapanoti aštuntfinalio mūšyje prieš Japoniją, kai pirmieji praleidę du įvarčius, belgai sugebėjo laimėti 3:2.

Ketvirtfinalio dvikovoje su brazilais, Europos žemyno atstovai pademonstravo neabejotinai geriausią savo žaidimą ir 2:0 palaužė vienus iš pagrindinių čempionato favoritų.

Po paskutinės belgų dvikovos daugelis futbolo ekspertų pažymėjo, jog puikiai veikę Belgijos komandiniai veiksmai gynyboje išvedė brazilus iš proto ir neleido jiems žaisti savojo žaidimo.

ANGLIJA: Nenuspėjamumas

Anglijos rinktinė yra sunkiausiai nuspėjama pusfinalio komanda ir tai gali tapti jų koziriu.

Garetho Southgate‘o auklėtiniai šiame pasaulio futbolo čempionate pakeitė nusistovėjusias taisykles ir atvedė Anglijos komandą iki pusfinalio, į kurį nebuvo įžengę nuo pat 1990-ų metų.

REKLAMA

Akivaizdu, jog drastiškas G.Southgate‘o sprendimas „spjauti“ į veteranus ir pasikviesti jaunus išalkusius žaidėjus davė apčiuopiamos naudos.

Nepaisant savo jauno amžiaus, Anglijos futbolininkai kartais primena šilto ir šalto mačiusius žaidėjus.

Futbolo ekspertai pažymi, jog šiame pasaulio čempionate Rusijoje anglai sumaniai išnaudoja visą savo turimą potencialą ir puikiai prisitaiko prie varžovų demonstruojamo žaidimo stiliaus.

Be to, Anglijos futbolininkus pagaliau lydi ir sėkmė. Aštuntfinalio dvikovoje prieš Kolumbiją anglams pavyko nutraukti amžiną prakeiksmą ir laimėti 11 m baudinių seriją.

O jų lyderis Harry Kane‘as yra pagrindinis pretendentas laimėti „Auksinį batelį“, kurį gauna rezultatyviausias čempionato žaidėjas.

REKLAMA

Britas savo sąskaitoje turi 6-is pelnytus įvarčius, o artimiausias jo varžovas belgas Romelu Lukaku – 4-is.

KROATIJA: Saugų magija

Kroatijos rinktinė šiame pasaulio čempionate sugebėjo užkariauti ne vieno futbolo gerbėjo širdis.

Grupės varžybose Argentiną, Nigeriją ir Islandiją į neviltį varę kroatai atkrintamose varžybose įrodė turintys geležinius nervus, kai laimėjo abejas 11 m baudinių serijas prieš Danijos ir Rusijos futbolininkus.

Daugelis ekspertų lyg susitarę tvirtina, jog pagrindinė šios komandos stiprybė glūdi saugų linijoje. Būtent jie geba ne tik kurti progas komandos draugams ir patys pelnyti įvarčius, tačiau ir sumaniai griauti varžovų atakas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Luka Modričius ir Ivanas Rakitičius yra svarbiausi ekipos žaidėjai. Anaiptol ne visada Madrido „Real“ ir „Barcelona“ futbolininkai dera kartu, tačiau šis duetas Rusijoje laužo visus stereotipus.

Pažymima, jog Kroatija ant popieriaus galbūt ir yra silpniausia šio ketverto komanda, tačiau nurašyti ją anksčiau laiko būtų labai prastas sumanymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų