REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
79
Rungtynių akimirkos (nuotr. SCANPIX)

Aršios ir labai grubios Anglijos bei Kolumbijos rungtynės pareikalavo 11 m baudinių serijos, kurią 4:3 laimėję anglai žengė į ketvirtfinalį. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 1:1 (0:0).

79

Aršios ir labai grubios Anglijos bei Kolumbijos rungtynės pareikalavo 11 m baudinių serijos, kurią 4:3 laimėję anglai žengė į ketvirtfinalį. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 1:1 (0:0).

REKLAMA

Anglija buvo atsidūrusi ties praraja, kai pramušė Jordanas Hendersonas. Prieš tai tiksliai smūgiavo kolumbiečiai Radamaelis Falcao, Juanas Cuadrado ir Luisas Murielis, tą patį padarė ir anglai Harry Kane'as su Marcusu Rashfordu.  Kolumbijai pirmaujant 3:2 anglai neturėjo teisės klysti. Vis tik tada du iš eilės Kolumbijos bandymai buvo netikslūs – pramušė Mateusas Uribe bei Carlosas Bacca. Anglijai pergalę atnešė savo darbą padarę Kieranas Trippieras ir Ericas Dieras.

Tai buvo pirmoji 11 m baudinių serija, kurią Anglija laimėjo pasaulio čempionatų istorijoje. Iki tol visas trejas jie buvo pralaimėję.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtfinalyje jie susitiks su Švedija.

54-ąją rungtynių minutę anglai kėlė kampinį, kai itin kvailą pražangą baudos aikštelėje stabdydamas anglų įvarčių mašiną H.Kane’ą užsidirbo Kolumbijos gynėjas Carlosas Sanchezas.

REKLAMA

Kolumbiečiai ėmė protestuoti, įvyko keli susistumdymai ir galiausiai baudinį tas pats H.Kane’as atliko tik 58-ąją minutę ir jį užtikrintai realizavo. Tai buvo jau šeštasis puolėjo įvartis šiame čempionate. Jis išlieka lyderiu kovoje dėl auksinio batelio.

Kolumbija visas rungtynes nesukūrė nieko pavojingo ir kai atrodė, kad Anglija švęs pergalę, per trečią pridėto laiko minutę galva po kampinio pasižymėjo 23-ejų Kolumbijos gynėjas Yerry Mina. Tai buvo jau trečiasis jo įvartis čempionate, nukėlęs rinktines į pratęsimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame anglai buvo akivaizdžiai pasimetę po praleisto įvarčio ir visiškai atidavė iniciatyvą varžovams. Antrojo pratęsimo metu jie kiek atsigavo ir perėjo į puolimą, bet pasiekti įvarčio nesugebėjo.

Kolumbiečiai vertėsi be didžiausios savo žvaigždės Jameso Rodriguezo ir labai sunkiai tvardė emocijas.

Rungtynių teisėjas net šešiems Kolumbijos rinktinės žaidėjams parodė geltonas korteles, keturias iš jų antrame kėlinyje. Aikštėje nuolat vyko žaidėjų susistumdymai ir futbolininkų protestai, apeliuojant į sprendimus.

Anglijos rinktinė savo ruožtu užsidirbo tik dvi geltonas korteles.

Dabar pirmenybėse bus dvi poilsio dienos ir futbolas į stadionus grįš penktadienį.

Ketvirtfinalio poros:

Urugvajus – Prancūzija

Brazilija – Belgija

Kroatija – Rusija

Anglija – Švedija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų